• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Kahve Erişim Noktaları

emrekocakurt

Barista
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Mevcut durumda insanların kahve içebilecekleri alternatif yerlere ihtiyacı var ve bu yüzden liste hazırlamak istedim. Lütfen üyelerimiz de katılsın, unuttuklarımı veya bilmediklerimi listeye ekleyeyim. İlla kavurucu olmasına gerek yok, nitelikli kahve tedarik edip demleyen bir kafe de olabilir.

*Kafelerin hangi roasterynin kahvesini kullandıkları yazabilirseniz güzel olur; yoksa internetten fotoğraf aratıp nitelik teyidi yapmak zorunda kalıyorum, çekilen fotoğraflarda ucundan bir yerden kahve paketleri görünüyor mu falan diye bakıyorum. :(

Ankara:
Roastery: Hound, Zümrüt Karaca, Tetra, Sezy, A4, Coffee Project, 3Cores, Old School, Nitka, Pacas, Paper, Lagetom, Tone, Walker's, Caffé Di Toeé, Kronotrop, RoR.
Cafe: Rispetto, Rubber Soul, P22, Hoopoe, Prod, Kakule, Drupe, The Log, Sun's Fury.

Antalya:
Roastery:
Homestead, Walker's, Kronotrop, Paper.
Cafe: Art of Tart, GR1, Surf, NSHTK, Vinyl, Ava, Dose, Brew.
Adana:
Roastery: -
Cafe:
Happens, Botta Bloom.
Bilecik:
Roastery: Greenwich.
Cafe: -
Bursa:
Roastery: Fabriek, Kronotrop, Greenwich, Muggle's, A Roasting Lab.
Cafe: Packer's, Harc, Nordic, Under Effect, Harvel's Drip, Blooming Brothers, Nack, Signor, Grind Up
Balıkesir:
Roastery: Crow, Doz.
Cafe: Factory, Vugerro.
Denizli:
Roastery: Rawtown, Walker's, Manguu.
Eskişehir:

Roastery: Gordion, Walker's, '78, Ordinarius.
Cafe: Kokopelli, Qapcul, 1932.
Gaziantep:
Roastery: Niji, Kronotrop.
Cafe: Cezve&More.
İzmir:
Roastery: Baristocrat, Vitus, Lot, CoffeeNutz, Coffeerem, Koffeel, Process of Project, Fua, Must, Mayard, Perk Up, Coffeemamma, Dunno, Voluptas, Coffee Friendzone, Poka, Puduhepa, Buegros.
Cafe: Rome, Fünf, Spect, La Loba, Freija, Batis'in Kahvesi, Zoe, Cartel.

İstanbul(Avrupa):
Roastery:
Parsa, Octagon, Kimma, Kronotrop, Montag, Spada, Coffee Department, Calibre, Molecule, Petra, Probador Colectiva, Boxx, Deal, Coffee.dat, Rumo, Troika, Just, Noite, Good, Greenwich, Twentysix, Gramaj, Khaldi, Fuga, Roast Room.

İstanbul(Anadolu):
Roastery:
Coach, Kernel, MeetLab, Clean Cup, Kronotrop, Montag, William's, Null, Kahve Fabrikası, Kafein Kültür, Fam, Kilin, Paper, Homestead, Whiff.
Cafe: The Mia x Spada, Krea, Doppio Fika Point, Muses.
İzmit:
Roastery: Ultra, Miles.
Cafe: Pulp, Nubi.
Kayseri:
Roastery: Kronotrop.
Cafe:
Konya:
Cafe:
Kırıkkale:
Roastery: -
Cafe:
LiveLife.
Kırklareli:
Roastery: Logra.
Kocaeli:

Cafe:
Malatya:

Roastery: Paper.
Manisa:

Roastery: Milestones.
Mersin:

Roastery: Walker's, Brownberry.
Muğla:

Cafe: Santeli, No:48.
Sakarya:
Roastery: Kronotrop, Greenwich, Kahve Akademisi, Soft.
Samsun:

Roastery: Bakku.
Trabzon:

Roastery: Kruen, Greenwich.
Cafe: Kafein Deposu.
Zonguldak:

Google Maps Harita
İçeriği görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Instagram'da etiketleyerek liste yapıyordum da hain Zuckerberg etiketleme hakkımı kısıtladı. Ben de burada liste yapayım, hatta yapalım dedim. Önceki listeler outdated oldu. Mevcut durumda insanların kahve içebilecekleri alternatif yerlere ihtiyacı var ve bu yüzden liste hazırlamak istedim. Lütfen üyelerimiz de katılsın, unuttuklarımı veya bilmediklerimi listeye ekleyeyim. İlla kavurucu olmasına gerek yok, nitelikli kahve tedarik edip demleyen bir kafe de olabilir.

