• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent kapışması G50 vs pocket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Namen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Namen

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Daha fazla  
İsim
Mustafa
Merhaba,

Ornek durum olusturup benzer durumda olan forum uyelerinin faydalanmasi için urunleri kullanan ve yorum yapabilecek uyelerden destek rica ediyorum.

1.500 TL bütçem var. Espresso ve aeropres kullanıyorum. Günde 4 fincan tüketiyorum. Farkli zaman dilimlerinde. Kg si 150-200 TL arasi nitelikli kahve almaya calisiyorum. Espresso da 1:2 25sn takıntılıyım.

Soru 1: Bütçe ile g50 mi almaliyim yoksa pocket alip kalan 900 TL cebimde mi kalmali?
Soru 2: 900 TL farka fazladan ne aliyorum?
Soru 3: 1;2 25sn yakalamak icin kisa klik ayarlari gerekebilir. Bu 2 urunde de ayni klik aynı kalinlikla mi ogutur?
Soru 4: G50 alsam 5 yil kullanir miyim? Pocket alsam 5 yıl kullanir miyim?

Kullanici yorumlari cok degerli olur.

Simdiden tesekkurler

Espresso için ince ayarlara gidebilmek ve aralıklar anlamında seçeneklerin artmasına ilişkin olarak genelde forumda 1zpresso jx pro tercih ediliyor. G50 ve pocketta da espresso inceliğine inebilirsiniz belki ama gerek öğütüm süresi gerekse de aralık anlamında sizi zorlayacaktır. 1zpresso için belirli dönemlerde foruma özel kampanyalar oluyor, konuları okuyup takip etmenizi öneririm.

Pocket espresso için büyük ihtimalle işinizi görmez. Görse bile sizi yorar diye düşünüyorum. Ben pocket ı Türk kahvesi ve bazı filtre demlemelerinde kullanıyorum, espresso için hiç denemedim ama tahminlerim bu yönde. İlla ikisi arasından seçecekseniz kesinlikle g50. Ama @opare 'nin de dediği gibi son zamanlarda 1zpresso değirmenlerinde espresso için öne çıkanlar var. Ben olsam bütçeyi zorlayıp j-max alırdım.

J max saticisini dahi bulamadim. Yurtdisi fiyatlari comandante ye yakin gibi gordum.

Jx pro da ise 1.800 ler gorunuyor. Acaba kampanya ile kaca düşüyor?

G50 alın derim. Bütçe 600 tl ise Pocket alınabilir ama değirmen kilit ve yıllarca kullanılacak bir ürün.

Molent bu konularda cok destek veriyor, bilgilendiriyor, bence kendilerine bir mesaj atin fikir alin derim.. agirlik olarak demleme yontemler kullaniyorum ve elektrikli basit bir degirmen isimi goruyor, espresso vs icinse molent pocket kullaniyorum...ev tipi makinelerde genelde profesyonel incelige inmeyeceginizi dikkate alin. Ust seviye bir makineniz varsa elbet durum farkli ama bence ev tipi makineler icin pocket yeterli. Malzeme vs olarak da sorun cikartacagini sanmiyorum, hiz olarak da gayet hizli bir degirmen.

Pocket aldim. 1 kasim kargolanacak. G50 de bulabilirsem ceteris paribus ogutum farklarını yazarım.

Molent ile görüştüm hacim ve boyut farkli. ogutum de ise fark olmadigi gibi bir kaniya kapildim o yuzden pocket aldim.

Herkese yorum ve onerileri icin teşekkür ederim

Geri