• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ağca - Soru & Cevap

Merhaba herkese,

Bu başlık altında, bana sormak istediklerinizi sorabilir, üzerine tartışabiliriz.

Ne iş yaptığımdan bahsedeyim, bununla alakalı sorular sorabilirsiniz.

İstanbul'da bir eğitim merkezim mevcut, atölye diyorum ben :) Babam eski marangoz, oradan geliyor...
SCA sertifikalı ve sertifikasız eğitimler, home barista workshopları, kurumsal atölyeler, konuşmalar, farklı etkinlikler düzenliyoruz bu atölyemizde. Atilla Narin de bizimle beraber çalışıyor bu atölyede, Türk Kahvesi konusunda.

Bunun haricinde, brand ambassador yani marka temsilcisi olarak çalışıyorum. Şu an hali hazırda 4 yıldır Urnex ile çalışıyoruz, ABD menşeili bir firma, temizlik malzemeleri üretiyor. Şu linkten bakabilirsiniz: https://urnex.com/ambassadors?year=cur

Bunun haricinde, AO Smith Türkiye ile çalışıyoruz. Su arıtma firması kendileri, hatta beraber bir arge çalışmamız mevcut yeni bir arıtma cihazı için, ilk ünite benim atölyemde, oldukça umut vadeden bir ürün, sabırsızlanıyorum bunu piyasaya sunabilmek için.

Yeni başlayan Alpro ile çalışmamız mevcut, alternatif süt firması. Danone tarafından satın alındı geçen sene ve Türkiye'deki operasyon değişti. Alpro'nun da marka temsilcisi olarak görev yapıyorum.

Yine İkawa, PDG, La Marzocco vb firmalarla da çeşitli bağlantılarım ve ilerleyen dönemlerde açıklayacağım çalışmalarımız olacak.

Bunun haricinde danışmanlık ve hakemlik yapıyorum. 3 kez de dünya yarışmasında ülkemizi temsilen bulundum. Hatta bir tanesinde OCD'yi ters çevirdim :D Hala da beni onunla tanıyan ya da yargılayan arkadaşlar var :D

Bunun haricinde doğu'da Kore ve Endonezya'dan, Batıda ABD ve El Salvador'a kadar bulundum ve sertifikalı - sertifikasız eğitimler yaptım. En önemli işlerim arasında Moskova'da 500 m2 bir yerin açılışında danışmanlık yapmak, Putin'e kahve yapmak ve paket kahve hediye etmek ( :D ), Sırbistan Kraliyet Sarayı'nda Dış İşleri Bakanlığının yemeğinde kahve yapıp, sarayda kalmak ve Hırvatistan'da 2 adet kafeyi yönetmek var. İşlerimin bir kısmını websitemde bulabilirsiniz, uzun zamandır güncellemiyorum ne yazık ki...

Tekrardan merhaba :)

Hocam hoşgeldiniz.

Hoşgeldiniz :)

Nisan hoşgeldin. Seni burda görmek güzel 👍

Öncelikle hoş geldiniz. Nereden başlasak bilemedim birden :unsure::)
Su... Ev demleyicileri olarak en uygun RO sistemini nasıl kurarız , ya da kurabilir miyiz?Neler lazım (filtre,membran vs.) kahve için en uygun çıktıyı ,suyu, alabilmek adına teşekkürler.

Nisan Bey merhaba, hoşgeldiniz :)

Benim kahvenin çok dışında naçizane söylemek istediğim bir şey var, Youtube kanalınız ile alakalı. Bazı kullandığınız jenerik müzikleri işitsel anlamda (müzikal anlamda değil, sound anlamında) kulağı biraz tırmalayabiliyor. Örnek isterseniz bir tane müziğin linkini atabilirim mesela. Eğer isterseniz de herhangi bir şey talep etmeden düzeltme yapabilirim o müziklere. Böylece daha smooth duyulan, kulağa daha çok hitap eden bir jeneriğiniz olur.

Yanlış anlamayın, benimkisi naçizane bir öneri sadece. Kanalınızı ve içeriklerinizi keyifle takip ediyorum. Çekimlerinizde ses ile alakalı sormak, restore etmek istediğiniz bir ses kaydınız vs olursa elimden geldiğince, düzelebildiğince yardımcı olurum.

