• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nescafe Classic uykumu açmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LowPow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LowPow

Üye
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Merhabalar. Yeni üyeyim, umarım güzel zamanlar geçiririz sizinle. İlk defa bu siteyi gördüm ve yeni üye oldum. Yani tam konuyu nereye açacağımı bilmiyorum, bulamadım.
Her neyse konuma geçiyorum, şu an evde bir tek Nescafe Classic var ve kahve makinem yok. Granül, hazır kahveler önerilmiyor, biliyorum ama şu anlık bir tek bunu kullanmak zorundayım. Ama uykumu açmıyor. Sabah içiyorum, 10-15 dakika sonra sanırım dopamini salgılattırdığından dolayı kendimi mutlu, iyi hissediyorum. Ama okula gittiğimde uyku basıyor. Bu haftasonu, 2 gün boyunca hiç içmedim ve yoksunluk denilen yorgunluk ve baş ağrısı durumunu yaşadım. Bugün içtiğimde ise gene aynı durumla karşılaştım. Uykumu daha iyi nasıl açabilirim?

Belki az uyuyorsunuzdur. Yeterli uykuyu almadıktan sonra ne kadar kahve içerseniz için etki etmeyebilir.
Kafein beyinde bazı reseptörleri kapatıp kendinizi daha uyanık ve dikkatli hissetmenizi sağlayabilir ama geçici ve suni bir etkidir. Daha çok uyumanızı tavsiye ederim.
Günlük minimum 7 saat, ortlama 8,9 saat uyuyorum. Nadir bazı günler uyku tutmuyor, daha az uyuyorum ama genelde yeteri kadar uyuduğumu düşünüyorum. Kahve içsem de içmesem de sürekli yorgun hissediyorum. Kafeini çok yükseltmemeye çalışıyorum ki zararları var fazla kafeinin.

Bir dönem spor yaparken Taft Coffee kullandım. Kafeini gerçekten yüksek ve ciddi şekilde etkisi hissediliyor. Fakat tadı ve kokusu zehir gibi paketin yarısına gelmeden dökmek zorunda kaldım. Tavsiye etmem ama ben kahve içip kendime geleyim derseniz sadece fitre kağıdı ile de demleme yapılabilir. Tabi tüm bunlardan önce bir hekimden destek alsanız daha iyi olur. Psikolojik sebepler olabilir. Sizi heyecanlandıracak, keyif aldığınız bazı ritüeller veya hobiler iyi gelebilir. Bunların haricinde spor ve beslenme alışkanlıklarınız da yorgunluklarınıza ve uyku kalitenize etki eder.

Bir dönem spor yaparken Taft Coffee kullandım. Kafeini gerçekten yüksek ve ciddi şekilde etkisi hissediliyor. Fakat tadı ve kokusu zehir gibi paketin yarısına gelmeden dökmek zorunda kaldım. Tavsiye etmem ama ben kahve içip kendime geleyim derseniz sadece fitre kağıdı ile de demleme yapılabilir. Tabi tüm bunlardan önce bir hekimden destek alsanız daha iyi olur. Psikolojik sebepler olabilir. Sizi heyecanlandıracak, keyif aldığınız bazı ritüeller veya hobiler iyi gelebilir. Bunların haricinde spor ve beslenme alışkanlıklarınız da yorgunluklarınıza ve uyku kalitenize etki eder.
Pek hobim yok. Depresyondayım desem yeri. Belki ondan dolayıdır, kendimi iyice saldım son zamanlarda.

O zaman biyolojik saatinizden kaynaklanan bir durum olabilir. Ben kaçta yatarsam yatayım 10-11'den önce uykum açılmıyor.

Tabi bunları kahvehane ortamında tartışmaktan ziyade bir doktora danışıp ona göre hareket etmeniz çok daha iyi olur. 🙃

Sadece yorgun olmak şeker hastalığı belirtisi midir? Merakımdan soruyorum.
Şeker hastalığı yani diyabet olsa o zaten kendini başka şekillerde mutlaka gösterirdi. İnsülin direnci diye bir rahatsızlık var, vücut insülin salgılıyor ama hücre bu insülini kullanıp yediklerinizi enerjiye döndüremiyor. Daimi bir enerji düşüklüğü çekiyorsunuz. Şeker hastalığında vücut insülin salgılamıyor, o bambaşka bir mesele. İnsülin direnci 6 ayda atlatılan bir şey, sağlam bir diyet yetiyor. Ama mutlaka bir dahiliyeciye görünün.

