• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche mi DF64 mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan B747
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

B747

Barista
Daha fazla  
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Daha önce belki birkaç kere konusu geçti ama tekrardan fikirlerinizi almak istedim.

50-50 espresso, pour over tüketimim var. niche kullanıyorum, espresso da keyifli olsa da pour over da fazla fine ürettiği için biraz beklentimin altın.
Sizce 50-50 kullanıma göre df64 ssp burr lerle daha doğru bir tercih olur mu?

Güzel soru ben de takipte olayım.
Bu soruya ek bir ilave olarak Niche Zero edinmenin, yurtdışından beraberinde getir(t)me veya yurtiçinde 2.el alma harici bir yöntemi var mı ?

D64 kullanıcısıyım ssp high uniformity bıçaklarla, benim yaşadığım bir sıkıntı mı bilmiyorum espresso ayarında filtreye geçince aynı ayara dönmek zor büyük ihtimalle iki flat bıçak arasında kahve taneleri kalıp sıkışıyor,o inceliğe inmek zorlaşıyor. bu nedenle comandante yi satarım diyordum vazgeçtim. hem filte hem espresso yaparım demek için uygun bir değirmen değil şahsi tecrübeme göre.

Çare bir niche bir df64. :p
Şaka bir yana espresso ve filtre tüketiyorsanız en sağlıklı çözüm iki değirmen.
Diğer türlü mutlaka birinden birinde fedakarlık yapmak durumunda kalıyorsunuz.

öyle gibi gözüküyor evet. normalde mignon perfetto tutuyordum pour over için, yer sıkıntısından tek öğütücüye inmek istedim, pek istediğim gibi olmadı.

D64 kullanıcısıyım ssp high uniformity bıçaklarla, benim yaşadığım bir sıkıntı mı bilmiyorum espresso ayarında filtreye geçince aynı ayara dönmek zor büyük ihtimalle iki flat bıçak arasında kahve taneleri kalıp sıkışıyor,o inceliğe inmek zorlaşıyor. bu nedenle comandante yi satarım diyordum vazgeçtim. hem filte hem espresso yaparım demek için uygun bir değirmen değil şahsi tecrübeme göre.
Bende DF64-ssp hu kullanan biri olarak aynı tecrübeyi bire bir yaşadım ve aynı nedenden dolayı comandantemi satmaktan vazgeçtim. Öğütme bakımından filtrede de gayet kullanılabilir iyi bir setup aslında, comandanteye göre daha temiz bir çıktı ve meyvemsi aromaları biraz daha belirgin verebiliyor. Ama makine çalışır vaziyette ayar yaparken her filtreden espressoya geçişte sanki dişliler birbirine değiyormuş hissiyatında bir ses ( aslında değmiyor ) ve ayar halkasını çevirirken zorlanma oluyor. Buda filtre öğütümündeki taneciklerin bazılarının dişlilere yapışıp kalmasından ileri geliyor. Bu durumda insanın canını sıkmaya başlıyor ve uğraşası gelmiyor.

DF64 pompaya basınca o kalan çekirdekler gitmiyor mu?

Filtreden espressoya dönerken makineyi önce çalıştırın sonra yavaş yavaş kadranı espressoya çekin.
Ben DF64'ten çok memnunum. SSP MP var. Fakat filtre öğütmek için açıp temizlemek şart bence. Nolursa olsun espressodan kalan finelar filtreye geçiyor.
Bir de Globally DF83'ü getirirse süper olacak. Burr chamber çok daha iyi hale getirilmiş. Hem geçişler için uygun hem alignment daha kolay hem de chute ve declumperdaki sorunlar düzeltilmiş.

DF64 pompaya basınca o kalan çekirdekler gitmiyor mu?

Filtreden espressoya dönerken makineyi önce çalıştırın sonra yavaş yavaş kadranı espressoya çekin.
Ben DF64'ten çok memnunum. SSP MP var. Fakat filtre öğütmek için açıp temizlemek şart bence. Nolursa olsun espressodan kalan finelar filtreye geçiyor.
Bir de Globally DF83'ü getirirse süper olacak. Burr chamber çok daha iyi hale getirilmiş. Hem geçişler için uygun hem alignment daha kolay hem de chute ve declumperdaki sorunlar düzeltilmiş.

Öyle yapıyorum zaten ayar yaparken, ama ne kadar pompa yapsamda dişlilere bazı parçacıklar yapışıyor.

Ekli dosyalar

• D8C402E8-C64C-4FFF-B7CD-6EC0BC632CF0.jpeg
    D8C402E8-C64C-4FFF-B7CD-6EC0BC632CF0.jpeg
    156.6 KB · Görüntüleme: 51
Öyle yapıyorum zaten ayar yaparken, ama ne kadar pompa yapsamda dişlilere bazı parçacıklar yapışıyor.
Belki burr yapısı, alignment doğruluğu ya da çekirdeğin yapısından kaynaklanıyordur.
Ben ayar kadranını her çıkarıp taktığımda temizleyip(kahve partikülleri yapışabiliyor) gıda uyumlu silikon yağı sürüyorum. Faydasını gördüm.

Geri