• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Motorized comandante için fikir alışverişi

Coffeekula

Üye
İsim
Berkay
Herkese selamlar bir süre önce başladığım cmd için motorize aparat projemde nihai ürünü oluşturmadan önce sizden de fikir almak istedim. Projeyi 3D yazıcı ile yapıcam motor, pil, iç devreyi sonrasında içerisine döşiycem.

Şuan projede olan özellikler:
- Değirmen konumu 45 derece olacak şekilde sabit olacak.
-Değirmen aparata sabit olacak ve çekirdek beslemesi aparat üzerinden olacak.Böylece her öğütümden önce değirmeni çıkar tak olayı olmayacak.
-Aparat üzerinde olan besleme ağızında körük olacak ve öğütüm sonunda içerde kalan parçalar da dışarı atılabilecek.
-Kahve çekirdekleri aparat içersindeki mekanizma ile değirmene peyderpey aktarılacak böylece yavaş besleme sağlanacak.
-Aparat şarj edilebilir ve şarj girişi type c olacak.
-Öğütülen kahve haznesini her seferinde çıkar tak ile uğraşmamak için değirmenin çıkışına açılı bir parça takarak haznenin zeminde düz bir şekilde durması sağlanacak.(Çok gerekli mi emin değilim ama kullanım kolaylığı olur diye düşünüyorum)

Şimdilik dikkat ettiğim hususlar bunlar. Bunlar arasından gereksiz olduğunu düşündüğünüz ya da eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz özellikler varsa bütün önerilere ve eleştirilere açığım.

El değirmenine takılmak üzere yapılacak özel bir motorlu aparat gereksiz bir üründür. Daha önce denenmiş fakat kalıcı olmamıştır. Hala kullananlar olabilir. Fakat çok antipatik bir yapıya sahip. Bir çeşit avuntudur.

Commandante ve motorlu aparatı alacak imkanı olan kişi, elektrikli değirmeni zaten alabilir.
"Takıl tukul" ile uğraşmaya gerek yoktur.

Şarjlı Type-C girişli versiyonu da ucube olur. Kısa sürede pil boşalır. Yüksek kapasiteli pil fazla hacim ve uzun süre şarj gerektirir. Sonunda "elimle çevireyim" düşüncesi galip gelir.

Bırakın bu boş işi lütfen

bkz: motordante, grindbuddy vs..

Son düzenleme:
El değirmenine takılmak üzere yapılacak özel bir motorlu aparat gereksiz bir üründür. Daha önce denenmiş fakat kalıcı olmamıştır. Hala kullananlar olabilir. Fakat çok antipatik bir yapıya sahip. Bir çeşit avuntudur.

Commandante ve motorlu aparatı alacak imkanı olan kişi, elektrikli değirmeni zaten alabilir.
"Takıl tukul" ile uğraşmaya gerek yoktur.

Şarjlı Type-C girişli versiyonu da ucube olur. Kısa sürede pil boşalır. Yüksek kapasiteli pil fazla hacim ve uzun süre şarj gerektirir. Sonunda "elimle çevireyim" düşüncesi galip gelir.

Bırakın bu boş işi lütfen

bkz: motordante, grindbuddy vs..
Selamlar...
Böyle bir ürün sizin için gereksiz, anlamsız, ''takıl tukul'' olabilir. Bu konuda kişisel görüşünüze tamamen saygım var, fakat hobi olarak yapılan bir projeye ''bırakın bu boş işi'' gibi düşüncesizce bir fikir belirtmek pek mantıklı değil bana göre. Sonuçta kişisel bir hobinin sizin boş iş tanımınıza göre bitmesi ya da tamamlanmasını düşünmek saflık olur.

