• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

uralavci

Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Ural AVCI
Motordante | Comandante Hand Grinder Motor Pack

3.jpg2.jpg
BOX_IN.jpg4.jpg
Teknik.jpg


Comandante müthiş bir el değirmeni. Bir çok öğütüm aralığında oldukça homojen sonuçlar veriyor. Bu harika bir şey.
Elektrikli değirmenler de oldukça pahalı. Comandante kadar homojen ve tutarlı bir elektrikli değirmene günümüz şartlarında standart bir ev baristasının ulaşması giderek imkansızlaşıyor.
İşte bu noktada Motordante bizlere realistik bir çözüm sunmak için var.

Motordante teknik olarak sadece elektrikli bir motor olsa da, Comandante El Değirmeni için özel olarak tasarlanması ve değirmeni korumaya yönelik bir çok ek özelliği üzerinde barındırması sebebiyle ayrı bir yer tutuyor.

DSC02061-Exposure.jpg

Soft-Start | Soft-Stop (Yumuşak Kalkış | Yumuşak Duruş)
Soft-Start/Stop, siz düğmeye bastığınızda ya da elektriği bir anda kestiğinizde motorun ani hareketler yapmasını önlemek için Motordante'ye dahil edildi. Motordante'nin ani hareketlerden arınması, Comandante'nize sizi simule etmemizde önemli bir rol oynuyor. Bu, değirmenin kasasını ve bıçaklarını korumak için çok önemli.

Harici Çekirdek Besleme
Motordante, üzerinde barındırdığı 12,50 milimetre çapındaki tünel ile motor çalışırken, yani değirmen dönerken kahve çekirdeklerini hunisinden sakince eklemenize olanak tanıyor. Bu, değirmeni manuel olarak çevirirken yapamayacağımız bir şey olduğu için, ortaya çıkan sonuçlara çok şaşıracaksınız. Kahve çekirdeği, üzerinde fazladan bir baskı olmadan çok daha homojen öğütülebiliyor.

Tasarım
Motordante, Comandante ile aynı ölçülere sahip. İkisinin de çapları 61,5 milimetre ve birleştiklerinde görünen boyları da yaklaşık 100'er milimetre. Kardeş gibiler. :) Motordante'nin Comandante'ye tutunmasını sağlayan bölüm, Comandante'nin en tepesinde bulunan 3 kollu plastik parçaya toplam 0,2 mm tolerans ile oturuyor. Böylece öğütüm sırasında güç, tamamen eşit olarak dağıtılıyor.

Devir ve Tork
Motordante'nin içerisindeki 24V gerilim ile çalışan 1:100 redüksiyon oranına sahip doğru akım motoru dakikada 80-96 defa dönüyor. Comandante'yi elimizle çevirirken ortalama olarak bu hızlarda çeviriyoruz.
Motordante'nin maksimum torku 2,65 N/m. Bu değer aslında şu anlama geliyor. Eğer siz bir kahve öğütürken Comandante'niz elinizden kayacak kadar zorlanıyorsanız, motor da aynı güç ile karşılaştığında muhtemelen duracaktır. Gücün bu sınırda tutulması Motordante'nin, Comandante'ye tutunduğu parçanın deforme olmaması açısından da ayrıca çok önemli.

Kullanım
Motordante her ne kadar Comandante'ye bizi simule edecek olsa da, üretici olarak kesinlikle çekirdeklerin dışarıdan atılmasını tavsiye ediyorum. Bunun çok önemli bir sebebi var; Comandante bir el değirmeni ve manuel olarak çevirildiğinde haliyle onu sallıyoruz. Bu da çekirdeklerin bıçaklara bir anda hücum etmesini bir nebze engelleyen bir durum. Motordante ile kullanımda eğer çekirdekler Comandante içerisinde ise, değirmen sabit durduğu için kahve çekirdekleri bıçaklara müthiş bir baskı uyguluyor. Bu da hem Motordante'nin aşırı zorlanmasına, hem de Comandante'nin bir turda bir çekirdek öğütüm kapasitesinin aşılmasına sebep oluyor ve ayrıca öğütüm homojenliğini de etkiliyor. Bu nedenle, klik sayısı düştükçe yavaşlayan ve klik sayısı arttıkça hızlanan bir hızda çekirdekleri Motordante'nin hunisinden Comandante ile buluşturmak oldukça önem arz ediyor. Bu şekilde kullanım hem Motordante'yi, hem de Comandante'yi koruyacak ve sorun yaşamamanızı sağlayacak.

