• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G100 El değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dibi

Üye
Daha fazla  
Twitter
orkunozkaya_
Bir çoğunuza garip gelecek belki ama forumda Molent G100 ile ilgili bir başlığın olması gerektiğine inanıyorum.

Öyle yada böyle piyasaya sunulan bir ürün ve biraz daha geliştirilip fiyatı revize edilse belli bir alıcı kitlesine ulaşabileceği yönünde çoğumuz hemfikiriz. Burada yapıcı eleştirilerimizin bulunması ürünün revize edilmesi esnasında faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Hepsi bir yana Molent G100 bana göre en azından bu forumun kurulması için kıvılcım olarak Türkiye nitelikli kahve dünyasında bir iz bırakmıştır.

Molent G100 ile ilgili inceleme video ve/veya yazılarınızı belki bu başlık altında toplayabiliriz

G100-1024x1024.jpgG100-KUTU-1600x1200-1.jpgG100-ÖZEL-KUTU-1600x1200-2-1024x1024.jpgG100-2-1600x1200-1.jpgG100-3-1600x1200-1-1024x1024.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Haklısınız emeklenmeden koşulmaz diyebiliriz. Elbette ki tespit edilen bariz problemler var önümüzdeki günlerde inceleyen arkadaşlar eksik ya da mantıklı, avantajlı yönlerini yazacaklardır. Yapıcı eleştirilerin bu tarz girişimleri olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Belki bu model değil ama bir sonraki ürettikleri modellerde bu kritik problemleri aşacaklarına inanıyorum. Senelerdir sözen den bir tık üste gidememiş olmak gerçekten acı bir gerçek. Bu tarz girişimlerim artarak çoğalması dileğiyle... Paylaşım için teşekkürler.

Keşke Malum Sitedeki yorumlarımız dikkate alınsaydı yapıcı karşılansaydı ve bu yorumları bir arge çalışması olarak değerlendirilseydi üretici. Ama Öyle olmadı malesef üzüntü duyulacak cevaplar verildi ve üstü kapalı türk usulü sonuca ulaşılamayan klasik bir durum yaşandı.Buda yeni foruma vesile oldu iyide oldu.

Değirmen hakkında yorumlarım şu şekilde yine değişmedi:

1-Değirmen hakkında üreticeye sorulan soruların hepsi havada kaldı şimdiye kadar üretici firmadan cevap alamadık.Burr alaşımını ve HV/HRC değerini ögrenmek istedik ama cevap alamadık.

2-Tarım ve Sağlık bakanlıklarından onayın alınıp alınmadığını sordum yine cevap gelmedi markanın resmi olmayan sözcüsüne göre özel bir vernik atılmış ama Onayların veya izinlerin alınıp alınmadığı hakkında şüphelerim var lansmana giden arkadaşlarda alt ayar klikinde talaş sorunu ile karşılaştıklarını belirtmişlerdi.

3-Değirmenin Rakipsiz olduğu idda edildi ama kendi sınıfında olmayan ayarı belirsiz bir Ek43 ile el yazması yazı fotoğrafı atıldı onaylı imzalı bir çıktı yoktu veya diğer rakip el değirmenleri(Timemore Comandante) ile ilgili bir karşılaştırma ve test sonucu yayınlanmadı.

4-Yerli ve Milli Olduğu söylenilen Kendilerinin söyledigine göre Çin Üretimi 8 Dolar olan burr seti varken içinde Cnc Maliyeti bile olmayan ahşaptan bir değirmenin neden 1000 Tl gibi faiş bir rakama satıldığını ve Timemore gibi rakiplerinin (Kendi Söylemlerine göre rakipsiz ama hiç düzgün test ve veri yok) 500 Tl fiyattan Full Metal Alaşım değirmen sattıklarını ayrıca +300 Tl fark ile 65 HRC Titanum burr modeline sahip olunabildigini ve ögütme kalitesinin CMD ile yarışacak derecede iyi oldugunu söyledim bu durumda nasıl bir yerlilik olduğunu ve amaçlarının gerçekten bir ürün koymak mı oldugunu dile getirdimde yine sorum cevapsız kaldı.