Öncelikle elinize sağlık şimdiden, ben kalite ve fiyatına göre şimdiden talip olabilirim.
Anladığım kadarıyla portatif birşey düşünüyorsunuz, buna göre şarj konusu biraz sıkıntılı gibi geldi, bende yaklaşık yapacağınız şey boyutlarında AliExpresten alınma bir cihaz var, filtrede yaklaşım 15 döngüde, espressoda yaklaşık 5-7 döngüde pil bitiyor, şarj olması birkaç saati buluyor, eğer bu aleti işyeri vs için yapıyorsanız zaten elektrik olacağını varsayarak şarj yerine elektrikli bir model düşünülebilir (kamp vs için düşünüldü ise elle öğütme biraz da bu işin şanından olmaz mı :) ) hatta bu taktirde kullanacağınız motorun özellikleri de daha yüksek olabilecektir (elektrik kaynağından elde edilecek akım sayesinde daha güçlü ve yüksek torklu bir motor kullanılabilir)
45 derece açı olayını bir süredir öğütüm yaparken deniyordum (şarjlı matkapla ilerliyorum bir süredir) çok gerekli gelmedi, hatta süreyi uzattı diyebilirim, eğer zaten yavaş besleme yapılacaksa hiç gerek yok
Körük olayı bu alet için gerekli midir emin olamadım, maliyeti düşürmek adına opsiyonel hale getirilebilir
Sabit yapacaksanız haznenin zeminde durması çok iyi fikir ama taşınabilir bir alet için gerekli değil, hatta uğraştırıcı da olabilir duruma göre (bu taktirde cihazın zeminde ayrıca dik duracağı bir mekanizma da yapmanız gerekecek.

Tartışma içine girmek niyetinde değilim ama fikriniz kesinlikle ‘boş iş’ değil, önceki cihazın tutulma sebebi zannımca büyük oranda fiyatı ve besleme kısmının oldukça dar olması, zira ben bu aleti alacaksam ayrıca başında bekleyip yavaş yavaş çekirdek atmak istemem, ben diğer hazırlıkları yaparken o öğütücü yapabilmeli

İyi şanslar şimdide

Motordante kullanımında Comandante'nin üstteki aks sabitleyici plastiğinin zamanla yerinden çıktığını duydum. Sabitleme yaparken buraya yük vermeden bir çözüm bulmayı deneyin. Bir de ahşap kaplı dış yüzeye hasar vermemek lazım. Uzun süreli kullanımda ekipmanı sabitlemeyi hasar vermeden tasarlayabilmek bu işin en zor kısmı muhtemelen.

Daha önce forumda bir arkadaşımız bu projeyi gerçekleştirdi epeyde başarılı oldu sanırım hukuksal problem nedeni ile önce isim değişti sonra proje durdu. Yapılan projede sorunlar motorun yarattığı torkun değirmene zarar vermesi üst sabitleyici zamanla kırılıyor ve comandante maalesef yedek parça satmıyor. Diğer problemde besleme haznesinin küçük olmasıydı.

Öncelikle elinize sağlık şimdiden, ben kalite ve fiyatına göre şimdiden talip olabilirim.
Anladığım kadarıyla portatif birşey düşünüyorsunuz, buna göre şarj konusu biraz sıkıntılı gibi geldi, bende yaklaşık yapacağınız şey boyutlarında AliExpresten alınma bir cihaz var, filtrede yaklaşım 15 döngüde, espressoda yaklaşık 5-7 döngüde pil bitiyor, şarj olması birkaç saati buluyor, eğer bu aleti işyeri vs için yapıyorsanız zaten elektrik olacağını varsayarak şarj yerine elektrikli bir model düşünülebilir (kamp vs için düşünüldü ise elle öğütme biraz da bu işin şanından olmaz mı :) ) hatta bu taktirde kullanacağınız motorun özellikleri de daha yüksek olabilecektir (elektrik kaynağından elde edilecek akım sayesinde daha güçlü ve yüksek torklu bir motor kullanılabilir)
45 derece açı olayını bir süredir öğütüm yaparken deniyordum (şarjlı matkapla ilerliyorum bir süredir) çok gerekli gelmedi, hatta süreyi uzattı diyebilirim, eğer zaten yavaş besleme yapılacaksa hiç gerek yok
Körük olayı bu alet için gerekli midir emin olamadım, maliyeti düşürmek adına opsiyonel hale getirilebilir
Sabit yapacaksanız haznenin zeminde durması çok iyi fikir ama taşınabilir bir alet için gerekli değil, hatta uğraştırıcı da olabilir duruma göre (bu taktirde cihazın zeminde ayrıca dik duracağı bir mekanizma da yapmanız gerekecek.

