• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ağca / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 9.Bölüm

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Bu akşam 21:00 da üst üste şampiyon olan rakiplerinin korkulu rüyası :) sevgili Nisan Ağca'yı (@pacamara) misafir ediyoruz. Kahve ile ilgili bir sorunda çözüm aranan ilk isimlerden kendisi bir çok ev baristası için de örnek biri. Çok sorunuz olduğunu biliyorum. Lütfen bu başlık altına sorularınızı yazarsanız yayında fırsat buldukça sorularınızı iletmeye çalışacağız.



 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Daha önce hiç demlemediği bir çekirdek aldığında, o çekirdekten en optimum sonucu almak için ilk demlemeden son demlemeye kadar neler yapılması gerektiğini açıklayabilir mi? Yani ilk demlemede nasıl bir yol izlenmeli, tadıma göre nasıl bir adım atılmalı vs.
 
Anaerobik ve aerobik fermantasyonun hangisini - neden tercih etmemiz gerektiğini "lütfen bizim anlayabileceğimiz" gibi 😘
biraz daha açıklamasını rica ediyorum.
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Ilk soruyla benzer sekilde, yeni alinan bir kahvenin islenme sekline, kavrumuna, yetisme yuksekligine vs, gözen önüne alıp yaptigimize ayarlamaları (normalden ince ogutum, ya da daha soguk su vb.) bizimle paylasabilir mi?
 
Tadım konusunda dil, damak, ağız ve burnumuzu daha iyi kalibre edebilmemiz için tavsiyeleri neler olabilir? Bireysel anlamda yapmaya çalıştığımız cupping tecrübelerimiz ve farklı kahveleri deneme girişimlerimizle birlikte kendimizi daha hızlı ve efektif bir şekilde nasıl geliştirebiliriz? Butik kahve kültürünün fazla gelişmediği, kahve etkinliklerinin görece az olduğu küçük şehirde yaşayan birisiyim. Kendi tecrübeleri ve gelişme sürecinden bu konuda biraz bahsedebilir mi?
 
Önerilen yada paylaşılan reçeteler öğütme, gramaj ve süre olarak büyük oranda tek kişilik demlemeye yönelik.

Reçeteyi iki kişiliğe revize ederken nasıl bir yöntem izlemeliyiz?
 
Fermentasyon hakkında, özel olarak post-fermentasyon hakkında bilgilenmek isterim. Siz bahsettikten sonra çok ilgimi çeken bir konu oldu. @pacamara
Aynen tamamen aynı soruyu sormak isterdim ben de , çok merak ettiğim konu oldu bu.
Post fermantasyon sonuç olarak etik midir ? Bir kandırmaca aldatmaca değil midir örneğin? Yanlış mı düşünüyorum ?
Anerobik ve aerobik fermantasyon ile birlikte açıklayabilirseniz lütfen.
Aydınlatıcı bilgi bulamıyorum internette.
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Sorulacaklar sorulmuş, ki ben de şu ne anaerobiktir ne değildir sorunsalını ciddî şekilde merak ediyorum... Bir diğer sorum, bizim çekirdek ve kavurucu piyasamızla yurtdışını, özellikle de Avrupalı kavurucuları kıyaslamasını rica edeceğim... Tabii, paylaşmak isterse, kendisinin favori yerli ve yabancı kavurucularını da merak ediyorum... bir diger soru ise bizdeki kavrulmuş nitelikli kahve fiyatları ile yabancıları kıyaslayabilir mi... biz bazen bizim bazı kavurucuların kahvelerini pahalı bulurken görüyoruz ki aynı çekirdekler avrupalı bazı kavurucularda bizimkilerin 1,5/2 kati... Bu fark kaliteye de yansıyor mu? Son sorum, herkese sorduğum soru, nitelikli kahve, şarap, viski gibi luks bir degustatif gurmelik alanı midir?
 
Peak Water hakkında neler düşünüyorsunuz? Ürünle ilgili kutu açılımı ve inceleme videonuzu izledikten sonra sormak istedim. Evde kahve demleyenler için tavsiye eder misiniz?
 
