• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Muttley & Jack's Coffee Roasters/ El Salvador Carlos Pola Anaerobic / Tadım ve Reçete

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mmm

Guest
Merhaba

Kahve Kulübü yurt dışından ilk toplu alımını Muttley & Jack's ile gerçekleştirdi. Satın alımlar bitti, ürünler kargolandı ve ürünlerin çoğu gümrüğe ulaştı. Önümüzdeki haftadan itibaren kahvelerin nihai adreslerine ulaşacağını tahmin ediyorum.

Aynı yurt içi toplu alımında olduğu gibi, bu alımda da yorum, reçete ve tadım üzerine fikirlerimizi birbirimize aktarabiliriz.

Bu başlığın sahibi ise El Salvador Carlos Pola Anaerobic'tir :giggle:

selamlar...
 
Timemore slim 18 Click
Güral Kalita 30 gr kahve 500 gr su
100 gr 30 sn blooming -- 30. snde 200 gr. -- 1.30 snde 200 gr.
2:45 demleme bitişi
Brita su (150 ppm)
Sanırım biraz ince öğütüm oldu. Hafif acımtıraklık vardı. Ona rağmen tatlı ve dolu dolu meyve tadı aldığım bir kahve oldu. Tadım notalarında erik yazıyor ama ben daha çok vişneye kokusu ve tadını aldım. Uzun süredir böyle meyvemsi bir kahve içmemiştim. Dayanamadım bir bardak daha yaptım.

Timemore slim 19 Click
Hario V60 15 gr kahve 225 gr su
30 gr 35 sn blooming -- 1.30 sn.ye kadar dairesel döküm ve 5 sn. bekleyip hafif çalkalayarak kahve yatağını düzleştirdim.
2:20 demleme bitişi
Gürsu kaynak suyu (60 ppm)
Acılık yoktu bu sefer. Kesinlikle meyve, vişne-erik ve güzel bir asidite var. Kokusu ekşi hissiyatı veriyor ama tadı ekşi değil. İyi bir tadımcı değilim ama kahveyi zek alarak tükettim.

Bundle'ı tek başıma aldım. Eğer beklentimden düşük olsaydı birer paketi paylaşmayı düşünüyordum. Vazgeçtim. Artık tüm kahvelerin tadını çıkarmayı istiyorum. Böyle bir imkanı sağladığı için Kahvekulubu ve emek veren yönetici arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Afiyet olsun. Son paragrafa güldüm :)
 
Dostum kahveler kötü çıksa imiş az daha bizi ütecekmişsin 😝 Şaka bir yana afiyet olsun. :)
Teşekkür ederim. Mart_nisan gibi Hasbean ücretsiz kargo yapmıştı. O zaman denemek için 250 gr Nikaragua kahvesi almıştım. Resmen çilek suyu gibiydi. O gün bugündür kahvede aradığım lezzet seviyesi : meyve kokusu ve tadı. Günde 3 bardak (yaklaşık 1 litre) kahve içerim. Her toplu alıma katıldım. İlk kez bu kahvede bu lezzete yaklaştım ☺️
 
suyu kaç derecede kullandınız? ben buzdağıyla demliyorum 95 derecede acılık var hala kurtulamadım hala
Çok profesyonelce gelmeyebilir ama ben gooseneck kettlea suyu doldurup ocağı son hızda açıyorum. 92,5 dereceyi görünce altını kapatıp alıyorum. Aldığımda derece yükselmeye devam ediyor ama tahmini 94 derecede duruyor. Ankarada 96 derecede suyun kaynadıpını düşünerek hesap edebilirsiniz.
 
Nasıl demliyorsunuz?
Dripper: v60-02
Filtre: Cafec Abaca
Su: Buzdağı 95 derece
Oran: 16 gr kahve- 250 gr su
Öğütüm: Comandante 23 klik
35 ml bloom, 0:30-1:30 arası 250 mlye tamamlama, 1:40 hafif rao spin, 2:18 bitiş
aroma, tatları alttan alıyorum ama dilimin her iki yanında da o acılığı hissediyorum.
 
Dripper: v60-02
Filtre: Cafec Abaca
Su: Buzdağı 95 derece
Oran: 16 gr kahve- 250 gr su
Öğütüm: Comandante 23 klik
35 ml bloom, 0:30-1:30 arası 250 mlye tamamlama, 1:40 hafif rao spin, 2:18 bitiş
aroma, tatları alttan alıyorum ama dilimin her iki yanında da o acılığı hissediyorum.
Bu kahveyi henüz denemedim ama önceki tecrübelerimden bir de sırayla aşağıdaki şekilde dener misiniz?

Eğer elinizde cafec traditional varsa,
Birebir aynı demleme traditional ile ama click 20 civarı.

