• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 ve 1Zpresso JX arasında kalmak

darkspace

Barista
İsim
Berkay
Daha fazla  
İsim
Berkay
Merhabalar, yeni bir değirmen için araştırmadayım fakat inanılmaz bir ikilemde kaldım. G50 şu an coffeeburada sitesinde base modeli 950 tl, ve yanında bir çok ürünle geliyor. Öte yandan 1Zpresso JX ise indirimle çok cazip bir fiyatta, ve almışken son alımım olmasını istiyorum. Ürünü sadece pour-over için kullanacağım. Molent G50'de konusundaki aralık ayı zamanlarında geçen toz miktarları beni çok endişelendirdi, ardından da alım-satım'da bir dönem daha sık g50 ilanları görünce de endişelenmiştim.

Genel olarak sadece pour-over için kullanacağım, ve en önem verdiğim durum tutarlılık, az toz miktarı ve dayanıklılık. Ürünlerimi çok özenli kullanan bir insanım fakat acaba burası şöyle olur mu burası elimde kalır mı şeklinde değirmeni kullanmaya çekinmek istemiyorum.

çay süzgeciyle elenen kahve nasıl toz çıkartmasın? kruve elekler bile değirmen hakkında bir yere kadar fikir verebilirken amacı elek olmayan çay süzgecine bu kadar itibar etmeyin derim. konunun devamını okuduğunuzda değirmende toz üretimi olmadığını görürsünüz.

Hocam bahsettiğiniz toz olayı çay süzgeciyle, son derece yanlis sekilde yapilan bir test sonrası gündeme geldi ki o arkadaşlar da sonrasında durumun pek de öyle olmadigini yazdilar yanlis hatirlamiyorsam. Ben forumdaki en eski g50 kullanicilarindan biriyim ve Turk kahvesi inceliginden french press kalinligina kadar birçok farkli aralikta kullanıyorum. Şu ana kadar degirmenin beklenenin uzerinde toz uretmesi gibi bir problemim olmadi. JX de güzel bir değirmene benziyor bu arada. Onda da toz uretme gibi bir sorun olacagini sanmiyorum.

Hala okuyorum o konuyu tabi ki ben de fark ettim şimdi o durumu, fakat daha sonra CMD geçiş veya üst segmentlerde yer alan değirmenlere geçiş gibi bir isteğim yok. Sadece pour over yapacağım için bu konuda en beni mahcup etmeyecek ürünü istiyorum, çünkü ilk ürünümde ne yazık ki bu sorunu yaşadığım için çok daha fazladan çekincelerim var.

1zespresso kullanan arkadaşlarım oldukça memnunlar. molent kullanmadım, onu da kullananlar oldukça memnun, forumda kullanıcısı çok olduğundan reçete alışverişleri de oldukça pratik. ancak 1zspresso global pazarda rüşdünü ispat etmiş bir marka, örneğin gardelli'nin sitesinde de satıldığını göreceksiniz. üründe plastik materyal minimum miktarda, ağırlığı kalitesi kendini hissettiriyor. evladiyelik bir ürün. toz fırçası ve hava pompası ile gelmesi, travel case'i de ayrı bonuslar.
bir de anekdot vereyim, jx değilse de jx-pro'dan. partikül dağılımlarında jx-pro comandante ve baska manuel değirmenleri karşılaştıran bir arkadaş comandante'ye 6.5 puan verirken, jxproya 5 vermişti (birinci oe apex olmuştu).
düzenleme: yanlışlık olmasın, aparatlar her modelde var mı ayrı mı geliyor kesin bilgim yok.

Son düzenleme:
1zespresso kullanan arkadaşlarım oldukça memnunlar. molent kullanmadım, onu da kullananlar oldukça memnun, forumda kullanıcısı çok olduğundan reçete alışverişleri de oldukça pratik. ancak 1zspresso global pazarda rüşdünü ispat etmiş bir marka, örneğin gardelli'nin sitesinde de satıldığını göreceksiniz. üründe plastik materyal minimum miktarda, ağırlığı kalitesi kendini hissettiriyor. evladiyelik bir ürün. toz fırçası ve hava pompası ile gelmesi, travel case'i de ayrı bonuslar.
bir de anekdot vereyim, jx değilse de jx-pro'dan. partikül dağılımlarında jx-pro comandante ve baska manuel değirmenleri karşılaştıran bir arkadaş comandante'ye 6.5 puan verirken, jxproya 5 vermişti (birinci oe apex olmuştu).
düzenleme: yanlışlık olmasın, aparatlar her modelde var mı ayrı mı geliyor kesin bilgim yok.
O dedikleriniz bildiğim kadarıyla k pro ile birlikte geliyor. Jx pro kullanıcısıyım sadece çift taraflı temizleme fırçası ile geliyor. Jx hakkında bilgim yok.

