• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - Bombe

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

Barista
İsim
Samet Güler
Daha fazla  
İsim
Samet Güler
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Adapazarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Serdivan
IMG_20210509_125753.jpg
Sidama’nın Bensa bölgesine bağlı, 2000m rakımlı bir köy olan Bombe’de yirmi seneyi aşkın süredir kahve tarımı ile uğraşan Faysel Abdosh, mahsülünü -diğer 310 köylü gibi- Testi Ayla ait yıkama istasyonunda işliyor. Söz konusu istasyonun ürünleri arasından titizlikle seçilen bu lot, gerçekten de son derece istisnai bir tat profiline sahip. Yıkanmış ve çok temiz bir çekirdek olmasına rağmen, kremamsı -hatta yapışkan- yapısı sayesinde, son derece ağızda kalıcı bir dokuya sahip. Meyve ve çiçek notalarına (portakal ve yasemin ön planda fakat sofistike yapısı sizi farklı maceralara sürükleyecek) eşlik eden ev bisküvisi-kurabiyesi tatlılığı bir başka güzel. Etkileyici.

BÖLGE / Bensa, Sidama
TÜR / Gotto (No. 74112)
TAT / Bisküvi, Portakal, Yasemin / Kremamsı, Kalıcı
İŞLEM / Yıkanmış
RAKIM / 1975-2150m
HAZIRLANIŞ / Filtre

Evet bu başlığı bekliyordum, yorumları görüp bu çekirdeği alıp almamaya karar vericem :)

Çok farklı değişik bi kahve yasemin aromaları çok net. Soğudukça tatlı kurabiye tatları ortaya çıkıyor. sofistike ve çok keyifli ..

Montag'tan daha önce notalarında bisküvi bulunan Tropic Punch'ı içmiştim ve bayılmıştım. Bombe'nin notalarında da bisküviyi gördüğüm gibi attım sepete. Umarım beklediğim gibi çıkar.

Meyvemsi asidite mi yoksa çiçeksi asidite mi daha baskın?

Çok beklentiniz olmasın.Arsosala gibi floral bir kahve.Yıkanmış olmasına rağmen naturel gibi bir profili var.Kavrum güzel.Çözmek biraz zor olacak gibi duruyor.Çok yoğun çiçeksi tatlar var benim hiç sevmedigim etiyopya profili.
@nuclearmoonrise sen sevmezsin bunu baya çiçeksi otsu

Çok beklentiniz olmasın.Arsosala gibi floral bir kahve.Yıkanmış olmasına rağmen naturel gibi bir profili var.Kavrum güzel.Çözmek biraz zor olacak gibi duruyor.Çok yoğun çiçeksi tatlar var benim hiç sevmedigim etiyopya profili.
Otsu mu? çiçeksi mi?

Yoğun otsu ise demlemeden ya da kavrumdan kaynaklı olabilir ya da degassing tamamlanmamış olabilir.

Çiçeksi ise, orası damak tadı :) Herkes çiçeksi kahveleri sevmiyor. Farklı kavuruculardan deneyip kıyaslamak istediğim bir kahve.

Otsu mu? çiçeksi mi?

Yoğun otsu ise demlemeden ya da kavrumdan kaynaklı olabilir ya da degassing tamamlanmamış olabilir.

Çiçeksi ise, orası damak tadı :) Herkes çiçeksi kahveleri sevmiyor. Farklı kavuruculardan deneyip kıyaslamak istediğim bir kahve.
Yok öyle odunsu bir tat değil.Bana bu çiçeksi etiyopyalar ot gibi geliyor.Yaşayan varsa dediğimi anlayacaktır bazı etiyopyaların öyle çiçeksi bir acılığı olur.

Otsu mu? çiçeksi mi?

Otsu kahveden kasıt çiçeksi karakterin pek harika olmaması sanıyorum. Mesela cascavel verde'deki koku ve tat gerçekten çiçek gibi ve keyifliyken başka kahvelerde ne olduğu belirsiz daha yoğun ve tatsız olabiliyor. Burada onun gibi denmiş sanıyorum.

İyi ki almamışım o zaman. Floral kahvelere katlanamıyorum artık 🚬

Otsu kahveden kasıt çiçeksi karakterin pek harika olmaması sanıyorum. Mesela cascavel verde'deki koku ve tat gerçekten çiçek gibi ve keyifliyken başka kahvelerde ne olduğu belirsiz daha yoğun ve tatsız olabiliyor. Burada onun gibi denmiş sanıyorum.
Bazılarında çiçek bahçeleri havası yaratırken, sevmeyenler için eziyet olabiliyor.