Sonrasında süreyi biraz daha uzatmak için Bloom+2 döküş.

En sonda bunlar aynı kalıp hiç çevirme karıştırma vs yapmadan.
 
Bu kahveyi henüz denemedim ama önceki tecrübelerimden bir de sırayla aşağıdaki şekilde dener misiniz?

Eğer elinizde cafec traditional varsa,
Birebir aynı demleme traditional ile ama click 20 civarı.

Sonrasında süreyi biraz daha uzatmak için Bloom+2 döküş.

En sonda bunlar aynı kalıp hiç çevirme karıştırma vs yapmadan.
Dün ilk demlememi bu yöntemle yaptım, 18 klikte 4 dakikada bitti. Bence çekirdeğin karakteri henüz oturmamış, biraz daha beklerse potansiyeli ortaya çıkacakmış gibi geldi
 
Bu arada bu kahveyi henüz tatmadigim için birşey söyleyemiyorum ama belki de önce aciligi tarif etmek gerekir. Kaliteli acilikli mi bitter cikolata gibi, veya ananas gibi tatlı acı mı? Burada tariflenen acı(bitter) bunlar gibi değilde olumsuz diye anlayarak yorum vermiştim aslında.
 
Dripper: v60-02
Filtre: Hario 100lük paket
Su: 150 ppm brita+gürsu karışımı 94 derece
Oran: 20 gr kahve- 300 gr su
Öğütüm: Timemore 19 klik
100 ml bloom iyice çalkalayarak, 1:00'de 100 ml ilave, 2:00'de 100 ml. hafif rao spin, 2:45 bitiş
Kahve inanılmaz güzel kokuyor. Vişne tadı belirgin. Bir kaç tat birlikte sanki. Tatlı diyemiyorum ama kesinlikle lezzetli.
Bir paketi bitirmek üzereyim. Normalde 20/300 oranını tüm kahvelerde kullanırım. İlk kez bu pakette kahve sanki fazla sulu gibi geliyor. Az çözünüyor sanki. Daha oturmadı mı? Sudan mı kaynaklı çözemiyorum. Güzel bardaklar ama daha büyük beklentilerim vardı.
 
Daha düşük ppm li su deneyebilirsiniz. Maalesef her yudumda daha iyi olacak beklentisi ile tüketiyorsunuz fakat daha iyisi olmuyor. Bende bunu yazmıştım whatsapp grubunda. Sanırım potansiyeli bukadar.
 
Daha düşük ppm li su deneyebilirsiniz. Maalesef her yudumda daha iyi olacak beklentisi ile tüketiyorsunuz fakat daha iyisi olmuyor. Bende bunu yazmıştım whatsapp grubunda. Sanırım potansiyeli bukadar.
Aslında 80 ppm ile denedim ama acılık hissedince tekrar eskiye döndüm. Potansiyeli bu kadar olabilir ama yine de güzel memnunum ben.
 
İlk kez bu sabah demlediğim kahve, demlediğim yöntem ile tamamen bitter çikolata deneyimi yaşattı ama öyle kötü anlamda acılık ile değil sanki damağıma yumuşacık bir bitter çikolata parçası koymuşum orada eritmişim gibi kremamsı ve yoğun çikolata espresso da nasıl olur diye merak içerisindeyim.

Cmd 45 klik (red)
20gr/300gr Abaca filtre 30ppm su 95 derece
50 gr su bloom cam çubuk ile karıştırarark
40. Sn 120 ye tamamla kaşıkla tekrar hafif karıştır
1.15 dk 300 e tamamlayıp Rao spin ile 2:35 te bitiş

Edit: kahve tk ile yine yoğun bitter çikolata tadı verdi ama Erik eşliğinde
 
Son düzenleme:
Kahveyi 3-4 farkli V60 ve Delterpress ile demledim. Genel olarak karamel ve çikolata ağırlıklı tadlar aldım.
Bende cok etki yaratmadı. İçimi keyifli olasa da bir daha almam diyerek kahve defterime kaydettim.
 
19 gr espresso çektim, 25 sn 55gr, biraz hızlı geldi paketi açtığımda ilk öğütümden çektiğim için ama müthiş lezzetli oldu. Filtre kahvelerden espresso çok güzel oluyor.

Eşim bu nasıl bir mis gibi koku diyerek çekim sonrası bir espresso da kendisi istedi. O da tadına bayıldı.
 
32grsu/500gr su V60
Timemore 19 klik
Kuzeyden su
90gr 45sn blooming, Blooming sonrası 210 gr , 2:00da 200gr ile 500 e tamamlama.
Düzenleme: 3:30 da v60ı kaldırdım.
Kurı meyveli bitter çikolata tatları alınan Çok güzel bir çıktı oldu.
 
Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mmm
Geri
Üst