• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - Aricha

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

Barista
Konum
Sakarya
İsim
Samet Güler
Daha fazla  
İsim
Samet Güler
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Adapazarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Serdivan
IMG_20210509_130740.jpg
Belki de dünyanın en tanınmış kahve kasabası olan Yirgacheffe, aynı zamanda kasabanın merkezi olduğu bölgenin de adı. Bu bölgede kahve ile geçimini sağlayan çok sayıda köy (“kebele”) yer alıyor. En iyi tanıdığımız köylerden biri olan Idido’da yer alan meşhur kahve yıkama ve işleme istasyonu Aricha, Yirgacheffe kasaba merkezinin 8km uzağında yer alıyor.

Kasım - Ocak ayları arasında olgunlaşan ve kızaran kahve meyveleri ağaçlardan elle toplanıyor ve hızlı bir şekilde, taze taze yıkama istasyonuna taşınıyor. On iki saat içerisinde çekirdekler meyvelerden ayrılıp, temiz kaynak suyu ile yıkanmış oluyor. Ama “yıkama” işleminden farklı olarak, çekirdekler su havuzlarında bekletilmeden, doğrudan güneş altında kurumaya bırakılıyor. Kahve çekirdeklerine kendine has olağanüstü tadı katan da 1850m rakımda Etiyopya güneşi altında, kuruma sırasında gerçekleşen doğal fermantasyon süreci.

Sonuç bir harika. Natürel işlemin getirdiği olağanüstü derecede zengin meyvemsi (yabani orman meyveleri) ve çiçeksi (yasemin) tatlara son derece kolay bir içim sağlayan orta hafiflikte gövde eşlik ediyor. Neredeyse yıkanmış bir çekirdek kadar “temiz” (parlak) olan Aricha, iyi kahve peşinde koşan herkesi son derece mutlu edecek özelliklere sahip.
Aricha’yı yemekler öncesinde aperitif olarak içilmesini öneriyoruz.

BÖLGE / Idido, Yirgacheffe
TÜR / Heirloom (Ata Tohumu)
TAT / Yasemin Çiçeği, Yabani Dağ Meyveleri & Meyvemsi, Ağız Sulandırıcı
İŞLEM / Doğal (Yıkanmamış)
RAKIM / 1850-1880M
HAZIRLANIŞ / Filtre
 
Şuan içiyorum 7 mayıs kavrumlu. Asiditesi gerçekten güzel.Erken olduğundan dolayı gazları da yutuyorum bir güzel.Pürüzsüz olan fortalezadan sonra gerçek bir naturel hissi veriyor.Yani ortalama bir kahve gibi duruyor şuan.Alınabilir de alınmasa da kayıp olmaz gibi
 
Tiaomo 185
Kalita filtresi
16/255
Buzdagi 93
40 gr 30 sn blooming, tek döküş , bitiş 3.00
Cmd 22 klik
Baya baya beğendiğim bir fincan oldu.Asidite belirgin ama tatlılıkta artmış.İçimi rahat ve güzel
 
Bendeki de 7 mayıs kavrumlu bu kahveyi çok beğendim. Gayet zengin ve söylenildiği gibi meyvemsi aromalara sahip, tatlı fincanlar elde ettim genel olarak.
 
5 Mayıs kavrumlu Aricha'yı bugün ilk kez demledim. Toplu alımda aldığım Bombe ve Obraje'ye göre daha çok sevdiğim bir kahve oldu. Ama dediğim gibi ilk demlemem belki şansım yaver gitti ya da diğerlerinde gitmedi. Clever dripper ile demledim. Gerçekten tertemiz, özellikle yasemin ve wild berries notalarını hissettiren güzel bir kahve. Soğudukça yasemin baskın geldi. Kısaca Aricha mutlu etti :)
 
Önce sıradan meyvemsi tatlı bir kahve gibi gelmişti. Ama şu anda oldukça baskın yasemin aroması var. İnce öğütümde yasemin içiyorum gibi bir his oluştu. Meyvemsi ve çiçeksi tatları birlikte almak için çok inceye gitmemek gerekir.
 
Şu ana kadar denediğim (gicherori ve fortaleza) ve en beğendiğim çekirdek olduk. Meyvemsiliği, yasemin aroması, gerçekten içimi müthiş keyif verdi bana. Bittiğine üzüldüm.

Şöyle demleyip nefis sonuç aldım.
91 derece 290ml buzdağı su. 18 gram CMD 26 click kahve. Tatlılığı ve gövdeyi biraz artırıp daha dengeli yapmak için TH2 kullandım.
50ml - 45sn blooming.
+80ml 45-55sn arası döküş
+80ml 1:05-1:15 arası döküş
+80ml 1:25-1:35 arası döküş.
2:30gibi bir raospin.
3:40 gibi bitiş. (+- 5-10sn farkedebiliyor demlemeler arası ama sonuç aynı gibi)
TH2 filtre olmasından kaynaklı son kısım oldukça yavaşlayıp, süre uzadı tabii ama sonuç dediğim gibi harika. Süreye hiç takılmıyorum :)
 
Geri
Üst