Nisa Hocam,
Atış başladıysa sorayım. Evde kahve demleyen biriyim ve kahve notaları ve tadımlar hakkında kendimi nasıl geliştirebilirim.

Bunun haricinde doğu'da Kore ve Endonezya'dan, Batıda ABD ve El Salvador'a kadar bulundum ve sertifikalı - sertifikasız eğitimler yaptım. En önemli işlerim arasında Moskova'da 500 m2 bir yerin açılışında danışmanlık yapmak, Putin'e kahve yapmak ve paket kahve hediye etmek ( :D ), Sırbistan Kraliyet Sarayı'nda Dış İşleri Bakanlığının yemeğinde kahve yapıp, sarayda kalmak ve Hırvatistan'da 2 adet kafeyi yönetmek var. İşlerimin bir kısmını websitemde bulabilirsiniz, uzun zamandır güncellemiyorum ne yazık ki...

Putin kahvesini nasıl içiyor diye sorsam :)

Evet ben ilk buraya takıldım :) Diğer sorularım da gelecek, merak etmeyin :) Önce magazinsel olanları sorayım.

Merhaba herkese,

Bu başlık altında, bana sormak istediklerinizi sorabilir, üzerine tartışabiliriz.

Ne iş yaptığımdan bahsedeyim, bununla alakalı sorular sorabilirsiniz.

İstanbul'da bir eğitim merkezim mevcut, atölye diyorum ben :) Babam eski marangoz, oradan geliyor...
SCA sertifikalı ve sertifikasız eğitimler, home barista workshopları, kurumsal atölyeler, konuşmalar, farklı etkinlikler düzenliyoruz bu atölyemizde. Atilla Narin de bizimle beraber çalışıyor bu atölyede, Türk Kahvesi konusunda.

Bunun haricinde, brand ambassador yani marka temsilcisi olarak çalışıyorum. Şu an hali hazırda 4 yıldır Urnex ile çalışıyoruz, ABD menşeili bir firma, temizlik malzemeleri üretiyor. Şu linkten bakabilirsiniz: https://urnex.com/ambassadors?year=cur

Bunun haricinde, AO Smith Türkiye ile çalışıyoruz. Su arıtma firması kendileri, hatta beraber bir arge çalışmamız mevcut yeni bir arıtma cihazı için, ilk ünite benim atölyemde, oldukça umut vadeden bir ürün, sabırsızlanıyorum bunu piyasaya sunabilmek için.

Yeni başlayan Alpro ile çalışmamız mevcut, alternatif süt firması. Danone tarafından satın alındı geçen sene ve Türkiye'deki operasyon değişti. Alpro'nun da marka temsilcisi olarak görev yapıyorum.

Yine İkawa, PDG, La Marzocco vb firmalarla da çeşitli bağlantılarım ve ilerleyen dönemlerde açıklayacağım çalışmalarımız olacak.

Bunun haricinde danışmanlık ve hakemlik yapıyorum. 3 kez de dünya yarışmasında ülkemizi temsilen bulundum. Hatta bir tanesinde OCD'yi ters çevirdim :D Hala da beni onunla tanıyan ya da yargılayan arkadaşlar var :D

Tekrardan merhaba :)

Nisan Hocam Hoş geldiniz :)

Öncelikle hoş geldiniz. Nereden başlasak bilemedim birden :unsure::)
Su... Ev demleyicileri olarak en uygun RO sistemini nasıl kurarız , ya da kurabilir miyiz?Neler lazım (filtre,membran vs.) kahve için en uygun çıktıyı ,suyu, alabilmek adına teşekkürler.

Kurabilirsiniz. Çok kolay :D Beğendiğiniz bir arıtma firmasından, bütçenize ve bulunduğunuz bölgeye uygun sistemi sorup inceleyebilirsiniz. Her yerdeki su farklı Türkiye'de, ilçeden ilçeye dahi değişiyor. Ancak dikkat etmeniz gereken, RO sisteminde, karışım vanası olması. Yoksa suyu neredeyse sıfırlıyor ve bu ne kahve, ne çay ne de içmek için uygun değil.

Benim evimde AO Smith marka bir RO var, 2016 senesinde satın almıştım. bir kere ayarladım ve 4 yıldır hep 85 - 95 ppm aralığında (şehir hattındaki değişime göre) su veriyor. Zaten bu sistemler hazır olduğu için, çok fazla kurcalamaya gerek yok. Filtre değişimini de çok dert etmenize gerek yok evde, kafelerdeki sürekli kullanımda dahi 6 aydan önce değişim olmuyor ancak sağlık ve bakteriyel oluşumun önüne geçmek için, 12 ayda bir değiştirmeye gerek var.

