• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Çekirdekler İle Türk Kahvesi Denemeleri

Konum
Ankara
İsim
Tansel
Daha fazla  
İsim
Tansel
Espresso Makinesi
Wacaco Nanopresso, Mokapot
Değirmen
Hario MiniMill
Ekipmanlar
V60, Kalita Wave, Origami Dripper, Filterconne, Minipresso, Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
ÇANKAYA
Merhabalar,
Buraya da daha sonra da konuşulsun, güzel demleme tekniğimiz de nitelikli kahveyle buluşsun diye, denemelerimi içeren yazının linki bırakarak bu postu açıyorum.


İyi günler :)
 
Merhabalar,
Şu aralar genelde 8-60 ya da 9-60 olarak gidiyorum. Elinizdeki kahve fincanının aldığı suya göre de kahve oranını ayarlayabilirsiniz. Oradakiler biraz eski denemeler o nedenle su oranları yok :)
 
Etiyopya Mormora (Kimma Coffee) ile 1- 8,5 oran, 2.15 demleme süresi, Comandante 12 clikte (std aks) öğütülüp soy cezvede Pınar Madran su ile yapıldı. Ama daha ince öğütümlerle gövde yükseltiyorum bazen ve genelde 7-8 cliklerde çekiyorum kahveyi. 12 clikte daha beğendim diyebilirm. Türk kahvesine yakışan bir çekirdek, içimi keyifli, aromalar belirgin.
iki foto ile süsleyelim:
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0141.JPG
    DSC_0141.JPG
    87.6 KB · Görüntüleme: 48
  • 18.20.33.jpeg
    18.20.33.jpeg
    77.9 KB · Görüntüleme: 49
Probadorun yeni kavurduğu Etiyopya Halu Beriti Natural çekirdeği 8gr a 70 ml su ile demledim. Başlangıç sıcaklığım 50 C ve toplam demleme sürem 2.08 de ocak üzerinden aldım. Cmd 9. klick te çektim. Gerçekten yüksek asidite beklerken bal gibi tatlı, meyvemsi, aşırı çiçeksi bir kahve ortaya çıktı. Toplu alım yapan arkadaşların ya da bu kahveyi alabilen arkadaşların mutlaka türk kahvesi olarak da denemesini tavsiye ederim.
 
Probadorun yeni kavurduğu Etiyopya Halu Beriti Natural çekirdeği 8gr a 70 ml su ile demledim. Başlangıç sıcaklığım 50 C ve toplam demleme sürem 2.08 de ocak üzerinden aldım. Cmd 9. klick te çektim. Gerçekten yüksek asidite beklerken bal gibi tatlı, meyvemsi, aşırı çiçeksi bir kahve ortaya çıktı. Toplu alım yapan arkadaşların ya da bu kahveyi alabilen arkadaşların mutlaka türk kahvesi olarak da denemesini tavsiye ederim.

Ben zamanla şöyle bir fikire kanaat getirdim: İyi natural = iyi türk kahvesi. Yıkanmışlarla da seveni vardır elbet ama bana hitap edenine denk gelmedim henüz.
 
Nasıl olur acaba diye merak ediyordum. En kısa zamanda denicem. Paylaşımınız için teşekkürler.
Merhabalar,
Buraya da daha sonra da konuşulsun, güzel demleme tekniğimiz de nitelikli kahveyle buluşsun diye, denemelerimi içeren yazının linki bırakarak bu postu açıyorum.


İyi günler :)
 
Doğal etiyopya kahvelerini Türk Kahvesine çok yakıştırıyorum. Çok fazla Türk Kahvesi tüketmiyorum ama elime güzel bir doğal işlenmiş kahve geçerse, muhakkak bir TK denemesi yapıyorum.

Genelde kullandığım oran 1:9 ya da 1:10 oluyor.
40-50 derece arası ılık su ile demlemeye başlıyorum ve 2:30-3:00 arası demlemeyi tamamlamış oluyorum.
 
