• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Muttley & Jack's Coffee Roasters / Etiyopya Koke Washed / Tadım ve Reçete

  • Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi
M

mmm

Guest
Merhaba

Kahve Kulübü yurt dışından ilk toplu alımını Muttley & Jack's ile gerçekleştirdi. Satın alımlar bitti, ürünler kargolandı ve ürünlerin çoğu gümrüğe ulaştı. Önümüzdeki haftadan itibaren kahvelerin nihai adreslerine ulaşacağını tahmin ediyorum.

Aynı yurt içi toplu alımında olduğu gibi, bu alımda da yorum, reçete ve tadım üzerine fikirlerimizi birbirimize aktarabiliriz.

Etiyopya Koke Washed'a ayrılan başlık da buradadır :giggle:

selamlar...
 
Deneyenler paylaşabilir mi acaba? Merakla bekliyorum ☺️
 
Kavurucu: Muttley and Jack's
Kahve: Etiyopya, Koke (Washed)
Öğütüm: Comandante 10 çentik
Su: Pınar Madran
Oran: 1/10
Su başlangıç sıcaklığı: 75 derece
Süre: 1.50
Ekipman: Soy C1 Pro, Rekrow mini burner

İlk toplu yurtdışı alımından -Muttley and Jack's- ilk demlemem Türk kahvesi (Cezve) ile oldu. Yıkanmış bir Etiyopya ile de iyi bir TK fincanı çıkar mı sorusuna cevap olsun. Sıcakken yüksek olan asidite, soğudukça dengeli bir asiditeye dönüşüyor ve lezzet katlanarak artıyor. Baştan sona kadifemsi, kremamsı bir akıcılığa sahip. Katmanlı bir kahve, soğudukça gerçekten bunu daha iyi hissediyorsunuz, sıcakken hissetmek biraz zor tabii bu kahve özelinde.
Jack, ipeksi, püzürsüz ve zarif bir ağız hissi oluşturduğunu ve soğudukça keşfedilecek katmanların olduğunu yazmış, yaptım, tattım ve hak verdim :)
 

Ekli dosyalar

  • DSC_00156.jpg
    DSC_00156.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 38
Çok iyiydi, naif, yumuşak, lezzetli. ne aşırı ne de az kavurma, çekirdekler de cetvelle ayrılmış gibi... hatalı bir çekirdeğe rastlamadım.
Sürekli ve makul rakamlarla ulaşabileceğimi bilsem, dolabımda yeri hazır olur.
1602932681408.png

🇬🇧 @Muttley&Jack Dude, that was a great balanced cup off coffee,: delicious but not too intense, juicy but not like a fruit juice to let us forget it's a coffee :D ... real good one, that I wish we could find now and then, so I could get in my cupboard all time :)
Also than you for a very fast shipment, perfect timing after degassing.
Thanks a lot, and let us know if you visit Istanbul for any reason, after this mess settles down. 🤝👋
 
Süre: 2:30
Öğütücü: Comandante 46 click (red)
Demleme sıcaklığı: 94 derece
Su değerleri: 100 ppm, 68 GH, 40 KH

Çok daha iyi olabilirdi. Çekirdekte var potansiyel malum, çıkaramamışım. Daha inceltmek yerine daha sıcak deneyeceğim, süreyi biraz kısaltır ama olsun...

D2DEAECE-C599-4FA3-B698-BC8E26C433BC.jpeg
4CA8FD28-C86B-4F9E-A5EF-1199AE82B5F0.jpeg

EN: Could’ve doon better, slightly on the lower side of extraction yield, couldn’t find what I want in terms of sweetness and aroma. Smell was great, but taste could be adjusted. Going to try hotter next time, maybe a bigger dose.
 
James Hoffman, Kasuya ve Orkun Üstel metodlarını denedim. Kahvede çok potansiyel var ama hala tam aradığım lezzeti yakalayamadım :unsure: Pınar su kullanıyordum, peak water gelene kadar bekleyeceğim, hem degassing iyice tamamlanmış olur.
 
James Hoffman, Kasuya ve Orkun Üstel metodlarını denedim. Kahvede çok potansiyel var ama hala tam aradığım lezzeti yakalayamadım :unsure: Pınar su kullanıyordum, peak water gelene kadar bekleyeceğim, hem degassing iyice tamamlanmış olur.

Pınar madran bana göre kahveyi tam çözemiyor Nestle su ile deneyin derim peak gelene kadar en azından
 
James Hoffman, Kasuya ve Orkun Üstel metodlarını denedim. Kahvede çok potansiyel var ama hala tam aradığım lezzeti yakalayamadım :unsure: Pınar su kullanıyordum, peak water gelene kadar bekleyeceğim, hem degassing iyice tamamlanmış olur.
Pınar su (madran kaynağı) 35 civarı PPM değerine sahip. Bu değerler ile kahveyi çözmek biraz zor olacaktır. Basit bir TDS ölçer edinmenizi tavsiye ederim. Zira musluk suyunuzdan gelen değerler 250 PPM üzeri ise Peak water da yüksek PPM değerleri ile sizi tatmin etmeyebilir. Ulaşım imkanınız varsa Nestle Pure Life ile Buzdağı sularını öneririm. (85-95 ppm arasında sular)
 