Açıkcası bu durumda kesinlikle tercih etmeyi bırakın yanından bile geçmem çünkü Üreticiden cevap bile alamıyorsunuz.

Keşke Malum Sitedeki yorumlarımız dikkate alınsaydı yapıcı karşılansaydı ve bu yorumları bir arge çalışması olarak değerlendirilseydi üretici. Ama Öyle olmadı malesef üzüntü duyulacak cevaplar verildi ve üstü kapalı türk usulü sonuca ulaşılamayan klasik bir durum yaşandı.Buda yeni foruma vesile oldu iyide oldu.

1-Değirmen hakkında üreticeye sorulan soruların hepsi havada kaldı şimdiye kadar üretici firmadan cevap alamadık.Burr alaşımını ve HV/HRC değerini ögrenmek istedik ama cevap alamadık.

2-Tarım ve Sağlık bakanlıklarından onayın alınıp alınmadığını sordum yine cevap gelmedi markanın resmi olmayan sözcüsüne göre özel bir vernik atılmış ama Onayların veya izinlerin alınıp alınmadığı hakkında şüphelerim var lansmana giden arkadaşlarda alt ayar klikinde talaş sorunu ile karşılaştıklarını belirtmişlerdi.

3-Değirmenin Rakipsiz olduğu idda edildi ama kendi sınıfında olmayan ayarı belirsiz bir Ek43 ile el yazması yazı fotoğrafı atıldı onaylı imzalı bir çıktı yoktu veya diğer rakip el değirmenleri(Timemore Comandante) ile ilgili bir karşılaştırma ve test sonucu yayınlanmadı.

4-Yerli ve Milli Olduğu söylenilen Kendilerinin söyledigine göre Çin Üretimi 8 Dolar olan burr seti varken içinde Cnc Maliyeti bile olmayan ahşaptan bir değirmenin neden 1000 Tl gibi faiş bir rakama satıldığını ve Timemore gibi rakiplerinin (Kendi Söylemlerine göre rakipsiz ama hiç düzgün test ve veri yok) 500 Tl fiyattan Full Metal Alaşım değirmen sattıklarını ayrıca +300 Tl fark ile 65 HRC Titanum burr modeline sahip olunabildigini ve ögütme kalitesinin CMD ile yarışacak derecede iyi oldugunu söyledim bu durumda nasıl bir yerlilik olduğunu ve amaçlarının gerçekten bir ürün koymak mı oldugunu dile getirdimde yine sorum cevapsız kaldı.

Açıkcası bu durumda kesinlikle tercih etmeyi bırakın yanından bile geçmem çünkü Üreticiden cevap bile alamıyorsunuz.

Bu konudaki yapıcı eleştiriler elbet birileri tarafından değerlendirilir. Molent veya yarın öbürgün değirmen üretecek başka bir üretici burada konuşulanlardan çok şey çıkartabilir yeter ki her eleştiriyi kendisine bir saldırı olarak görmesin. Sonuçta bizim de derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.

bir duzeltme yapayim. urunun fiyati 1219 lira. 1000 lira degil. gelen elestiriler uzerine 1500 liradan indirim yapmislar..

bir duzeltme yapayim. urunun fiyati 1219 lira. 1000 lira degil. gelen elestiriler uzerine 1500 liradan indirim yapmislar..
Haha Valla Şaka gibiler yahu :D 1600 Tl Comandante 800 Tl ye Titanum burr Timemore varken 1219 Tl ye Tahta değirmen alanda ne biliyim :)

Bu konudaki yapıcı eleştiriler elbet birileri tarafından değerlendirilir. Molent veya yarın öbürgün değirmen üretecek başka bir üretici burada konuşulanlardan çok şey çıkartabilir yeter ki her eleştiriyi kendisine bir saldırı olarak görmesin. Sonuçta bizim de derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.
Ya Açıkcası Kaybeden Kendileri olur.Düzgün bir ürün sunsalardı bana ben her türlü tercih ederdim ne ortada düzgün bir ürün var ne sordugunuz sorulara cevap alabiliyorsunuz nede Fiyatı yani böyle ucuz birşey değil :)

