• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nescafe Classic uykumu açmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LowPow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Günlük 3 4 fincan kahve tükeminde problem yaşanmayacağı söyleniyor herhangi bir hassasiyetiniz yoksa tüketebilirsiniz

@enderbyrmgl hocam aklıma takıldı, 2 tatlı kaşığı nescafe classic zararlı mı? Yani 1 tatlı kaşığı koyun diyorlar ama yetmiyor da, en azından 75+75=150 mg almış olurum diye düşünüyorum.

@enderbyrmgl hocam bir bardağa dolu dolu 1 tatlı kaşığı koydum. Hatta biraz daha koydum ama az. Sonra 2. Bardağı yaparken biraz daha az yaptım fakat zararlı mıdır bu?
Erken uyuduğum için sabah bayağı erken kalktım.

Sabahları kahve içmek pek mantıklı değil. Kortizol seviyemiz sirkadiyen ritimden kaynaklı sabahları oldukça yüksektir. O yüzden kahve ile ayılma alışkanlığınızı değiştirmekte yarar var.

Günde bir kaç defa değil de 2 veya 3 günde bir içerek kendimiz için büyük iyilik yapmış oluruz. Uyku kalitesi artıyor. Tamamen bırakmak daha iyi

3 kaşık 4 kaşık kahve ekledim 5 fincan içtim? Bunlar sürdülebilir durumlar değil. Her gün tekrarlanırsa 1 hafta sonra baş ağrısı, sersemlik gibi durumlar oluyor.
Kafein vücutta depolanmadan atılıyormuş. Fakat etkileri birikiyor. Kalitesiz uyku, kalitesiz yaşam.

Son düzenleme:
Sabahları kahve içmek pek mantıklı değil. Kortizol seviyemiz sirkadiyen ritimden kaynaklı sabahları oldukça yüksektir. O yüzden kahve ile ayılma alışkanlığınızı değiştirmekte yarar var.
Uyandığımızda kortizol seviyesi maksimum seviyede oluyormuş ama okulda da 3'ü 1 arada veriyorlar. Öyle bir zehiri içmekte istemiyorum.
Günde bir kaç defa değil de 2 veya 3 günde bir içerek kendimiz için büyük iyilik yapmış oluruz. Uyku kalitesi artıyor. Tamamen bırakmak daha iyi
Bu haftasonu boyunca içmedim, bir baş ağrısı ve yorgunluk tuttu. Ağrı kesici içmeme rağmen etki göstermedi, fazla da içmek istemedim ağrı kesici :D.
Yani bağımlılık durumu var, bırakmak en iyisi olacak sanırım.

3 gün içmeyerek bırakabilirsiniz. 1. ve 2. günler zor olur

Bunun en kolay yolu kahveden fiziksel olarak uzak kalmaktır. Yazlığa gittiniz. Kahve yok. En yakın kahve 100km uzakta :)

Kahve bağımlılığı diğer maddeler gibi gerçek bir bağımlılık değil. İstediğimiz zaman bırakabiliyoruz

Kahve bağımlılığı diğer maddeler gibi gerçek bir bağımlılık değil. İstediğimiz zaman bırakabiliyoruz
İyi ki istediğimiz gibi bırakabiliyoruz. Tek sıkıntısı baş ağrısı, yorgunluk hissi oluyor.
Kendi iradem güçlü ama evde önümde dururken de kahve alamamak psikolojik olarak kötü hissettiriyor. 😁

İyi ki istediğimiz gibi bırakabiliyoruz. Tek sıkıntısı baş ağrısı, yorgunluk hissi oluyor.
Kendi iradem güçlü ama evde önümde dururken de kahve alamamak psikolojik olarak kötü hissettiriyor. 😁
Sizinki biraz psikolojik olabilir kahveyi kafeinden ziyade keyif için içmeye çalışın kafein olarak görmeyin.Kafein sadece kahvede yok sonuçta

Sizinki biraz psikolojik olabilir kahveyi kafeinden ziyade keyif için içmeye çalışın kafein olarak görmeyin.Kafein sadece kahvede yok sonuçta
Kola içmiyorum, çay içince de uykum geliyor nedense. Tansiyonu düşürdüğü için diye biliyorum. Dediğiniz gibi psikolojik büyük ihtimal.
Teşekkürler, şu an okulda olduğum için bakamıyorum ama eve gidince bakacağım.

