• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - Zenith

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

Barista
İsim
Samet Güler
Daha fazla  
İsim
Samet Güler
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Adapazarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Serdivan
IMG_20210509_153332.jpg
Sert ve koyu kahve sevenler; merak etmeyin, sizi unutmadık!

Montag’ın single-origin (yöresel) çekirdeklerdeki geleneksel profili filtre için açık kavrum, espresso için ise orta kavrumdur. Luna ve Automat harmanlarımız da orta derece kavrulmuştur.

Zenith isimli harmanımızı ise koyu kahve içmek isteyen ama doğru, düzgün şekilde kavrulmuş koyu kahve bulamayan kahveseveri bu ızdıraptan kurtarmak için hazırladık.

Kahvesini sert sevenler için sunarız; unutmayın ki sert, koyu kahve acı olmak zorunda değil.

Demleme Ekipmanı:Bialetti 10Cup Venüs
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step
Kahve Miktarı:50 Gram
Kavrum Tarihi:07/05/2021
Kavrum Derecesi:Dark Roast
Su Sıcaklığı:80°C- 85°C

Demleme Notları: Demlemeyi ocağın küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında başlatarak kahve haznesine ilk kahve dolduktan sonra en kısıka geçerek devam ettim ve bitirdim.

Tadım Notları: Dark Roast bir kahve olduğu için kömüre benzer bir çekirdek bekliyordum lakin gayet homojen ve kömür gibi olmayan bir kahve ile karşılaştım.Tadı itibari ile çok düz bir kahve yani aroma neredeyse hiç yok lakin mokapottan ve demlediğim çekirdeklerden beklediğim yoğun gövdeyi net olarak sağladı hatta bugün yarım step daha yani 2 Tam Tur + 0.2 Step ile öğütmeyi ve kahvenin ısınmasını engellemek amacı ile 85°C yada üzerinde demlemeyi başlatmayı düşünüyorum.

Demleme Ekipmanı:Cafflano Kompresso
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 2 Step
İn/Out:13.1 Gram İn/ 46.7 Gram Out
Kavrum Tarihi:07/05/2021
Kavrum Derecesi:Dark Roast
Su Sıcaklığı:95°C - 100°C

Demleme Notları: Demlemeye başlamadan önce ince uzun bir su bardağına su haznesini ters koyarak kaynamış suyu bardağın alabildiği kadar doldurdum.Ardından kettle'ın üzerine ortası delik olan çelik bir nihaleyi oturtup delik olan kısmına portafiltreyi oturtarak portafiltreyi[tamp ettiğim kahve içerisindeyken,boş iken konuşması halinde buharın yarattığı su silinmeye çalışılırken soğuyabilir]ısıtmaya çalıştım.Ardından parçaları hızlıca birleştirerek 65 - 70 Gram kaynayan suyu su haznesine koydum.10 Saniye sabit basınç ve ardından güçlü basınç ile 40 - 45 Saniye aralığında demlemeyi bitirdim.

Tadım Notları:Mokapot demlemesinde olduğu gibi yine sıfır aroma ve bu kez kompressodan beklediğim gövdeyi alamadım.Lakin yarım 1 Tam Tur 1.2 Step ile deneyeceğim ve gövdeyi yakalamaya çalışacağım. @cms21 in kıymetli tavsiyeleri ile portafiltreyide ısıtmaya başladığımdan beri asiditesi daha düşük daha içilebilir fincanlar elde edebiliyorum.

Son düzenleme:
Geri