Metehan
Üye
Sadece Japonya'da üretilebilen tencha adı verilen yeşil çay bitkisinin en üst yapraklarından(sadece %10'u) elde edilen bu yeşil toz, yeşil çaya göre daha yoğun bir lezzet içermektedir. Tıpkı kahvede olduğu gibi gölgede yetişmiş bu çay bitkisinin tencha kısımları değirmenler ile yavaş yavaş öğütülerek pudra kadar ince bir toz haline getirilir.
Tıpkı kahve gibi tatlılarda,pastalarda, dondurmalarda hatta çikolatalarda da kullanılan matcha micro foam haline getirilmiş süt ile matcha latte olarak da tüketilmektedir.
Matcha hazırlamak için gerekli ekipmanlar ise fırça benzeri bir aparat, sıcak su ( yine kahvedeki gibi dereceler önemli genelde 70 derece üstü önerilmiyor ), bir adet kase.
Aşağıya hazırlanışı ile ilgili iki adet video bırakıyorum.

Tıpkı kahve gibi tatlılarda,pastalarda, dondurmalarda hatta çikolatalarda da kullanılan matcha micro foam haline getirilmiş süt ile matcha latte olarak da tüketilmektedir.
Matcha hazırlamak için gerekli ekipmanlar ise fırça benzeri bir aparat, sıcak su ( yine kahvedeki gibi dereceler önemli genelde 70 derece üstü önerilmiyor ), bir adet kase.
Aşağıya hazırlanışı ile ilgili iki adet video bırakıyorum.
