• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag %50 İndirim Deneyimi

Bigvocate

Barista
Herkese merhaba, burada kahve konusunda çok ince ayrıntılarla uğraşan, agtron ölçümü sorgulayan, 92 derece olmayınca 93 derece ile demleyen ama en nihayetinde bunu ‘hobi’ olarak yapan, bu işe kısıtlı da olda bütçesini ayıran arkadaşlar, montag firmasının son indirimindeki kargolamadan/gecikmeden sanırım kimse şikayetçi olamaz ancak kahvelerin kavrulduğu gün paketlenip gönderilmesi biraz fazla değil mi?

Herkese merhaba, burada kahve konusunda çok ince ayrıntılarla uğraşan, agtron ölçümü sorgulayan, 92 derece olmayınca 93 derece ile demleyen ama en nihayetinde bunu ‘hobi’ olarak yapan, bu işe kısıtlı da olda bütçesini ayıran arkadaşlar, montag firmasının son indirimindeki kargolamadan/gecikmeden sanırım kimse şikayetçi olamaz ancak kahvelerin kavrulduğu gün paketlenip gönderilmesi biraz fazla değil mi?
Ben neden şikayetçi olduğunuzu anlayamadım.

E bu iyi birşey gibi sanki.

Benim kargo çok hızlı bir şekilde elime ulaşmıştı. Hobe ve Caballero almıştım. Paketleme ve kavrum aynı gün müydü bilmiyorum, ona hakim değilim. Çekirdeklere gelirsek, Hobe’den aşırı memnunum, Caballero ilk deneyimlerimde çok da mutlu etmedi ve biraz bekletme kararı aldım. Bugün yarın tekrar ilgileneceğim kendisiyle.

%50 indirimden faydalanarak alim yapanlardan biriyim. 1250gr kahve alimi yaptim. Siparisten iki gun sonra kahveler elime ulasti. Montag ile tanismama vesile olan bu indirim, kahvelerini çok beğendiğimi de dile getirmek isterim. Bundan sonraki süreçte ise (cahilligime verin) ben aslinda yeni kavrulmus kahvenin paketlenmesinden hosnutum cunku paketin icindeki oksijeni degasta cikan karbondioksit egale ediyor mantigi ile düşünüp, degas suresini tamamlayana kadar paketi acmamayi tercih ediyorum. Belki de yaniliyorumdur :)

tüketici : benim paketimin içinden yeşil çekirdek çıktı, kavurmadan göndermişsiniz

kavurucu: gayet normal, herkesi mutlu edemeyiz, çünkü biz pizza değiliz
Pizza serisi

Ekli dosyayı görüntüle 26052

Yazi biraz kendiyle çelişiyor gibi geldi
Olabilir Halil bey, ben kahveyi ilk defa bu forumlarda yaklaşık 10 yıl önce öğrendiğim için bilgilerim eski olabilir, belki soğuma ve havalandırma işini süratlendiren cihazlar vardır. İşte bu forumun kanseri de maalesef bu, karşıdakini anlamak, ne söylediğini dinlemek yerine öncelikle laf sokmak, sadece bir grubun bildiği dilden pizzalı espriler falan yapmak. vakit ayırıp, incelediğiniz için teşekkür ederim.

çekirdekler kavrulunca paketlemeden evvel bir gün kadar bekletilmesi gerekmez mi?
Bu bir usûldür hocam. Kavrulduğu gibi paketlemek de bir usûldür.
Neredeyse hepimizin alışveriş yaptığı, kahve ile manyaklık derecesinde uğraşan bir kavurucu ile bu konuyu konuşmuştum. Kahvelerini kavurduğu gibi paketlediğini, bu nedenle gaz salınımının biraz daha uzun sürdüğünü söylemişti. Sebep olarak ise, zaman içerisinde iki türlüsünü de denediğini, kavrulduğu gibi paketlenen çekirdeklerin 'subtle' şeklinde tabir edilen notaları daha iyi muhafaza ettiğini deneyimlediğini söylediydi.
Montag o nedenden mi, bu nedenden mi hemen paketlemiş, bendeniz bilemem. Lakin kahvelerin hemen paketlenmesinin de yaygın bir uygulama olduğunu öğrendiydim, paylaşmak istedim.

Olabilir Halil bey, ben kahveyi ilk defa bu forumlarda yaklaşık 10 yıl önce öğrendiğim için bilgilerim eski olabilir, belki soğuma ve havalandırma işini süratlendiren cihazlar vardır. İşte bu forumun kanseri de maalesef bu, karşıdakini anlamak, ne söylediğini dinlemek yerine öncelikle laf sokmak, sadece bir grubun bildiği dilden pizzalı espriler falan yapmak. vakit ayırıp, incelediğiniz için teşekkür ederim.
Bastan sona okudum ama bizim kavurucular yapmaz bunu isin özünde diyor ki oksijenden uzak tutarsak co2 salınımı da olmaz, en iyisi azotla doldurup paketlemek onu da tim wendelboe yapıyor bildiğim kadarıyla, kahveyi kavrulduktan sonra açıkta 1 gün dinlendirmektense direk paketleyip oksijenle temasini kesmek daha iyiymiş

Bochisa ve hobe almıştım. 95 96° yüksek sıcaklık ve hoffman stili yüksek çözünmeyle ikisinden de çok iyi sonuçlar alıyorum( 30.03 kavrumlular). Düşük sıcaklık sevmiyor iki kahve de. Muhtemelen şu aralar çok fazla anaerobik içtiğimden bochisayı daha çok sevdim.

Espresso olarak Colombia El Puente , filtre olarak Hobe aldım. El Puente yi demlemeye başladım , henüz ayarını tutturamadım ama şimdiye kadar bile çok başarılı buldum. Tadım notalarına çok yakın tatlar alıyorum. O yüzden bu indirim deneyimi benim için olumlu geçti.

Espresso olarak Colombia El Puente , filtre olarak Hobe aldım. El Puente yi demlemeye başladım , henüz ayarını tutturamadım ama şimdiye kadar bile çok başarılı buldum. Tadım notalarına çok yakın tatlar alıyorum. O yüzden bu indirim deneyimi benim için olumlu geçti.
kavrulma tarihleri ne zaman acaba? eskiler iyi iken yeni kavrumlar kötü mü çıktı acaba?

Montag'dan daha önce yaptığım alımlarda da kavrulduğu gün paketleme yapılıyordu bu indirim zamanında da öyle yapılmış. İyi mi kötü mü bilmem ama kendi içlerinde tutarlı olduklarını söyleyebilirim. Aynı şekilde kavrumlarında da bu indirime özel bir anormallik fark etmedim.

Adamlar ticari bir karar alıp yeni müşterilerini kazanmak adına uyguladılar ve bunu da kendi mantıkları çerçevesinde gayet güzel de açıkladılar, evet bence de geç bir açıklama oldu , çünkü ne yaptıklarını anlayamayanlar oldu eski müşterilerinden ve kırıldılar doğal olarak.

Zaten bu müşterilerin belkide çoğunu kaybedeceğini bekliyorlardı , buradaki yorumlardan da anlaşıldığı üzere sayıları da çok değil bu eski müşterilerin yada yazmaya ve yorum yapmaya gerek bile görmeyen biraz daha kimse vardır.

O kadar çok alternatif varki hepsine şans vermek gerek diye düşünüyorum. Üzmeyenler zaten size bir şekilde malını satmaya devam ediyor.

Geri