• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

nitelikli kahve besin değerleri

dmnebbkr

Üye
Selam arkadaşlar.

İnternet üzerinde kahvenin besin değerlerini araştırdığımda genelde paket kahveler ve türk kahvesi hakkında ortalama besin değerlerini görüyorum. Peki nitelikli kahvenin besin değerleri hakkında bir bilgi alabiliyor muyuz ortalama?
Yani boyutuna göre kalori miktarı, protein, yağ gibi.?

Not: evet diyetteyim :)

Nitelikli kahvenin bu anlamda diğer kahvelerden farklı olduğunu sanmıyorum açıkçası. Ben hep evdeyim aylardan beri ve bir ara diyet de yaptım ama kısmadığım tek şey kahve oldu ve kalorisi yok denecek kadar olsa da tok tutmada oldukça yardımcı. Kısacasi eğer nitelikli kahve normal filtre kahveye göre diyetimi etkiler mi diyorsanız alakası bile yok diyebilirim. Bu benim tahminim sadece :)

Ben günde 1 litre kadar tüketiyorum. Bir zamanlar çok denemeler yaptım bununla alakalı. Ketojenik beslediğim ve aynı zamanda omad yaptığım için kan değerlerimi kahve içmeden önce ölçüp kahveyi içtikten 15-30-1 saat ve 2 saat sonra olçtüğümde değerlerimde en ufak oynama görmemiştim. Ayrıca kilo vermeme de olumsuz bir anlam katmadı hiç. Ayrıca v60 filtresi kahvedeki yağları da tuttuğu için daha da az kalori barındırıyor diye biliyorum. Espresso biraz daha kalorili oluyor filtreye göre.

Intermittent fasting (aralıklı oruç) tipi diyetlerde sütsüz, şekersiz kahve serbest. Yani kalorisi sıfır kabul ediliyor kahvenin :)

Bazı diyetlerde ise fazla miktarda tüketmek ödem yapabildiği için sınırlı tutuluyor ya da günün belirli saatlerinden sonra içilmesi yasak. Besin değeri olmasa da karaciğer, pankreas ve hormonal sorunlara iyi geliyor. Endokrin doktorum tedavim için özellikle kahve tüketmemi istemişti.

Selam arkadaşlar.

İnternet üzerinde kahvenin besin değerlerini araştırdığımda genelde paket kahveler ve türk kahvesi hakkında ortalama besin değerlerini görüyorum. Peki nitelikli kahvenin besin değerleri hakkında bir bilgi alabiliyor muyuz ortalama?

Eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa kahveye karşı , istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Kahvenin kalorisini net olarak hatırlamamakla beraber yok denecek kadar az diyebilirim. Ayrıca kahve çok iyi bir yağ yakımı destekleyen içecektir. Abartıya kaçmadan tüketmenizi öneririm.

Selam arkadaşlar.

Kahve kalori bakımından korkulacak bir içecek değil. 1 bardak kahvede 1 kalori civarı enerji var. Biraz da mineral (sodyum, potasyum, magnezyum, vs)

Kahve ile ilgili dikkatli olunması gereken konu kafein miktarı ve kolesterol (LDL)

V60 gibi metotlar genel olarak daha fazla kafein barındırıyor ama bunun yanında LDL açısından daha güvenli. Çünkü kağıt filtre cafestol and Kahweol gibi LDL arttıran bileşenleri tutuyor.

Yani kahveyi nasıl demlediğiniz, sağlık açısından daha önemli :) Immersion vs Percolation :)

Aşağıdaki yazıyı da okuyabilirsiniz.

Geri