Merhaba öncelikle hoş geldiniz.Kafeinin dolaşıma karışmasını hızlandırmak için az miktarda süt eklemeniz yeterli olacaktır.Bilinen aksine sütsüz tüketilen kahvelerdeki kafeinin kana karışma süresi içtikten 45 dk sonra başlarken ,sütlü kahvelerde bu süre birkaç dakikadır.Kafeinin bünyede bıraktığı etki kişiye göre değişsede dolaşıma karışmasındaki hız farkını göreceğinize eminim.Denemenizi öneririm.

Merhaba öncelikle hoş geldiniz.Kafeinin dolaşıma karışmasını hızlandırmak için az miktarda süt eklemeniz yeterli olacaktır.Bilinen aksine sütsüz tüketilen kahvelerdeki kafeinin kana karışma süresi içtikten 45 dk sonra başlarken ,sütlü kahvelerde bu süre birkaç dakikadır.Kafeinin bünyede bıraktığı etki kişiye göre değişsede dolaşıma karışmasındaki hız farkını göreceğinize eminim.Denemenizi öneririm.
Ben şöyle yapıyorum; bardağa mesela yarısından fazla sıcak su koyuyorum, çeyrek kalan kısma da süt koyuyorum. Sanırım çabuk kana karışıp, çabuk etkisini yitiriyor 😅.
Şeker hastalığı yani diyabet olsa o zaten kendini başka şekillerde mutlaka gösterirdi. İnsülin direnci diye bir rahatsızlık var, vücut insülin salgılıyor ama hücre bu insülini kullanıp yediklerinizi enerjiye döndüremiyor. Daimi bir enerji düşüklüğü çekiyorsunuz. Şeker hastalığında vücut insülin salgılamıyor, o bambaşka bir mesele. İnsülin direnci 6 ayda atlatılan bir şey, sağlam bir diyet yetiyor. Ama mutlaka bir dahiliyeciye görünün.
Tamamdır. Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

Ben şöyle yapıyorum; bardağa mesela yarısından fazla sıcak su koyuyorum, çeyrek kalan kısma da süt koyuyorum. Sanırım çabuk kana karışıp, çabuk etkisini yitiriyor 😅.

10ml süt bile aynı etkiyi gösterecektir:) Gerisi bünyenizle alakalı kahve dozunu haftalık periyotta azaltıp/kesip tekrar eski doza dönmenizde etki gösterir.Bol kafeinler dilerim:)👍

10ml süt bile aynı etkiyi gösterecektir:) Gerisi bünyenizle alakalı kahve dozunu haftalık periyotta azaltıp/kesip tekrar eski doza dönmenizde etki gösterir.Bol kafeinler dilerim:)👍
İnternette bazı yerlerde Nescafe Classic'in 75 mg, bazı yerlerde ise 85 mg kafein içerdiğini yazıyor. Bu düşük değil mi? Daha önce ortalama 150 mg kullanıyordum, belki ondan dolayı olabilir. Son birkaç haftadır bunu kullanınca bir anda düşük kafeinden dolayı vücudum alışamamış ve bu durumu yaşamış olabilir miyim? Ve gerçekten 75 veya 85 mg kafein düşük bence

Bir fincan için 75mg düşük bir miktar.Filtre kahvede bir fincanda 120-150mg kafein tüketiyoruz

Robusta çekirdeklerin yada türk kahvesi,espressonun kafein oranı filtre nin nerediyse 2 katı.Eğer imkanınız varsa bu tür kahveler sizin için daha uygun olacaktır tabi abartmamak kaydıyla:)

Robusta çekirdeklerin yada türk kahvesi,espressonun kafein oranı filtre nin nerediyse 2 katı.Eğer imkanınız varsa bu tür kahveler sizin için daha uygun olacaktır tabi abartmamak kaydıyla:)
Annem az önce markete gitmişti ve Mehmet Efendi'nin Türk kahvesini almış. Yani nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok, o yüzden internetten araştıracağım. Ama evde fincan olmadığı için bardakla içmek zorundayım. O yüzden bardakla fazla kafein almış alabileceğimden biraz korkuyorum. :D

Geri