• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nanopresso vs Kompresso vs Fellow Prismo

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya

Biraz uzun bir video oldu ama hem tat hem kullanışlılık hem sıcaklık hem de fiyat açısından detaylı bir karşılaştırma oldu. Bu üç ekipmanıda uzun süredir farklı yerlerde ve farklı ortamlarda denedim. Umarım arayışta olanlara faydası olur :)

Prismoyu geçelim basta onun zaten ne yaptigi belli değil.Nano denemedim ama denemeye niyetim yok az çok belli zaten basinçli soguk shot .Kompressoyu da bi ara kullanıp sattım. Ugraşana gerçek espresso verir bunu net söyluyorum.Sumatra yapmıştım hala aklımda .Otsu topraksi volkanik tadını resmen hissetmiştim.
Ama gel gor ki alet ısınmıyor.Hadi ısıttin uğraştin çıktısı da 20-25 gr arası haliyle soğuk.
Bu yuzden espresso işine gireceksem makineyle girerim hic bir şekilde manuel olmaz robot vs. Hic inancim yok sicacik espresso versin.Filtrede ilik severim ama espressonhn hacmi zaten az soguk çikinca iyice buz gibi oluyor fincanda.Yani d=hiçbiri

Verir.20 ml espresso veriyor ortalama.İnce cekebilen degirmen alirsan mesela comandante 7-8 klik gibi basimc veriyor baya.Ben 300-400 ml iced latte yapiyordum.Yazin cok guzel
Gidiyordu valla normal bir latteden hic bir faeki yoktu yogunluk olarak.
Teşekkür ederm hocam benimde tam istediğim bu yazın soğuk latte için kullanmak.

Güzel kıyaslama olmuş elinize sağlık.
Kompressoda hiç lastik çıkma sorunu yaşamamıştım ilk defa gördüm. Sıcaklık ölçümü konusuna gelince diğer iki sıcaklık ölçümünü de ilk bardaktayken yapmak daha makul olabilirmiş. Hem aktarımda hem de tekrardan bardağın soğurması ile sıcaklık düşüyor.
Kompressoda dahi sıcaklığın düşük olması beni rahatsız ediyor, nanopressoda aktarımsız olarak ölçüm yapılmasına rağmen daha düşük çıktı bence ciddi bir sorun o ekipman için de.
Hem sıcaklığın düşük olması hem de alınan shotun çok az olması biraz tat kaçırıyor. Uğraşıp demlediğiniz çıktı hem soğuk hem de tek yudum :)

nanopresso ve minipresso arasından hangisini önerir siniz? farkları nedir

nanopresso ve minipresso arasından hangisini önerir siniz? farkları nedir
Merhaba, nanopressoyu 2017 yılında tanıtıldığı hafta aldım ve o zamandan itibaren, kısa yada uzun fark etmeksizin bütün seyahatlerimde bavula koyduğum ilk şey. Sorunuza gelicek olursak, nanopresso daha yeni bir model, temizliği kolaylaştırmak için yapılan geliştirmeler var. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam mini 8 bara kadar basınç üretirken nanonun 18 bara kadar çıkabildiğini söylüyorlardı. Nanonun aksesuar seçenekleri daha fazla, en önemlisi bence barista kit, bu kit sayesinde tek seferde double shot alabiliyorsunuz. Nanonun başka bir aksesuarı da Nespresso kapsüllerini kullanmanıza olanak veriyor.
Güncel fiyatlarını bilmiyorum ancak nanopresso + barista kit benim favori taşınabilir kahve ekipmanım. Bütçeniz uygunsa ben Nanopresso’yu ve Barista kiti öneririm. Makineyi ısıtmadan alınan shotlar espresso olarak tüketmek için biraz soğuk gelebilir, barista kit ile aldığım double shotlar bir tık daha sıcak oluyor ama alınan shot espresso bazlı bir içecek yapmak için kullanılıcaksa çok güzel ve lezzetli sonuçlar alınıyor. Genelde çıktıyı Americano veya Iced Americano olarak tüketiyorum bu yüzden aldığım shotın derecesi beni etkilemiyor. Bir ekleme daha yapıyım yanlış anlaşılmasın, espresso olarak da sabah akşam tükettiğim ve çok keyif aldığım zamanlar da oldu.
Alırsanız ve bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. İyi günler.