İstanbul: Parsa, Octagon, Coach, Kimma, Kernel, Meetlab, Cleancup, Kronotrop, Montag, William's, Grizzly, Spada, Coffee Department, Calibre, Molecule, Petra, Null, Probador Colectiva, Boxx, Kahve Fabrikası, Deal, Kafein Kültür, Coffee.dat, Rumo, Fam, Troika, Kilin, Just, Noite.
Ankara: Hound, Zümrüt Karaca, Tetra, Sezy, A4, Coffee Project, 3Cores, Old School, Nitka, Pacas, Paper, Lagetom, Tone, Rispetto, Rubber Soul.
İzmir: Baristocrat, Vitus, Lot, CoffeeNutz, Coffeerem, Koffeel, Process of Project, Fua, Fünf, Spect, Must, Roast and Found, Mayard, Perk Up, Coffeemamma, Dunno, Voluptas, Rome.
Manisa: Milestones.
Eskişehir: Gordion, Kokopelli.
Gaziantep: Niji.
İzmit: Ultra.
Denizli: Rawtown.
Denizli'de Walkers Coffe ve Mangu var ek olarak

Bursa Packers
Spada, Montag, Williams genellikle demler Hario V60.
Espresso vs ekipmanları da oldukça üst düzey

Son düzenleme:
İstanbul'u Anadolu/Avrupa olarak ikiye ayırabilirsek faydalı olur. İstanbul Anadolu'da kafe olarak Krea var.

Bursa Harc, grizzly çekirdeklerini aeropress veya origami ile demliyorlar. Bir kaç denemem oldu başarılıydı

izmit de Miles Coffee Co. (kendi kahvelerini kavuruyorlar) ve Pulp Coffee Lab (Ultra cekirdeklerini servis ediyorlar) var

İstanbul Anadolu Yakası - Doppio Fika Point

Petra'nın çekirdeklerini kullanıyorlar, yolum düştükçe tercih etmeye çalıştığım bir kahve dükkanı.

İstanbul Anadolu Yakası - Whiff Coffee Roastery

Kendi kavurdukları nitelikli çekirdekleri kullanıyorlar, yakında online olarak satışa başlayacaklarını söylemişti baristaları.

Listeye bir göz attım koskoca Antalya'da iki firma- birisi birkaç ilde şubesi olan bir firma -var. Acaba Antalya bu kahve işinde niye bu kadar sessiz ?

Anadolu Yakası / Maltepe - Altıntepe'de biz varız :)

Coffeerem tüm seçki hem demleme hem de çekirdek olarak satışta. Ayrıca değişmeli olarak popüler roasterylerden de sürekli güncel misafir kahvelerden demlemeler yapıyoruz.

Aynı zamanda butik tasarım pasta ve tatlı atölyesiyiz.

Tüm forumu bekleriz :)

The Muses Bakery & Coffee
instagram

Listeye bir göz attım koskoca Antalya'da iki firma- birisi birkaç ilde şubesi olan bir firma -var. Acaba Antalya bu kahve işinde niye bu kadar sessiz ?
Antalya’da turizmin etkisi ile olduğunu düşünüyorum genel kesim sütlü, karamel, şuruplu, ice mocha vb kahvelere yazın da soğuk ürünlere yönelik tercihlerde bulunuyor. Haliyle kahve firmaları ( içerisinde daha önce gerçekten iyi profilde kahveler kavurduğunu bildiğim firmalar da var ) roastery kısmına önem vermiyor. Sütle bir şekilde gider diyip yapıştırıyorlar. Gerçekten güzel kahve getirelim nitelikli olsun iyi espresso verelim, pour over demleyelim tarafına girmiyorlar. O nedenle de benim için tercih meselesi değiller. Artık dışarıda bir mekanda kahve içemiyorum bu yüzden. Maddiyat kısmında değilim gerçekten güzel kahve kavuramıyorlar, iyi çekirdek getirmiyorlar, bayat ve eski çekirdekleri satıp duruyorlar.
Diğer bir kısmı ise forumlardan habersiz, aslında gördüğüm bir çok firmayı foruma davet ettim başlangıçta iyi olduklarını düşündüğüm için ama buraları pek de önemsemiyorlar çünkü bize kahve satamayacaklarını biliyorlar diye düşünüyorum. İyi ki de gelmemişler çünkü iyi olanlar da bozdu artık. İşin roastery tarafına kendim geçene kadar da sanırım bu böyle devam edecek. 🙂

Son düzenleme:
çekirdek satışı yapıyorlar mı? Balat'da Nordic, Montag çekirdeklerini paketleyip satıyor örneğin. Harc da benzer şekilde grizzly veya başka bir markayı satıyor mu?
Evet grizzly çekirdek satışı var. Bir ara tekli acme fincanda satıyorlardı. En son gittiğimde kalmamıştı. Ayrıca chado çayları. Matcha ekipman satışıda var.

Bekliyoruz o zaman @onurcoskun . Alışveriş yapabileceğim doğru düzgün bir yer yok çünkü

Geri