Bu sabah 2 bardak kahve artı bir çay içtim, onda anca uykum açıldı. Ama kahveden midir nedir, okuldayken öğleye doğru gene hafif uykum geldi. O yüzden elma yedim -elma daha iyi uyku açıyor diyorlar-, ve ondan sonra bir anda karnım ağrıdı ve midem bulandı. Kısa sürdüler ama kötü bir deneyimdi.
2 bardak yapmak yerine 1 bardak yapıp, 2 tatlı kaşığı koymak zararlı mıdır? Üzerinde 1 kaşık diyor ama yine de sormak istedim.

Bu sabah 2 bardak kahve artı bir çay içtim, onda anca uykum açıldı. Ama kahveden midir nedir, okuldayken öğleye doğru gene hafif uykum geldi. O yüzden elma yedim -elma daha iyi uyku açıyor diyorlar-, ve ondan sonra bir anda karnım ağrıdı ve midem bulandı. Kısa sürdüler ama kötü bir deneyimdi.
2 bardak yapmak yerine 1 bardak yapıp, 2 tatlı kaşığı koymak zararlı mıdır? Üzerinde 1 kaşık diyor ama yine de sormak istedim.
Bence hiç içmeyin. Saat 17 civarı filtre kahve tercih edilebilir. 3 harfli marketlere french press geliyor. Filtre kahve ise marketlerde veya kurukahvecilerde bulunuyor genelde.

Okul derken lise mi üniversite mi bilmiyorum ama büyük alaka göstererek bu problemi çözmeye yoğunlaşmandan çıkardığım sonuç şu: doktora gitmelisin. Doktora gitmeden önce Nescafe'yi bırakmayı deneyebilirsin. Evden çıkmadan önce dengeli ve bol kalorili bir kahvaltı ile güne başlamayı dene. Kararında tahin-pekmez veya bal-tereyağı, yeşillikler, domates, peynir, zeytin, abartmadan yumurta... Aç karnına asla kahve içme, hele ki sabah. Ben iştahımı azaltsın diye öğün arasında bir shot kahve içiyorum bazen, ama uyanır uyanmaz aç karnına kahve vüduda işkence etmek demek. Gereksiz yere damarların büzüşüyor, kan basıncın yükseliyor, vücut işleyecek yakıt arıyor ama sen depoyu doldurmamışsın, daha kahvaltını yapmadan ya da yapar yapmaz enerjin bitiyor, "exhausted" moda giriyorsun. Sağlıklı beslenme ile ilgili İngilizce konuşmalar dinliyorum, uzmanlarından aktardım.

Yerinde olsam doğru düzgün kahvaltı yaparak hiç Nescafe içmeden 2 hafta kendimi dener gözlemlerdim. Başta zor olabilir 2-3 gün, direnmen gerek. Neskafe içince de süründüğünü söylüyorsun, bu durumda değişen birşey olmayacak, yani denemeye değer.
Teşekkürler deneyeceğim. Kahvaltıdan önce, aç karna içiyordum kahveyi. Belki ondan dolayıdır.

Kafeinin fazlası önce canlılık verir ama sonrasında yorgunluk hissi yaşarsınız. Doubleshot espresso bile içseniz bir yere kadar götürür. Siz vakit kaybetmeden doktora gidin eşimde yorgun uyanıyordu d vitamini düşmüş... Kan değerlerinizi ölçtürün ve granül kahveye veda ederek yakın bir zamanda frencpress ve filtre kahve edinin 🙂

Arkadaşlar işin sağlık boyutuyla ilgili pek çok tavsiye vermişler. Hepsi de gayet aklı başında tavsiyeler. Ayrıca ben de genel olarak granül kahveyle ilgili bir ekleme yapayım. Markadan bağımsız olarak granül kahvenin her türünden uzak durmanızı öneririm. Granül kahvenin zararları üzerine kısa bir google araştırması bile neden uzak durmanız gerektiğiyle ilgili yeteri bilgi verecektir.

Arkadaşlar işin sağlık boyutuyla ilgili pek çok tavsiye vermişler. Hepsi de gayet aklı başında tavsiyeler. Ayrıca ben de genel olarak granül kahveyle ilgili bir ekleme yapayım. Markadan bağımsız olarak granül kahvenin her türünden uzak durmanızı öneririm. Granül kahvenin zararları üzerine kısa bir google araştırması bile neden uzak durmanız gerektiğiyle ilgili yeteri bilgi verecektir.
+1

+2

Geri