• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - El Mirador

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

Barista
İsim
Samet Güler
Daha fazla  
İsim
Samet Güler
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Adapazarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Serdivan
IMG_20210509_130114.jpg
Bu çekirdek Montag olarak 2021 yılında başlattığımız yeni bir serinin (“Limited Series”) ilk halkası. James Hoffmann’ın “super specialty” olarak tanımladığı kategoriye giren bu seriyi biz de kısaca ‘nitelikli kahvenin zirvesi’ olarak tarif edebiliriz. Ziraati, işlemesi ve depolaması son derece özenli bir şekilde, özel koşullarda ve yüksek maliyetlere katlanılarak yapılan bu kahvelerin tat profilleri ise -tüm bu çabaların sonucunda- son derece istisnai.

Seriye Kolombiya’nın en gözde kahve çiftliklerinden biri olan El Mirador’dan gelen bir çekirdek ile başlıyoruz. Çiftliğin sahibi Elkin Guzman küçük yaşlardan beri -70 yıldır aile mesleği olan- kahveye emek veriyor. Son 12 yıldır da deneysel kahve fermantasyon teknikleri konusunda araştırma yapıyor; özellikle de Maserasyon, Natürel Laktik-Asetik işlemleri ve Natürel Hidro-Honey işlemi üzerinde çalışıyor.

Size sunduğumuz bu çekirdek Natürel Asetik yöntemi ile fermente edilmiş. Bu yöntemde, kahve çekirdekleri su dolu tanklara toplanıyor. Ardından tanklardaki su, içerisinde “aerobik” bakterilerin geliştirilmesi için, oksijen ile besleniyor. Bu şartlarda 10-12 gün fermente edilen çekirdekler, yüksek yataklarda 25-30 bün boyunca kurutulmaya bırakılıyor.
Bu kahveyi özel yapan tek şey işlemi değil. Varyetesinin (Catiope) hikayesi de oldukça ilginç. Elkin, Cenicafé’ye ait kahve deney laboratuvarında tesadüfen karşısına çıkan Catiope varyetesinin Caturra ile Lineas Etiope (Etiyopya’dan gelen bir ata tohum) hibridi olduğunu öğreniyor, tat profiline hayran kalınca hemen tohumlarından satın alıp Mirador’da tarımına başlıyor.

Sonuç tek kelimeyle olağanüstü. Burunda ve ağızda sizi tam anlamıyla bir şölen bekliyor. Keyfini çıkarın…

BÖLGE / Huila
TÜR / Catiope
TAT / Çarkıfelek, Böğürtlen / Kompleks, Yoğun Meyvemsi
İŞLEM / Natural Acetic
RAKIM / 1550-1680m
HAZIRLANIŞ / Filtre

Hario skerton muadili touch me seramik degirmen kullaniyorum french press icin @bllyldz9 guzel bir recete var ise cok makbule gecer espresso ya ara vereyim biraz

Hario skerton muadili touch me seramik degirmen kullaniyorum french press icin @bllyldz9 guzel bir recete var ise cok makbule gecer espresso ya ara vereyim biraz
orta öğütüm, kaynar su, 1-16 oran, blooming yapın 30 sn ve kahveyi tahta çubukla karıştırın, kalan suyu dökün, 4 dk dolduğunda kabuğu kırıp yüzen parçaları al, 1-2 dakika sonra süzgeci orta hizaya kadar pressle, yavaşça bardağa servis..

V60 reçetesi olan var mı?

su tavsiyesi ve öğütme tavsiyesi de lütfen.

kahveyi tutturana kadar yarısı heba oluyor :D
Merhaba, CD'nin El Miradorunu denemeden önce gramaj az diye biraz araştırmıştım ybancı kavurucuların tariflerini. En beğendiğim bu olmuştu. Post içinde başka reçeteler de paylaşıldı, belki başlangıç için bir yol gösterici olabilir tabi ama kavurucu farklı olduğundan tatlar da farklı olacaktır.

Merhaba, 4 mayıs kavrumlu çekirdeği geçen haftalarda demlediğimde tadı çok yoğun ve acı gelmişti, daha kalın öğütmüştüm ama yeterli verimi alamadığımdan biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Bugün tekrar deneyeyim dedim ve sonuç muazzam! Bence degassing anca bitti. Çok ayrıntılı bir reçetem olmasa da belli başlı kriterleri paylaşayım dedim.

