• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Monitör önerisi

ekşibirazsanki

Barista
İsim
Ümit
Selamlar
Lise yıllarımda amatör olarak photoshop ile uğraşmıştım. O sıralar kitaplar dışında pek eğitim yoktu. O yüzden pek ilerletemeden bırakmıştım.
Şimdi vakit bulmaya başlayınca YouTube'da çok güzel eğitim videolarına denk geldim. Tekrar başlamak istiyorum açıkçası photoshop'a
Fakat monitör işi baya muamma oldu benim için.
Bütçem 6-7bin civarı. Oyun için kullanmayacağım. O yüzden vrr desteğine ve yüksek ekran yenileme hızına ihtiyaç yok gibi
%100 srgb, delta e<2 olan birkaç model arasında kaldım

1.si viewsonic 2768 2k: 5000lira
Hdr desteği yok, luminance uniformity desteği var

2.si Asus pa278cv 2k :5600 lira
Testlerde parlaklık farkı biraz fazla olduğu söylenmiş.

Açıkçası benim gönlüm viewsonic'ten yana gibi. Fakat 2017 üretimi ve hdr desteği yok. Bu durum amatör tasarım işleri için ne kadar önemli sizce?
Teşekkür ederim

Baskı alacaksanız sRGB yeterli olmayacaktır. Yapacağınız işe göre Adobe RGB, DCI P3 veya sRGB'ye mi ihtiyacınız var, buna karar verdiniz mi? Henüz karar vermediyseniz öncelikle bunu kesinleştirin çünkü renk gamutu seçimi grafikle yapılacak işte en önemli etmen.

Dediğiniz gibi, VRR kesinlikle ihtiyacınız olan bir özellik değil fakat ana tercih sebebi olmasa da birkaç seçenek arasında kalırsanız en azından 75 Hz yenilemeye sahip bir ekran kullanmanız gözlerinizin daha az yorulmasında faydalı olacaktır.

HDR konusu da, gene yapacağınız işe bağlı bir tercih. Asla kullanmam diyorsanız, gerek yok ama ileride lazım olacaksa şimdiden bütçeyi yükseltip uygun model almak orta-uzun vadede size daha uyguna gelecektir. Monitörler PC'de en uzun vadeli yatırımlardandır. Detaylı incelemeler için https://www.rtings.com/ adresine mutlaka göz gezdirmenizi öneririm.

Baskı alacaksanız sRGB yeterli olmayacaktır. Yapacağınız işe göre Adobe RGB, DCI P3 veya sRGB'ye mi ihtiyacınız var, buna karar verdiniz mi? Henüz karar vermediyseniz öncelikle bunu kesinleştirin çünkü renk gamutu seçimi grafikle yapılacak işte en önemli etmen.

Dediğiniz gibi, VRR kesinlikle ihtiyacınız olan bir özellik değil fakat ana tercih sebebi olmasa da birkaç seçenek arasında kalırsanız en azından 75 Hz yenilemeye sahip bir ekran kullanmanız gözlerinizin daha az yorulmasında faydalı olacaktır.

HDR konusu da, gene yapacağınız işe bağlı bir tercih. Asla kullanmam diyorsanız, gerek yok ama ileride lazım olacaksa şimdiden bütçeyi yükseltip uygun model almak orta-uzun vadede size daha uyguna gelecektir. Monitörler PC'de en uzun vadeli yatırımlardandır. Detaylı incelemeler için https://www.rtings.com/ adresine mutlaka göz gezdirmenizi öneririm.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Baskı almayı düşünmüyorum. Yapacağım çalışmaların şimdilik dijital içerik olarak webde kalacağını düşünüyorum. Adobe RGB'yi tam destekleyen ürünler var ama fiyat olarak aşıyor açıkçası beni. Daha çok amatörüm :)
Web'de kalacaksa Adobe RGB'yi desteklemesinin çok faydası olur mu sizce? Desteklemeyen monitörlerde tam tersi daha soluk göründüğüyle ilgili yazılar okumuştum. Birkaç sene kendimi geliştirdikten sonra iyi bir monitör alırım zaten

Baskı almayacaksanız ve birileri ile ortak projede çalışmayacaksanız Adobe RGB şart değil. Bahsettiğim siteden arada kaldığınız modellerin detaylı incelemelerine bakıp bir model seçebilirsiniz. Ben şahsen HDR'ın birkaç yıl daha gerekli olduğunu düşünmüyorum, insanların çoğunda bunu doğru düzgün gösterebilecek cihaz yok.

Geri