• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nişantaşı'nda moccamaster ile demleme yapan kafe?

Harmanyeri

Barista
İsim
Hamza
Daha fazla  
İsim
Hamza
Espresso Makinesi
Philips EP2231/40
Değirmen
Commandante C40, Eureka Mignon Crono, Molent g50
Ekipmanlar
Konchero gooseneck kettle, Kalita wave, V60, Delter Coffee Press, Moccamaster
Merhaba. Aynı çekirdeği hem moccamaster'dan hem de (kafeden biraz satın alıp) evdeki makineden içip moccamaster'ın farkını görmek istiyorum. Nişantaşı tarafında tavsiye edebileceğiniz bir kafe var mı?

Nişantaşı'nda aklıma geldi ama şişhane'de Noir Pit moccamaster ile demliyor aklınızda bulunsun.

Coffee Department'ın Nişantaşı şubelerinde var. Hiç gidip şubelerinde içmedim ama çekirdek almaya gittiğimde dükkanda Moccamaster kullandıklarını gördüm. Amerikan Hastanesi'nin çaprazında hemen.

Merhaba. Aynı çekirdeği hem moccamaster'dan hem de (kafeden biraz satın alıp) evdeki makineden içip moccamaster'ın farkını görmek istiyorum. Nişantaşı tarafında tavsiye edebileceğiniz bir kafe var mı?
@KahvekolikMimar 'ın dediği gibi Departmant a uğrayabilirsiniz. ama nereye giderseniz gidin karşılaştırma yapacaksanız demleme parametrelerini öğrenin.

Kesinlikle bu farkı anlayamayacağınızı garanti ederim. En bariz sebep su ve sonra da öğütücü olacak ama onun haricinde filtre kahveyi zaten düz makineden çıkan şekilde içiyorsanız ortalama bir kahve çıkar en iyisiyle bile.

Çalıştığım yere çok yakın Cup of Joy var, Mocamaster ile filtre yapıyorlar ve hepsiyle arkadaşım. Şubeye gittiğimde tek sorum filtreyi hangi barista demeledi oluyor, ona göre filtre içiyorum. Aynı çekirdekten 2 bardak içtiğim de oldu, başka baristanın demlediği aynı çekirdeği iade ettiğim de. Kendiniz aynı ortamda aynı ekipmanla, aynı parametrelerle yan yana demleyip o an tadım yapmadığınız sürece doğru sonuca yaklaşmanız dahi mümkün değil.

Sorunuza cevap olarak Cup of Joy’lar Mocamaster :) Ama dediğim gibi doğru sonuç alamayacaksınız.

Hatta 3 gün önce yaşadığım bir olayı anlatayım, barista gençlerden birisi gittiğimde abi şu filtreyi bir dener misin dedi, denedim, bayağı keyifli, aromaları belirgin güzel bir bardak ve filtreden beklenmeyecek bir derinliği vardı. Nasıl demlediğini sorduğumda kahveyi duvarlara yayıp su akıtma sırasında hazneyi döndürerek suyu akıttığını vs anlattı. Çok güzel olmuş ama istikrarlı yapman mümkün değil dedim. 1 saat sonra abi tekrar denedim bir baksana dedi, tabii ki biraz sulu, hafif, biraz daha yüzeysel bir kahve çıktı.

Aynı makine, aynı çekirdek, aynı su, aynı barista, aynı sanılan ama başarılamayan demleme. Filtre makinesi tek başına bir garanti sağlamıyor yani.

Son düzenleme:
Geri