Tartışma içine girmek niyetinde değilim ama fikriniz kesinlikle ‘boş iş’ değil, önceki cihazın tutulma sebebi zannımca büyük oranda fiyatı ve besleme kısmının oldukça dar olması, zira ben bu aleti alacaksam ayrıca başında bekleyip yavaş yavaş çekirdek atmak istemem, ben diğer hazırlıkları yaparken o öğütücü yapabilmeli

İyi şanslar şimdide
Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..
Öncelikli olarak kendim için yapmayı düşündüğüm bir hobi projesi o yüzden şöyle uçacak böyle kaçacak gibi iddialarım yok kesinlikle ama elle tutulur fiyat parformans bir ürün olursa sevgili forumdaşlarımın kullanımına sunmak da bana ayrı bir keyif verir :)
Öncelikle kesinlikle kamp için düşündüğüm bir ürün değil filtreleri unutup bez ile kahve demleyen biri olarak kamp kültürüne yakışmaz :)
Daha çok evdeki setup dışında ofis,yazlık... gibi 2. alanlarda sabit olarak kullanabilmek için düşünüyorum. Yani cihaz zeminde bir tabla ya da ayak üzerinde sabit duracak, değirmenin üstüne koyayım değirmen ayak görevi görsün istemiyorum açıkçası.
Şarj işi benim de kafamı kurcalayan bi durum ama kablo vs ile pek uğraşmak istemediğim için ve ortalama günde 1-2 öğütüm yaptığım için şarj etmek bi tık daha kolayıma geldi ama tabiki de kablolu versiyona da dönülebilir hızlı bir şekilde.

Motordante kullanımında Comandante'nin üstteki aks sabitleyici plastiğinin zamanla yerinden çıktığını duydum. Sabitleme yaparken buraya yük vermeden bir çözüm bulmayı deneyin. Bir de ahşap kaplı dış yüzeye hasar vermemek lazım. Uzun süreli kullanımda ekipmanı sabitlemeyi hasar vermeden tasarlayabilmek bu işin en zor kısmı muhtemelen.
Selamlar...
Yük dağılımı yaparken sadece üst aks sabitleyiciye değil de değirmenin gövdesine de kuvveti yaymayı düşünüyorum bu şekilde aksa zarar vermeden öğütüm sağlanabilir diye düşünüyorum.
Değirmenin dışını korumak için de temas eden yüzeylerde sert malzemeden değil olabildiğince kaydırmaz,çizmez ve yumuşak bir malzeme kullanmayı düşünüyorum.

Selamlar...
Yük dağılımı yaparken sadece üst aks sabitleyiciye değil de değirmenin gövdesine de kuvveti yaymayı düşünüyorum bu şekilde aksa zarar vermeden öğütüm sağlanabilir diye düşünüyorum.
Değirmenin dışını korumak için de temas eden yüzeylerde sert malzemeden değil olabildiğince kaydırmaz,çizmez ve yumuşak bir malzeme kullanmayı düşünüyorum.
Bende el değirmeni ile kullanım için aramıştım yazın. Aliexpress'te bulmuştum ama fiyatı pek makul değildi son vergi düzenlemesinden önce bile. Bende xiaomi drill almıştım. Şimdi mavo ile xiaomi drill kullanmak için sağlam bir stand arayışım var. Ürünün kendi linkini bulamadım şimdi ama paylaştığım linkte diğer resimlerde gösteriyor ürünü. İnceleyin isterseniz düşündüğünüz tüm özellikler var. Bütün el değirmenlerine uyumlu. Hatta comandante için alta öğütüm haznesi için aparat yapmışlar.

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
US $28.20 | ITOP C40 eğik ağız tozu çıkış aksesuarları düz çıkış tozu aksesuarları için C40/MK4 anti-uçan toz kiti

Başlamadan önceki düşüncelerimin bazılarını çıkarmak zorunda kaldım ama yeni şeyler de ekledim şuan için başlıca özellikleri
-Göstergesi olmasa da rpm ayarlanabilen açma kapama switch max 90/dk (en tepede gümüş renkli olan)
-Her değirmene göre adaptör tasarlandığı taktirde bütün değirmenleri çalıştırabilir.
-Besleme hunisi ile değirmen arasındaki bölüme yavaş beslemeyi sağlaması için helezon mil yerleştirdim.
-Negatif olarak
-Besleme hunisi 40 gr kahveyi çok rahat alıyor ama biraz daha büyük olabilirmiş diye düşünmedim değil belki ek bir parça ile büyütülebilir.
-Fabrika çıkışlı ürünlere göre birazcık sesli çalışması var.

Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum dakikada doksan dönüş yavaş gelebilir kimilerine göre ama kahve yaparken genelde acelem olmadığı için kullanırken beni mutlu eden bir proje oldu ☕

Geri