1 ay kadar önce Anaerobic Yöntemle fermente edilmiş bir Burundi kahveleri ilgili çekince sipariş vererek tanışmış oldum. Çekirdeği ve kavrumunu çok beğendim. Yurtdışı firmaları kısmında yer alması gerektiğini düşünüyorum.
Türkiye için 2 seçenek var kargolarında, biri takipsiz diğeri de takipli express. Takipli express kargo fiyat olarak çok yüksek, takipsiz olanın fiyatı nispeten uygun ama takipsiz pek beğendiğimiz bir seçenek değil hiçbirimizin. Ben ilk siparişimi takipsiz şekilde verdim ve 25 günde elime ulaştı.
Denediğim ve çok beğendiğim Anaerobic Burundi kahvesi için şunları söyeyebilirim:
muttleyandjack.com
Fermentasyondaki farklılık ciddi anlamda tada yansımış. Bu lot deneysel olarak anaerobic fermentasyonla fermente edilmiş, eminim geliştireceklerdir ancak gerçekten bu kadar meyvesuyu tarzı bir kahvede asidite bu kadar nasıl dengelenmiş diye şaşırıyorum. İster istemez El Paraiso ile karşılaştırıyorum ben de ve aklımda kalan El Paraiso ile tarzının benzediğini düşünüyorum. Tadım notalarında Ahududu - Kakao - Limon yazılmış ve şaşırtıcı bir biçimde hepsi sırayla alınabiliyor. Ahududu ile başlıyor ilk yudumu aldığınızda, sonrasında benim de şaşırdığım miktarda kakao hakim oluyor tada. Kakao, Afrikalarda benim çok rastlamadığım miktarda baskın ve gövdesini oluşturuyor derken kakaonun hakimiyeti bitmeden aftertaste hakimiyetini ele geçirecek olan limon geliyor bitişte. Limon, 93 derecede demlediğimde daha acımsı limon kabuğu şeklindeydi ancak bugünkü demlememi 91 dereceye indirince acılığı azalmış daha düşük bir limon aldım ve ben bu şekilde daha çok beğendim.
Şu an brewathome kodu kullanarak evdekal kampanyasını destekleyerek %30 indirim yapıyor firma. Denemek isteyenler değerlendirebilir. İlgi çekici Kenyalar da mevcut.
Türkiye için 2 seçenek var kargolarında, biri takipsiz diğeri de takipli express. Takipli express kargo fiyat olarak çok yüksek, takipsiz olanın fiyatı nispeten uygun ama takipsiz pek beğendiğimiz bir seçenek değil hiçbirimizin. Ben ilk siparişimi takipsiz şekilde verdim ve 25 günde elime ulaştı.
Denediğim ve çok beğendiğim Anaerobic Burundi kahvesi için şunları söyeyebilirim:

Burundi: Kibingo - Oro Anaerobic Fermentation
In the cup: Complexity, acidity, purity and flowery tones. Cupping Score: 88 Mouthfeel: Smooth, velvety Variety: Bourbon Process: Controlled anaerobic fermentation with oro yeast. Producer:Kibingo Washing Station Altitude: 1900 meters above sea level Region: Kayanza Background: Our partners in...
Şu an brewathome kodu kullanarak evdekal kampanyasını destekleyerek %30 indirim yapıyor firma. Denemek isteyenler değerlendirebilir. İlgi çekici Kenyalar da mevcut.