• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nedir Bu Matcha?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Metehan

Üye
Sadece Japonya'da üretilebilen tencha adı verilen yeşil çay bitkisinin en üst yapraklarından(sadece %10'u) elde edilen bu yeşil toz, yeşil çaya göre daha yoğun bir lezzet içermektedir. Tıpkı kahvede olduğu gibi gölgede yetişmiş bu çay bitkisinin tencha kısımları değirmenler ile yavaş yavaş öğütülerek pudra kadar ince bir toz haline getirilir.

Tıpkı kahve gibi tatlılarda,pastalarda, dondurmalarda hatta çikolatalarda da kullanılan matcha micro foam haline getirilmiş süt ile matcha latte olarak da tüketilmektedir.

Matcha hazırlamak için gerekli ekipmanlar ise fırça benzeri bir aparat, sıcak su ( yine kahvedeki gibi dereceler önemli genelde 70 derece üstü önerilmiyor ), bir adet kase.

Aşağıya hazırlanışı ile ilgili iki adet video bırakıyorum.

mathcahazırlık.jpeg

Melodrip'in mucidi Ray Murakawa kahve parçacıklarının topaklanmasını engellemek için "matcha whisk" diye bir şeyden bahsediyordu ilk orada duymuştum. Gİdeyim deneyeyim dedim, yahu ben mi zevksizim bir yudum bile düzgünce içemedim. Bir de latte olarak içeyim bir dahakine...

Melodrip'in mucidi Ray Murakawa kahve parçacıklarının topaklanmasını engellemek için "matcha whisk" diye bir şeyden bahsediyordu ilk orada duymuştum. Gİdeyim deneyeyim dedim, yahu ben mi zevksizim bir yudum bile düzgünce içemedim. Bir de latte olarak içeyim bir dahakine...

Matcha'nın çok çakması var onlardan birine de denk gelmiş olabilirsin. Ve bazıları Umami denilen tadı hiç beğenmiyor :)

Matcha çayını hiç deneme fırsatım olmadı ama her damak tadına uymuyor sanırım. İçenlerden aldığım yorumlar olumsuzdu, o yüzden çok merak edip denemeye değer bulmamıştım. Nasıldır tadı, önerir misiniz?

Ben de sade olarak tükettim, gerçekten acquired taste. Tekrar denediğimde beğenirim umarım.

Geri