• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mutlaka Denenmesi Gereken Kahve Çekirdekleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bobkeyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bobkeyn

Yeni Üye
İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Herkese iyi forumlar
Aklınıza ilk gelen , mutlaka denenmeli, vazgeçemediğiniz çekirdek önerileriniz??

Her kahve her zaman bulunmuyor, ya da her kahvenin hasatı birbirini tutmuyor.
Ya da her kahve ayrı kavurucularda farklı profillerde olabiliyor. O yüzden böyle bir öneri ne kadar mümküb olur bilmiyorum.

Yeni üye olduğunuzu anlıyorum, birkaç mesaj da yazmışsınız foruma.

Ama neden dikkat çekmek için caps lock açık yazdığınızı anlamıyorum. Forumda bir düzen/nizam var, bunu görmüşsünüz:

Fakat gerek bu konunun başlığı gibi büyük büyük çok genel bir konuyu gerek şu mesaj gibi göze sokmaya çalıştığınız mesajı anlayamıyorum:

Buyrun yardımcı olacağına inandığım konular:
1) https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/best-of-2020.1298/
2) https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...angisidir-kahve-masasi-2020-ozel-yayini.2215/
3) https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/f-p-kahve-cekirdegi-onerileri.1656/
4) demlemeye yeni başlayanlar kısmına tıklayınca gördüğüm kahve önerisi konularından biri: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/asidik-ve-aromatik-kahve.2076/

Birlik Baharat - Yemen

V60, filtre, espresso ve cold demlemelerin tamamında beklentimin çok çok çok çok üstünde, sofistike ancak dengeli bir tat yakaladım. Butik kavrum yapan bir çok firmayı geride bırakmıştır. Höpürdeterek degustasyon yaptığınızda meyve suyu hissi veriyor, sıfır ekşilik içeriyor.

Bu arada Celsius'un Diablo'su da özellikle espresso demlemelerinde aradığım o karmaşık yoğunluğu vermiştir.

Birlik Baharat - Yemen

V60, filtre, espresso ve cold demlemelerin tamamında beklentimin çok çok çok çok üstünde, sofistike ancak dengeli bir tat yakaladım. Butik kavrum yapan bir çok firmayı geride bırakmıştır. Höpürdeterek degustasyon yaptığınızda meyve suyu hissi veriyor, sıfır ekşilik içeriyor.

Bu arada Celsius'un Diablo'su da özellikle espresso demlemelerinde aradığım o karmaşık yoğunluğu vermiştir.
Birlik baharat tan kahve almak istedim ama sitelerinde fiyat ve alışveriş seçenekleri yoktu. Sadece bizimle iletişime geçin yazıyordu uğraşmadım

Birlik baharat tan kahve almak istedim ama sitelerinde fiyat ve alışveriş seçenekleri yoktu. Sadece bizimle iletişime geçin yazıyordu uğraşmadım
Ben yolum düştüğünde alıyorum, dediğiniz gibi haftalık olarak bambaşka bölgeler geliyor raflara ve onlineda bu çekirdekler görünmüyor. Zaten çok da umursadıklarını sanmıyorum, işletmeler için mass production yapıyorlar. Diğer yandan buna rağmen çok iyi çekirdekler çıkıyor. Yirgacheffe severler de mutlaka denemeli mesela, her ne kadar ben o asiditeyi sevmesem de :)

bence bu kisiden kisiye degisir herkesin hoslandigi lezzetler farklidir cikolata, findik, meyvemsi, ciceksi, baharat... uzar gider oncelikle hangi kahve sana gore bunu bulmalisin bunun icinde bolgesel olarak denemelere baslayabilirsin bana iyi gelen seni bozar sana iyi gelen beni bozar en kotu kahveyide içmelisin ki iyinin iyi oldugunu anlamiş olursun.

merhaba, ben takribi 6 aydır kahve.com'dan alıyorum. oradaki bütün kahveleri bitirince bu sefer başka bir kavurucudan alacağım, oradaki bitince başka bir kavurucudan böyle zincir olarak gidiyor. bir yerdeki bütün kahveleri denemeden ötekine geçmeme gibi bir manyaklığım var. bugüne kadar o siteden alıp, tecrübe ettiğim ve gerçekten bu farklı dediğim, beğendiğim ve önerebileceğim 2 kahve oldu;

merhaba, ben takribi 6 aydır kahve.com'dan alıyorum. oradaki bütün kahveleri bitirince bu sefer başka bir kavurucudan alacağım, oradaki bitince başka bir kavurucudan böyle zincir olarak gidiyor. bir yerdeki bütün kahveleri denemeden ötekine geçmeme gibi bir manyaklığım var. bugüne kadar o siteden alıp, tecrübe ettiğim ve gerçekten bu farklı dediğim, beğendiğim ve önerebileceğim 2 kahve oldu;

Size kötü bir haberim var. Aynı nehirde iki kere yıkanılmıyor :)

Demek istediğim şu bir kavurucunun elindeki çekirdekler sabit olmuyor. Sürekli değişiyor. Dolayısıyla bir kavurucuya belirli bir zamanda dadandığınızda aynı anda diğer kavurucudaki çekirdeği kaçırmış olabiliyorsunuz.

Ayrıca kahve bir zevktir ve subjektiftir fakat moliendo’dan çok daha iyi kavurucular mevcut :)

• Like
Tepkiler: sem
Size kötü bir haberim var. Aynı nehirde iki kere yıkanılmıyor :)

Demek istediğim şu bir kavurucunun elindeki çekirdekler sabit olmuyor. Sürekli değişiyor. Dolayısıyla bir kavurucuya belirli bir zamanda dadandığınızda aynı anda diğer kavurucudaki çekirdeği kaçırmış olabiliyorsunuz.

Ayrıca kahve bir zevktir ve subjektiftir fakat moliendo’dan çok daha iyi kavurucular mevcut :)
evet, doğru, katılıyorum ama bir şeye başlamışken devamını getirme huyum vardır, aklımda kalmasın diye bütün kahvelerini deneyeceğim. tabii moliendo'dan daha iyi olanları az çok buradaki herkes biliyor, burası bitince onlara geleceğim tabii ki ama bu tecrübe ettiğim 2 kahve gerçekten kaliteli, içince üzmeyecek bir ürün :)

Geri