Origami- Kalita filtresi 91 C Brita filtrelenmiş su ile demledim.

30 klik Commandante ile öğütülmüş 24 gr kahveyi 1:16 oranda demledim, ben suyu gramaja göre dökmüyorum blooming için tüm kahveyi iyice ıslatacak kadar koyuyorum ve bu defa dalıp bloomingin 30. saniyesinde suyu dökmeye başladım. Kahvenin çok üstüne çıkmayacak ve kahve havayla temas etmeyecek seviyede tutarak da demlemeyi sonlandırdım.

30 klik çok kalın gelebilir belki çoğu insana ama bu çekirdeği kendi öğüttüğünüz seviyeden 1-2 tık daha kalın öğüterek denemenizi tavsiye ederim.

30 klik çok kalın gelebilir belki çoğu insana ama bu çekirdeği kendi öğüttüğünüz seviyeden 1-2 tık daha kalın öğüterek denemenizi tavsiye ederim.
Katılıyorum. V60 için de normalden daha kalın öğüttükçe daha keyifli bardaklar içtim.

Şu ana kadar 4-5 demleme yaptım. Keyifli içtiğim bardaklar normalden daha kalın öğüttüğüm bardaklardı. Emin olamadığım için bir şey demek istememiştim.

Kahve 4 Mayıs kavrumlu. V60, Montag'ın verdiği tarifi kullandım. Filtrem TH-3. JX'le damak tadıma en yatkın olan kahveyi 26'dan 1 click fazla öğütmede içtim. Öğütümün biraz daha kalın olmasını istiyor gibi kahve.

JX'le başlayanların 26 ve üstünden başlamasını tavsiye ederim. JX'te 22-23 civarlarında yaptığım öğütümden acı ve keyifsiz bardaklar hariç bir şey içmedim. 25'ten sonra toplamaya başladı tat. Öğütümü kalınlaştırdıkça daha keyifli bardaklar içtim kısacası. Daha da kalınlaştırmaya devam edeceğim. Gittiği yere kadar :D

Kendileri de Tetsu tavsiye ediyorlar zaten, o da kalın öğütüm kullanıyor tarifte.

mirador için bu reçete çok iyi sonuç verdi dedirten bir reçete paylaşabilecek olan var mı acaba? elde sadece 50 gram çekirdek varken ziyan olmasın bari.

mirador için bu reçete çok iyi sonuç verdi dedirten bir reçete paylaşabilecek olan var mı acaba? elde sadece 50 gram çekirdek varken ziyan olmasın bari.
Merhaba, CD'nin El Miradorunu denemeden önce gramaj az diye biraz araştırmıştım ybancı kavurucuların tariflerini. En beğendiğim bu olmuştu. Post içinde başka reçeteler de paylaşıldı, belki başlangıç için bir yol gösterici olabilir tabi ama kavurucu farklı olduğundan tatlar da farklı olacaktır.

Ben bu tarif ile çok katmanlı ve keyifli bir sonuç aldım, denemediyseniz kesinlikle öneririm. Fiyatı bu kadar yüksek olmasa çoklu miktarda alacağım bir kahve olurdu.

c2 22 klik
95 derece nestle su
cafec traditional filtre
16 gr kahve 250 ml su
reçete: kasuya 45+85+60+60 (her döküş arası 45 sn)
bitiş: 3.05

daha ilk yudumdan farklı bi şey içtiğimi fark ettim. kimse beni bunun kahve olduğuna ikna edemez, baya bildiğin karışık meyve suyu bu. çekirdek inanılmaz iyi olsa da bence hiçbir çekirdek 175 lira etmemeli ama ne yazık ki ülkenin durumu bu. fiyat aşırı yüksek olmasa gidip 250 gram paket sipariş geçerdim hemen.

Fiyatından ve künyesinden ötürü beklentim yüksekti ama bende hayal kırıklığı yarattı. Kötü diyemem ama wow dedirten bir çekirdek de değil. Belki ben verim alamamışımdır.

İlk denememde (10 günlük degassing sonrası) çok hoşuma gitmemişti ama bir hafta daha beklettiğimde epey sevdim. Yine de bu parayı verip alacağım kadar iyi değil. Paket içinde tadımlık güzel oldu. :)
Egzotik bir meyve aroması ve tadı var. Benim hoşuma gidiyor meyve tadı olan kahveler.

Geri