Pınar su (madran kaynağı) 35 civarı PPM değerine sahip. Bu değerler ile kahveyi çözmek biraz zor olacaktır. Basit bir TDS ölçer edinmenizi tavsiye ederim. Zira musluk suyunuzdan gelen değerler 250 PPM üzeri ise Peak water da yüksek PPM değerleri ile sizi tatmin etmeyebilir. Ulaşım imkanınız varsa Nestle Pure Life ile Buzdağı sularını öneririm. (85-95 ppm arasında sular)
peak water suyu nasıl tatmin etmez diye bir yorumda bulundunuz ? ben 288 ppm şebeke suyu olan denizlide peak water kullanıyorum 2 aydır gayet istediğiniz ppmlere düşürüyor .Peak water tatmin etmez diyip nestle veya benzeri hazır suları tavsiye etmeniz ilgimi çekti
.Peak water kullandınız mı hiç ? @gkbrkmtn @Emxone @Bucolie
 
peak water suyu nasıl tatmin etmez diye bir yorumda bulundunuz ? ben 288 ppm şebeke suyu olan denizlide peak water kullanıyorum 2 aydır gayet istediğiniz ppmlere düşürüyor .Peak water tatmin etmez diyip nestle veya benzeri hazır suları tavsiye etmeniz ilgimi çekti
.Peak water kullandınız mı hiç ? @gkbrkmtn @Emxone @Bucolie

@melih ismail benim yazdığımı okumamissin sanırım ben orada pınar için yorum yaptım yorum yazan kişiye peak gelene kadar Nestle kullanın dedim
 
peak water suyu nasıl tatmin etmez diye bir yorumda bulundunuz ? ben 288 ppm şebeke suyu olan denizlide peak water kullanıyorum 2 aydır gayet istediğiniz ppmlere düşürüyor .Peak water tatmin etmez diyip nestle veya benzeri hazır suları tavsiye etmeniz ilgimi çekti
.Peak water kullandınız mı hiç ? @gkbrkmtn @Emxone @Bucolie
Etmez demedim, etmeyebilir dedim. Lütfen birilerine yanıt vermeden önce önce dikkatlice okuyun. Sizi tatmin ediyorsa sorun yok. Peak water ile elde ettiğiniz PPM değerlerini de paylaşsaydınız keşke.
 
James Hoffman, Kasuya ve Orkun Üstel metodlarını denedim. Kahvede çok potansiyel var ama hala tam aradığım lezzeti yakalayamadım :unsure: Pınar su kullanıyordum, peak water gelene kadar bekleyeceğim, hem degassing iyice tamamlanmış olur.
Muttley kahvelerini uzun demlemekten korkmayın, önceki aylardaki koke honey için 30-32/500 demlemelerde 4 dakika civarlarında gelince burundaki yoğunluk damakta da karşılık bulmaya başlamıştı.

Su işin birşey diyemiyorum bilmediğim bir su.
 
Etmez demedim, etmeyebilir dedim. Lütfen birilerine yanıt vermeden önce önce dikkatlice okuyun. Sizi tatmin ediyorsa sorun yok. Peak water ile elde ettiğiniz PPM değerlerini de paylaşsaydınız keşke.
İstediğiniz ppm kaçsa ona düşürüyor 30 a kadar denedim gayet stabil daha da düşüğü ile pek verim alınmaz zaten sizde kullandğınız ekipman hakkında yorum yapsaydınız keşke 🤔
 
Çekirdeği cezve haricinde beğenemedim diyebilirim, ama genel olarak yüksek dozlar tercih edin diyebilirim, sıcaklığı korumak adına.

Cezve çok yüksek extraction’lara ulaşabiliyor, kahvenin potansiyeli geride kalmış gibi olabilir iyi bir şekilde demlenmezse...
 
Espressoda başarılı buldum ben.
 
Su: Şişe su (her yerde yok), 95 derece
Kahve/Su: 18/303(280 hedeflenmişti, sona doğru işler karıştı😬)
Öğütüm: Cmd 21 klik
Filtre ve Süre: Cafec Th-1, 3.45 (4 parçalı döküş)
Demlerken çiçeksi ve çileksi kokular aldım. Tadımda orman meyveleri ve üzüm tadı hakimdi(bazen buruk hoş olmayan üzüm tatları olur ama bu öyle değil aksine güzeldi).
Damakta kalıcı, Ne kadar kalıcı bilmiyorum daha içeli 5dk. oldu. Genel olarak beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Kahve arkadaşım @selamet ’in tadım yorumunu da bekliyoruz.
 
Son düzenleme:
3 gündür ısrarla v60 cmd 20 clickte yapıyorum, hafif bir acılık tadı aldığım için döküşü hızlandırıyordum. Bugün 21 click 16:256 ile demledim. Su döküşünü 1:10'da tamamen bitirdim. Çıkan kahve harikaydı, soğudukça başka tadlara bürünüyor.
 
V60, kalitada çeşitli sularla ve farklı öğütüm kalınlıklarıyla demlemeler yaptım, bir türlü istediğim sonuca ulaşamadım. Neyse ki moccamasterla kalın öğüt karıştır yardımıma koştu ve lezzetli bardak çıkarabildim.
 
Kalita’da güzel oldu. Elinde çekirdek olan varsa Kalita tavsiye edebilirim
 
Geri
Üst