Haha Valla Şaka gibiler yahu :D 1600 Tl Comandante 800 Tl ye Titanum burr Timemore varken 1219 Tl ye Tahta değirmen alanda ne biliyim :)
kendi sitelerinde 1219 liraya satıyorlar. en iyi değirmen oldukları yönünde açıklamaları mevcut farklı yerlerde. malum forumda beyin yakıcı bazı açıklamaları olmuş. artık rahatlıkla yazabilirler. konuyu dikkatli şekilde takip edip soru soran kitle yok artık nasılsa.
açıkcası bu fiyat bandından değilde 300 civarı çıksaydı destek amaçlı bir çok kişi alırdı. ama timemore varken ve hatta o fiyat bandında comandante varken kim sonu belli olmayan ve desteği olmayacak değirmene para verir gerçekten aklım almıyor.

Son düzenleme:
Ve hatta ilk inceleyenlerden teknik arkadaşımız @freenautilus "Emrah'ın" harika bir yazısı vardı , onu da buraya alabilse iyi olur diye düşünüyorum.

hayırlı olsun tekrardan. umarım herşey yolunda gider. ama hocam siz bir pazarlama hatası yapmışsınız gibi geliyor bana. pazarda premium alıcıların bu fiyat bandında tercih değiştirmesi genelde zordur. pazar açığı timemore gibi mid-premium ürünler ihtiyacı var. evet ürün maliyetleriniz yüksek olmuş olabilir ama bu noktada siz pazar giriş senaryonuzu biraz yanlış hazırlamışsınız. iyi bir SWOT analizi yapmadan dar bir pazara girmek cidden zordur. Burada benim gördüğüm ürün güzel yeterli ama pazarlama hatalarınız bol. Siz yeni bir pazar oluşturmuyorsunuz. aynı fiyat bandında ürün alabilecekler ise benzer ürünleri 200-300 lira daha fazla verip riske girmeden alabilecekken sizin ürünü tercih etmeleri müşteri algoritması açısından zor ve riskli. burada sizin ürünleriniz belki aliminyum yapıp daha ucuza üretip üzerine basit bir kaplama yapsaydınız burada maliyetiniz hem düşük olacak hem de timemore gibi şu aralar piyasaya getirmesi zor olan ürünler yerine orta seviye ürün arayan yerli tüketici taleplerini karşılayacaktınız. burada müşteri bütçesi üzerinden bir hesap yapılmalıydı. umarım molent g100 eco gibi bir ürün çıkarıp daha ucuz malzeme ama aynı burr ile bir alt segment müşterilere hitap edebilirsiniz. segmentasyon ve pazar araştırması çok önemli. bu konuda hatta bir fikir olarak üniversite pazarlama ve işletme gibi bölümlerde okuyan gençlerin gerek doktora gerek master'Da burs verip kahve konusunda ciddi bir pazar araştırması yaptırıp bu tip sonuçlar alarak gitmeniz daha yararlı olabilir ilerde.

tekrar hayırlı olsun.

Değirmeni tekrar inceleme şansım oldu. Fiyat neden konuşuyoruz denmişti ama bazı kusurlar fiyat makul ise görmezden gelinebilir. Seramik burlu rulmansız değirmenlere bir dolu para verdik daha önce. 400-500 değil mi? Ve bence molent onların üstünde olabilir partikül dağılımında. Ama çelik burlu, kendini ıspatlamış benzer rakamlarda rakipler varsa; teknik olarak öne çıkamıyorsan fiyat olarak çıkabilmeslisin. Tabi üretim hizmetini dışarıdan alıyorlar ve 100 adet için işçilik inmez.