Bazen de kahve gerçekten otsu, çimensi oluyor, öyle bir durum mu var acaba dedim.

Yoğun otsu ve çimensi ise, işin rengi biraz değişiyor 😉

Bugün arkadaşımın evinde CDT 23 klik ile öğütülmüş 16/255 ölçülü Bombe demlemem, 60gr bloom sonrası tek döküş ve 1.05 dökme bitişi olmasına rağmen 3.30 gibi gir sürede bitti. Filtre Cafecin son seri yavaş filtrelerinden, 15-20 saniye fark zaten bekliyordum ama 3.30 biraz geç oldu. Çok toz ürettiği için sanırım. Su da Erikliydi.

Cmd 23 klik, blooming + 2 döküş uyguladım. 1.30’da döküşü tamamladım. 2.40’ta demleme bitmişti. Kağıt olarak hızlı th3 kullandım.
Referans olması için yazdım.

Montag Bombe bir türlü tutturamıyorum. Molent 42 kliklere çıktım. Burada belirten arkadaşlar gibi ben de istediğim tadı yakalayamadım. Kahve bitmeden sanırım bir de french press yapmam lazım.

Suyu da kavurucu önerisiyle değiştirdik, Bombe hala başarısız.

Bombe'nin kavrumunu mu sevmediniz yoksa kahvenin karakterini mi?

Bitterlik var, bir aroma alamadım. Yoğun asiditeyle birleşip keyifsiz bir içimi yarattı benim için.

Kalita varsa bitterlik azalıyor.Bence kavrum daha iyi olabilir belki ama kötü diyemem.Kahvenin karakterini sevmedim
Ben baya ot çiçek
bu kahveden çok umutluydum, beklentim çok yüksekti, genel bir beğeni oluşmadı sanırım..
şu yönden harika, mutlaka denenmeli diyen var mı?..

bu kahveden çok umutluydum, beklentim çok yüksekti, genel bir beğeni oluşmadı sanırım..
Şimdi kasuya demledim.Şu yönden harika diyebilirim nasıl demlerseniz demleyin aynı tat hic değismiyor.Kalita, standart recete,kasuya şeklinde denemeler yaptım.Ot aroması ve biraz tatlılık var.Çekirdeklerin kokusu çok güzel.Kavruma bağlamıyorum kahve tamamen floral bir kahve beğenen çıkabilir.
Kawada yıkanmış shantawene vardı ona çok benziyor ya da etiyopya arsosala ya benziyor.Şu tat baskın soyle boyle diyemiyorum çay gibi otsu bir kahve.Ben olsam almazdım

Ben henüz iki kere demledim, ikisi de çok iyiydi. Sıfır bitterlik, çiçeksi ve yoğun aromalı kahveler içtim. İki demleme kriter olmayabilir, iki üç kere daha aynı sonucu elde edince yazmayı düşünüyordum ama madem sordunuz yazayım dedim.

Ben henüz iki kere demledim, ikisi de çok iyiydi. Sıfır bitterlik, çiçeksi ve yoğun aromalı kahveler içtim. İki demleme kriter olmayabilir, iki üç kere daha aynı sonucu elde edince yazmayı düşünüyordum ama madem sordunuz yazayım dedim.
Nasıl demlediniz? Çiçeksilikten kasıt benim ot dediğim mi acaba? Benim vizyonsuzluğum olabilir beğenen çıkar bu aromayı demiştim.Aynı şeyden bahsediyor olabiliriz

Nasıl demlediniz? Çiçeksilikten kasıt benim ot dediğim mi acaba? Benim vizyonsuzluğum olabilir beğenen çıkar bu aromayı demiştim.Aynı şeyden bahsediyor olabiliriz
kesinlikle ot değil.

demleme parametrelerini yazayım tüm detayıyla ama bence çözüm olmayacak :)

4.1'de arıtılımış 79 ppm peak water 95 derece, cmd 23 klik, filtre sorunsuz th3.
40 ml blooming 40 sn, 55. saniyeye kadar 140 ml'ye tamamlama, 1.10'dan 1.30'a kadar 240 ml'ye tamamlama. demleme bitişi en geç 2.40.

akşam bir daha demleyeceğim, yine çok iyi sonuç alırsam daha detaylı bakarız. kavrum fotolarını karşılaştırırız, çözüm üretmeye çalışırız hep birlikte. ilk 2 demlememde 2021 yılında toplu alımlarda içtiğim en iyi kahve olabilir. kız arkadaşımla içtik, o da çok beğendi. neyse akşam güncel durumu yazarım.

Geri