Evde comandante dışarıda 1Zpresso JX kulllanan birisi olarak ki bende sadece v60 için kullanıyorum ince öğütüm performansları ile ilgili bişi diyemicem, comandante sanırım tartışmaya kapalı zaten Jx den de ayar olayını çözdükten sonra memnunum, öyle çok toz topraktır takılan birisi değilim bu arada, ikiside kaliteli malzeme ve hissiyatları güzel, Molent kullanmadım aman aman fark eder mi JX ile bilemiyorum, güzel indirim kampanya vs tercih sebebi olabilir.

Evde comandante dışarıda 1Zpresso JX kulllanan birisi olarak ki bende sadece v60 için kullanıyorum ince öğütüm performansları ile ilgili bişi diyemicem, comandante sanırım tartışmaya kapalı zaten Jx den de ayar olayını çözdükten sonra memnunum, öyle çok toz topraktır takılan birisi değilim bu arada, ikiside kaliteli malzeme ve hissiyatları güzel, Molent kullanmadım aman aman fark eder mi JX ile bilemiyorum, güzel indirim kampanya vs tercih sebebi olabilir.
Şu anda sevgililer günü paketi yapmışlar coffee buradada ve 950₺ye Molent G50 Base, 3x250g kahve, antislip bant ve 4 tane kişiselleştirilebilir antislip bardak altlığı satılıyor. O kadar cazip bir kampanya ki. Ki bu seviyedeki değirmenlerde artık fiyat arttıkça elde edilen çizgisi yavaşça düzleşmeye başlıyor gibi hissediyorum. Tabi ki her çelik burr aynı değil, ama birbirlerinden yan yana veya kör tadımda fark yaratacak kadar şiddetli fark olacağını düşünmüyorum. Bu tabi ki Comandante harici çünkü o kadar yüksek seviyede artık daha çok para daha iyi bir üründen ziyade daha niş bir ürüne dönüşüyor.

Merhaba, aralık ayından beri molent kullanıyorum. Seramik değirmenden geçtiğimden dolayı çok ciddi fark olduğunu söyleyebilirim. Fakat toz ne yazık ki kaçınılmaz bir şey çekirdeğe göre ciddi fark olabiliyor. Bazen müthiş bir homojenlik görüyorum ve bazen de tozlar gözüme çarpıyor. Fakat bu sorun sadece molent için geçerli değil her değirmende olabiliyor. Döküş teknikleri ve su benim için bu aralar daha önemli mesela. Tam bir kanıtım olmasa da tozların aşırı olmadığı sürece fincana olumlu bir etkisi olduğu kanısındayım. Sizi ciddi anlamda rahatsız ederse elek alabilirsiniz bence.

Pour over haricinde ben genel olarak türk kahvesi için kullanıyorum ve bugün tüm aile için tek seferde 30 gram çekirdek öğüttüm yaklaşık 1 dakika sürdü gerçekten çok hızlı. Açık konuşmak gerekirse jx işçilik olarak daha profesyonel duruyor fakat öğütüm performansını bilemiyorum. Şöyle de bir gerçek var ki hangisini alırsanız alın bir süre sonra daha iyilerine gözünüz kayabiliyor :D

Forumda yeni olduğum için bilmiyorum, kahve alımı gibi toplu el değirmeni vs. gibi ekipman da alınıyor mu? Daha önce yapılmasıyla bir konu açayım, topluluğumuzu kullanalım.

Forumda yeni olduğum için bilmiyorum, kahve alımı gibi toplu el değirmeni vs. gibi ekipman da alınıyor mu? Daha önce yapılmasıyla bir konu açayım, topluluğumuzu kullanalım.
En yakın olan toplu alım forumda konuşulması ve anlaşılması üzerine Tin Coffee Fellow Stagg EKG toplu alımıydı, ve yeterli katılımcı sonucunda başarıya ulaştı. Düşündüğünüz bir ekipman var ise bence başka almak isteyenleri de görmek açısından böyle bir konu açabilirsiniz, topluluk oluşursa da ürünün distribütörü/üreticisi ile konuşulduğunda ben olmaması için bir sebep görmüyorum, bence deneyin.

Merhabalar, fiyat politikasından dolayı molenti eledim, 1zpresso jx i indirimli olarak bahsettiğiniz satıcı hangisi?
Merhaba. 1Zpresso için forum üyelerine özel demscoffee indirim yapmıştı. Sayın @NoDRaC ile iletişime geçerseniz indirimin devam edip etmediği konusunda bilgi alabilirsiniz

Geri