ekşibirazsanki
Barista
- İsim
- Ümit
Selamlar
Lise yıllarımda amatör olarak photoshop ile uğraşmıştım. O sıralar kitaplar dışında pek eğitim yoktu. O yüzden pek ilerletemeden bırakmıştım.
Şimdi vakit bulmaya başlayınca YouTube'da çok güzel eğitim videolarına denk geldim. Tekrar başlamak istiyorum açıkçası photoshop'a
Fakat monitör işi baya muamma oldu benim için.
Bütçem 6-7bin civarı. Oyun için kullanmayacağım. O yüzden vrr desteğine ve yüksek ekran yenileme hızına ihtiyaç yok gibi
%100 srgb, delta e<2 olan birkaç model arasında kaldım
1.si viewsonic 2768 2k: 5000lira
Hdr desteği yok, luminance uniformity desteği var
2.si Asus pa278cv 2k :5600 lira
Testlerde parlaklık farkı biraz fazla olduğu söylenmiş.
Açıkçası benim gönlüm viewsonic'ten yana gibi. Fakat 2017 üretimi ve hdr desteği yok. Bu durum amatör tasarım işleri için ne kadar önemli sizce?
Teşekkür ederim
Lise yıllarımda amatör olarak photoshop ile uğraşmıştım. O sıralar kitaplar dışında pek eğitim yoktu. O yüzden pek ilerletemeden bırakmıştım.
Şimdi vakit bulmaya başlayınca YouTube'da çok güzel eğitim videolarına denk geldim. Tekrar başlamak istiyorum açıkçası photoshop'a
Fakat monitör işi baya muamma oldu benim için.
Bütçem 6-7bin civarı. Oyun için kullanmayacağım. O yüzden vrr desteğine ve yüksek ekran yenileme hızına ihtiyaç yok gibi
%100 srgb, delta e<2 olan birkaç model arasında kaldım
1.si viewsonic 2768 2k: 5000lira
Hdr desteği yok, luminance uniformity desteği var
2.si Asus pa278cv 2k :5600 lira
Testlerde parlaklık farkı biraz fazla olduğu söylenmiş.
Açıkçası benim gönlüm viewsonic'ten yana gibi. Fakat 2017 üretimi ve hdr desteği yok. Bu durum amatör tasarım işleri için ne kadar önemli sizce?
Teşekkür ederim