Video İncelemeler

Kahve Analisti Youtube kanalından sevgili @kahveanalisti 'nin değerli incelemesi



Kahve Masası Youtube kanalından sevgili @teyyaredenkahve 'nin değerli incelemesi



Nisan Agca Youtube kanalından sevgili @pacamara ’nın değerli incelemesi



Kahvetrip Youtube kanalından sevgili @kahvetrip ’in değerli incelemesi



Nisan Agca Youtube kanalından sevgili @pacamara ’nın değerli incelemesi



Anlık test çekimleri, kullanıcıların yazılı ve fotoğraflı inceleme ve tecrübelerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.
Eğer bir kullanıcı iseniz siz de değerli tecrübelerinizi yine bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Ayrıca sevgili @NoDRaC hocamın tavsiyesi üzerine, sevgili @SirJohn hocamın detaylı incelemesine de kısa yoldan, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sevgili @weltschmerz hocamın detaylı kullanım tecrübesine de kısa yoldan, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sevgili @teyyaredenkahve hocamın detaylı kullanım tecrübesine de kısa yoldan, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Satış ve Teslimat
shopier.com/motordante Linkine tıklayarak sipariş verebilirsiniz!
Kahve Kulübü üyelerine özel, 800₺ ve üzeri alışverişlerinizde geçerli 100,00₺ değerindeki indirim kodu: "kklb100"
Hafta içi saat 15:30'a kadar verilen tüm siparişler aynı gün Yurtiçi Kargo'ya teslim edilir.


Tüm Kahve Kulübü üyelerine ve emeği geçen herkese kucak dolusu sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım.

Ürünün web sitesi: www.motordante.com
Ürünün Instagram Sayfası: Motordante
 
Son düzenleme:
Ural Hocam ellerine sağlık. Cmd sahibi olmayan bendenizi bile motordante sahibi yapmayı düşündürecek bir çalışma oldu 😂 😂 😂
 
Gerçekten harika fikir, harika incelik. Çok mutluyum böyle bir alet üretildiği için. Belki ön siparişle alamayacağım ama elbet bu aleti alacağım. Çünkü hem ihtiyacım var hem çok beğendim. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.
 
Açıkcası çok memnun kaldım çekirdekteki homojenliği test ederek arttırdığını gördüm, comandanteyi elektrikli bir değirmene çevirdim, tek kişide problem belki değil ama birden fazla kişiye yaparken manuel öğütümün zorlukları var.
Ural emeklerine sağlık.
 
Elinize sağlık müthiş girişim. Elektriği nasıl sağlıyoruz? Adaptör kısmına ait bir fotoğraf yok mudur?
 
elinize emeğinize sağlık. forumdan böyle güzel projeler çıkması iki taraf için de çok güzel ve mutluluk verici. motordante için bile comandante alasım geldi. bütçe hazırlıklarına başlayalım bakalım.
 
Elinize sağlık güzel bir girişim.
 
Evi , arabayı ve Kg79'u satmanın vakti geldi...
 
01 numaralı ilk siparişi verdim 😁 Hayırlı uğurlu olsun @uralavci
 
Eline sağlık @uralavci büyük emek verdin 🙏

İlk senin ürünü kullanmıştım. Şimdide @seffa nın ürünü deniyorum.

Büyük rahatlıkmış... bundan öte öğütümler de daha homojen duruyor. Tek doz öğütücüler arasında yerini alması gereken bir ürün olmuş.

Fikir aşamasından sonra da çok konuşmuştuk, azmine ve özellikle ustalığına gerçekten hayran kaldım.
 
Müthiş bir ürün bence. Comandantenin tek eksik yanı böyleilkle giderilmiş oluyor. Benim merak ettiğim bir konu var umarım yanlış anlamazsanız. Comandante ile herhangi bir iletişim kurdunuz mu arge aşamasında, onların ürününe bir takviye ürün olduğu için ileride herhangi bir sorun olmaz değil mi ?
 
Müthiş bir ürün bence. Comandantenin tek eksik yanı böyleilkle giderilmiş oluyor. Benim merak ettiğim bir konu var umarım yanlış anlamazsanız. Comandante ile herhangi bir iletişim kurdunuz mu arge aşamasında, onların ürününe bir takviye ürün olduğu için ileride herhangi bir sorun olmaz değil mi ?
Aslına bakarsanız instagramdan öğrendiler. Hatta @Kahveciningalaksirehberi nin çektiği bir videoyu sevgili Bernd Braune hikayesinde paylaştı. Çok mutlu olduk. :)


Gıda ile temasa uygun mu? Ellerinize sağlık.

Huni PLA malzemeden üretildi ve gıda ile temasında sorun yok. Tünel ise aluminyum. Onun gıdayla teması biraz şaibeli olsa da, çekirdek içinden sadece geçtiği için bir problem teşkil etmeyecektir. Çünkü çekirdek o kısımda hiç durmuyor.
 
Harika girişimcilik. Tebrik ederim. Başarılarınız daim kazancınız bol olsun. 👏
 
Geri
Üst