Doğal etiyopya kahvelerini Türk Kahvesine çok yakıştırıyorum. Çok fazla Türk Kahvesi tüketmiyorum ama elime güzel bir doğal işlenmiş kahve geçerse, muhakkak bir TK denemesi yapıyorum.

Genelde kullandığım oran 1:9 ya da 1:10 oluyor.
40-50 derece arası ılık su ile demlemeye başlıyorum ve 2:30-3:00 arası demlemeyi tamamlamış oluyorum.
Kesinlikle katılıyorum bende ethiopia sidamo dan yapıyorum enfes oluyor tavsiye ederim.
 
Türk Kahvesi yöntemi 3.nesilciler tarafından bu zamana kadar hep dışlandı. Son 1-2 senedir nitelikli Türk kahvesi adına güzel adımlar atılıyor ve bunda Koray Bey'in payı büyük. Ben Türk Kahvesi yöntemini tabiri yerindeyse underrated olarak tanımlıyorum. Kesinlikle değeri bilinmeyen bir yöntem. Elime geçen bütün çekirdekler ile en az 2 3 defa cezve ile denerim. Sizlerden ricam kendi yöntemimize diğer yöntemler kadar değer verelim. Bol bol deneyelim ve çevremize gerçek kahvenin ne olduğunu Türk kahvesi yöntemi ile de anlatalım.
 
Son düzenleme:
Petra Hunkute ile, 1:10 kahve su oranı(27gr/270ml), comandante 11 klik, başlangıç için sıcaklık 55 derece, henüz ocağa koymadan cezvede su ile kahveyi bir iki defa karıştırıp ocak üstünde ilk kabarma ile, yaklaşık 1:45 dk.da sonlandırdım... biraz dinlendirdiktenten sonra fincana aldığım kahve, ilk koklama/yudumla birlikte bugüne dek içtiğim içtiğim en güzel türk kahvesi fincanı oldu!
 
Günün kahvesi kısmında Huehuetenango (clean Cup) ile Türk Kahvesi deneyimimi paylaştım az önce. Bu başlığa da not düşmek istedim. Muhteşem bir Türk Kahvesi içtim bugün. Eğer siz de bu çekirdeği Türk Kahvesi olarak demlemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm.
 
Offf off her defasında ölümcül oluyor...

En büyük risk ,risk almamaktır derlerse de ;
O şüphe var ya o şüphe , ''Ya olmazsa !'' ,Mzungu'nun bir kaç gramını heba etmek de vardı işin içinde. Şimdi sizden sonra biz güle oynaya yaparız Mzungu'dan Türk kahvesi.


“Büyük bir aşkın ve büyük başarıların, aynı zamanda büyük riskler taşıdığını da göz önünde bulundurun.” demiş. Dalai Lama
Hiç işte öylesine aklıma geldi... Çok teşekkürler. :giggle:
 
En büyük risk ,risk almamaktır derlerse de ;
O şüphe var ya o şüphe , ''Ya olmazsa !'' ,Mzungu'nun bir kaç gramını heba etmek de vardı işin içinde. Şimdi sizden sonra biz güle oynaya yaparız Mzungu'dan Türk kahvesi.


“Büyük bir aşkın ve büyük başarıların, aynı zamanda büyük riskler taşıdığını da göz önünde bulundurun.” demiş. Dalai Lama
Hiç işte öylesine aklıma geldi... Çok teşekkürler. :giggle:
Rica ederim! 🙏😊 Size birşey söyleyeyim mi... ben de önceden sizin gibi düşünüyordum ama bir gün en vasat çekirdeklerden biriyle deneyiverdim... O vasat kahve oldu bir dünya güzeli! Bence bu kahveler belki de en güzel bu yöntemle demleniyor, bütün tadım notalarını alıyorsunuz... mesela Hunkute de müthiş güzel oluyor 😎
 
Herkese çok teşekkür ederim, az önce A roasting Lab'in Etiyopya Adado grade 1 ini porlexte öğütup @mimds abinin tarifiyle Türk kahvesi demledim, Meyvemsi ve bal aromalı nefis bir kahve oldu.
 
Geri
Üst