Kahve tercihinde önceliği nedir Nisan'in? Varyete, bölge, ülke, çiftlik, kavurucu?
 
Merhaba, Damak kalibrasyonu nasıl yapılır, nasıl geliştirilir, ne önerirsiniz?
 
Ev baristalarının SCA standartlarına uyumlu, uygun fiyatlı suya ulaşabilmesi için önerileriniz nelerdir?
 
Merhaba Nisan Bey

  • İKAWA ile bir çalışmamız olucaktı demiştiniz . İKAWA Satışı olucak mı?
  • Peak water fitresi kaç litre suyu filtre edebiliyor ve istediğimi değerlere göre filtre edebiliyormu (30 - 100 ppm arası )
  • Kahvenın içine bir miktar tuz atmak kahvenin acılığını alıyor ( aroma değişmiyor. ) diye okudum . (James hofman ) siz ne düşünüyorsunuz. Ve kahvenin acılığını götürmek için , ekstra bir şey atmadan nasıl bir yol izlenebilir. ( Demleme parametrelerinden )
  • Kinu vs comandante arasındaki fark ( deneyimleriniz varsa ) anlatabilirmisiniz.
  • Espresso için infüzyon hakkında ne düşünüyorsunuz. Farklı profiller tatda ne gibi değişikliklere yol açıyor. Örneklendire bilirmisiniZ.
  • Barista yarışmalarında espresso , cappuccino ve imza içeceğinde aynı çekirdeğimi kullandınız , yoksa her bir ürün için farklı bir çekirdekmi kullandınız.
  • Barista yarışmasına katılıcaklar ve derece elde etmeleri için ne gibi önerileriniz var .
Teşekkürler
İyi yayınlar
 
Merhaba Nisan Bey

  • İKAWA ile bir çalışmamız olucaktı demiştiniz . İKAWA Satışı olucak mı?
  • Peak water fitresi kaç litre suyu filtre edebiliyor ve istediğimi değerlere göre filtre edebiliyormu (30 - 100 ppm arası )
  • Kahvenın içine bir miktar tuz atmak kahvenin acılığını alıyor ( aroma değişmiyor. ) diye okudum . (James hofman ) siz ne düşünüyorsunuz. Ve kahvenin acılığını götürmek için , ekstra bir şey atmadan nasıl bir yol izlenebilir. ( Demleme parametrelerinden )
  • Kinu vs comandante arasındaki fark ( deneyimleriniz varsa ) anlatabilirmisiniz.
  • Espresso için infüzyon hakkında ne düşünüyorsunuz. Farklı profiller tatda ne gibi değişikliklere yol açıyor. Örneklendire bilirmisiniZ.
  • Barista yarışmalarında espresso , cappuccino ve imza içeceğinde aynı çekirdeğimi kullandınız , yoksa her bir ürün için farklı bir çekirdekmi kullandınız.
  • Barista yarışmasına katılıcaklar ve derece elde etmeleri için ne gibi önerileriniz var .
Teşekkürler
İyi yayınlar
James Hoffman'ın videosundan sonra elimde yaklaşık 4 aylık ve öğütülmüş olan bir filtre kahveyi demleyip iki ayrı bardağa koydum. Bardağın birine çok az (James Hoffman sevmese de :D) 1 pinçik tuz ekledim. Sonuç kesinlikle şaşırtıcıydı. Kahve hala berbattı ama tuz atılan bardakta rahatsız edici bir acılık kalmadı.
 
Benim de sorum SU üzerine olacak,iyi ögütütücü iyi kahve bunlar tamam da su olayını sürdürebilirlik açısından nasıl bir çözüm önerirsiniz?Arıtma olayının artıları ve eksileri var ayrıca kahve için istenilen ölçülere ayarlayabiliyor muyuz?
 
Yayında emeği geçen herkese teşekkürler. Keyifli bir sohbet oldu yine.
 
Geri
Üst