Ben Nisanla tanışmami kisaca şöyle anlatayım merak eden dostlara.

Sene 2012 gibi falandı yanlış da hatırlıyor olabilirim, Coffeenutz Ömer bey Kozyatağı ndaki dükkanda tadım etkinliği yapti bir Pazar sabahı, hayatımda yaptığım ilk kör tadım.
Nisan da oradaydı zaten 2-3 kişi falandık.
O zamanlar beyaz yakalı kahve severdi Nisan, 2-3 sene sonra barista sampiyonu oldu adam.
kahve üzerinde kendini boyle geliştiren nitelikli bir kahvesever.
Burada olması güzel oldu. 👍

Nisan Bey merhaba, hoşgeldiniz :)

Benim kahvenin çok dışında naçizane söylemek istediğim bir şey var, Youtube kanalınız ile alakalı. Bazı kullandığınız jenerik müzikleri işitsel anlamda (müzikal anlamda değil, sound anlamında) kulağı biraz tırmalayabiliyor. Örnek isterseniz bir tane müziğin linkini atabilirim mesela. Eğer isterseniz de herhangi bir şey talep etmeden düzeltme yapabilirim o müziklere. Böylece daha smooth duyulan, kulağa daha çok hitap eden bir jeneriğiniz olur.

Yanlış anlamayın, benimkisi naçizane bir öneri sadece. Kanalınızı ve içeriklerinizi keyifle takip ediyorum. Çekimlerinizde ses ile alakalı sormak, restore etmek istediğiniz bir ses kaydınız vs olursa elimden geldiğince, düzelebildiğince yardımcı olurum.

Olur çok sevinirim, hangisi olduğunun linkini ÖM atarsanız bakayım.
Bu youtube benim hobim aslında, çekim, edit, kurgu vb ne varsa tek başıma yapıyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Yorumlarınız çok değerli bu noktada.
Müzikleri şu an Youtube Kütüphane'sinden seçiyorum. Acaba ses seviyesi mi demek istediniz ?

Hoşgeldiniz. Bizim sorularımız dışında fırsatınız oldukça başlıkların altına yapacağınız yorumlarla da bakış açımıza katkıda bulunursanız harika olur.

Ben Nisanla tanışmami kisaca şöyle anlatayım merak eden dostlara.

Sene 2012 gibi falandı yanlış da hatırlıyor olabilirim, Coffeenutz Ömer bey Kozyatağı ndaki dükkanda tadım etkinliği yapti bir Pazar sabahı, hayatımda yaptığım ilk kör tadım.
Nisan da oradaydı zaten 2-3 kişi falandık.
O zamanlar beyaz yakalı kahve severdi Nisan, 2-3 sene sonra barista sampiyonu oldu adam.
kahve üzerinde kendini boyle geliştiren nitelikli bir kahvesever.
Burada olması güzel oldu. 👍

Hahaha ya ne günlerdi, çorba kaşığıyla cupping yapıyorduk askdjfakl :D Diğer arkadaş kimdi hatırlayamıyorum ama.

Olur çok sevinirim, hangisi olduğunun linkini ÖM atarsanız bakayım.
Bu youtube benim hobim aslında, çekim, edit, kurgu vb ne varsa tek başıma yapıyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Yorumlarınız çok değerli bu noktada.
Müzikleri şu an Youtube Kütüphane'sinden seçiyorum. Acaba ses seviyesi mi demek istediniz ?

Bütün streaming servislerinin belirli bir true peak değeri var, o değerin üstüne çıkarsanız normalize işlemi uygulayıp, sesin peak değerlerini traşlarlar çok kaba tabirle özetlemek gerekirse. Bu da sesinizin dinamik alanında kayıp oluşturur. Ama videolarınızda diyalog daha çok olduğu için o değeri aşmanız çok mümkün değil gibi geliyor.

Müzik konusunda bahsettiğim ses seviyesinden ziyade tınısıyla alakalı. Yine kaba bir tabirle bas-mid ve tiz seviyeleri ile alakalı diyebilirim :) Compressor ve eq ile halledilebilecek şeyler. ÖM ile link atıyorum size.

Geri