Merhaba, nanopressoyu 2017 yılında tanıtıldığı hafta aldım ve o zamandan itibaren, kısa yada uzun fark etmeksizin bütün seyahatlerimde bavula koyduğum ilk şey. Sorunuza gelicek olursak, nanopresso daha yeni bir model, temizliği kolaylaştırmak için yapılan geliştirmeler var. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam mini 8 bara kadar basınç üretirken nanonun 18 bara kadar çıkabildiğini söylüyorlardı. Nanonun aksesuar seçenekleri daha fazla, en önemlisi bence barista kit, bu kit sayesinde tek seferde double shot alabiliyorsunuz. Nanonun başka bir aksesuarı da Nespresso kapsüllerini kullanmanıza olanak veriyor.
Güncel fiyatlarını bilmiyorum ancak nanopresso + barista kit benim favori taşınabilir kahve ekipmanım. Bütçeniz uygunsa ben Nanopresso’yu ve Barista kiti öneririm. Makineyi ısıtmadan alınan shotlar espresso olarak tüketmek için biraz soğuk gelebilir, barista kit ile aldığım double shotlar bir tık daha sıcak oluyor ama alınan shot espresso bazlı bir içecek yapmak için kullanılıcaksa çok güzel ve lezzetli sonuçlar alınıyor. Genelde çıktıyı Americano veya Iced Americano olarak tüketiyorum bu yüzden aldığım shotın derecesi beni etkilemiyor. Bir ekleme daha yapıyım yanlış anlaşılmasın, espresso olarak da sabah akşam tükettiğim ve çok keyif aldığım zamanlar da oldu.
Alırsanız ve bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. İyi günler.
Merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim nanopressoyu araştırırken kompresso ve staresso aletlerini de gördüm ve aklım iyice karıştı. nanopressonun öğütümü espressodan daha kalın olması ve genel olarak kompressodan herkesin memnun olması beni kompresso almaya itiyor sizin düşünceleriniz nedir diğerlerini inceleme fırsatınız oldu mu

Merhaba, yorumlarınız için teşekkür ederim nanopressoyu araştırırken kompresso ve staresso aletlerini de gördüm ve aklım iyice karıştı. nanopressonun öğütümü espressodan daha kalın olması ve genel olarak kompressodan herkesin memnun olması beni kompresso almaya itiyor sizin düşünceleriniz nedir diğerlerini inceleme fırsatınız oldu mu
Maalesef bahsettiğiniz ürünleri hiç denemedim. Sizin de söylediğiniz gibi gerçek bir espresso öğütümü nanoyu boğuyor. İlk zamanlarda yanlış öğütüm ve yanlış tamp yüzünden çok başarısız kahveler demledim ama mantığı çözünce pratikleşiyor ve en son ne zaman sorun çıkardığını hatırlamıyorum bile artık. Kompresso çalışma prensibi olarak gerçek espressoya daha yakın çünkü sürekli olarak basınç uygulanıyor ancak bildiğim kadarıyla nanopresso veya staresso kesik kesik basınç uyguluyor, pump sistemi yüzünden. Nanopresso’da basınçlı sepet var bu sayede kalın öğütüme rağmen güzel bi krema alabiliyorsunuz, hata affediyor. Kompressonun en büyük avantajları bence hafifliği ve daha az parça olduğu için makineyi ısıtırken ısıyı soğuracak büyük bir kütle yok. Bu yüzden ısıtmanın ve demleme sırasındaki sıcaklığı korumanın daha kolay olucağını düşünüyorum. Altındaki çirkin bardağı hariç tasarım ve çalışma prensibi olarak çok hoşuma giden bir makine Kompresso. Ama tabii hiç kullanmadığım için temizlik konusunda ve arka arkaya demleme yapmada ne kadar pratik bunları bilmiyorum.

Geri