Alt cam hazne için diş yuvası ahşaba açılması olmamış, dişlerde kırılma var
Burlar sanırım burada makine işlemi gördüğü için, kaymak gibi değil. Ama fiyata göre çok güzel bence(8dolar) öğütme performansı Kerem’in dediğine göre fena değil
Salınım varmış diye duydum, biraz test yaptım boşken. Boşta dönmede merkezden sapma yok gibi. Zaten bu noktada rulman-mil uyumu olduğu ve rulman aşınmadığı sürece problem olmamalı.
Ahşap gürgen gövde çok da kötü değil. Tutması biraz zor eliniz küçük ise. Köşeli yapısı kolaylık sağlıyor.
Aluminyum rulman yatakları gövdeye 3 noktadan vidalı ve bu ahşap çalışmasını kontrolde tutar. Eğer uzun vadede bu anlamda bir sorun olursa da bu rulmanların düzensiz aşınmasına neden olabilir ve yalpalama olur. Eğer bu değirmeni musluk altında yıkayıp güneşte kurumaya bırakmazsanız ortalama bir ev kullanıcısı için tchibo ikea gibi yerlerden alınacak manuel değirmenlerden iyidir bana göre.
Daha güzel kavranan, işçiliği daha iyi bir topuz olabilirdi
Kol-mil bağlantısının ömrü ne kadar sertleştirilmiş olduklarına bağlı. Mıktatıs olmaması ters çevirince düşmesine neden oluyor
Ayar vidası burr ile aynı çapta, yani tırnakla burr bastırıp ayar vidasını açmak pek kolay değil. Ayar vidası altında klik için bilya yok,bu da gerekliydi bence

Eski yazımı da aşağıya kopyalıyorum
————————————————-
Arkadaşlar merhaba, uzun bir yazı olacak sanırım kusura bakmayın

Kerem beyin yanına uğradığımda tesadüfen değirmeni gördüm ve hızlıca inceleme şansım oldu. Öncelikle öyle yada böyle, riske girip böyle bir projeye girmelerini taktir ediyorum. Alım potansiyeli taşıyan insanların bulunduğu bu foruma çok daha önceden girip anket/ fikir alışverişi/ bütçe belirlemesi yapılması çok daha efektif olurdu elbette

İşi az buçuk sanayiye, marangoza düşen insan ülkemizde dert anlatmanın; bir işi tam istediği şekilde yaptırmanın ne kadar zor olduğunu bilir. Çoğu zaman paranızla rezil olursunuz. Çeliğe delik açtırmak istersiniz yüzünüze bakmazlar, şunu yapalım dersiniz, abi makine bozuk/ onun için makineyi açamam vs. Yani herkes kısa yoldan para kazanacağı büyük proje olursa yüz verir 4mm olacak dersin 4.5 yapar:) abi ne olcak ki diyiverir.. Bu sebeplerle mümkün olduğunca kendi işimi kendim yapmaya çalıştım şimdiye kadar. Gerekirse gittim makine aldım.

Bunları yazdım çünkü o ahşaba Türkiye’de şekil verildi ise yine de güzel başarı. Kendi makine parkınız yada nazınız geçen bir tanıdık yok ise 100 adet ürün için nazınızı çekmezler( yada cazip bir para olmalı) Veya takıntılı, titiz bir usta bulmalısınız.

Kendimce gördüğüm hususları yazmadan önce, 8 dolara burr alınabilmesi, ülkemizde böyle bir ürün ile ortaya çıkılması beni mutlu etti. Bütçe dostu ve fiyat/performans oranı iyi ürünler geleceğine inandım.

Gürgen iyi kurudu ise sert ve sağlam bir ağaç. Öyle basit düşmelerle zarar görmez mesela. Ama doğal malzeme ve ısı-nem değişimi ile çalışabilir. Bunun gözle görülür bir yalpalama yapacak kadar olacağını düşünmüyorum. Yıldız şekilli rulman yatakları vidalama ile ahşaba tutturulmuş. Eğer içe aluminyum bir silindir konsa idi, üstü ahşap kaplansaydı daha az soru işareti olurdu. Yada üst ve alt rulman yatakları dikey parçalar ile. birbirine bağlanabilir, aks ile ilgili sapma riski yok edilebilirdi.

Karabiber yada baharat çekerseniz evet koku kalır belki ama kahve ile sorun olmaz diye düşünüyorum. Evinizdeki tahta kaşıklar şimşir ağacıdır çoğunlukla. Soğanlı yemeğe de sokarsın, yıkar çikolatalı sup da karıştırırsın, koku olmaz.

Eğer 500 bandında bir öğütücü olsa idi bunlar hep gözardı edilebilirdi.

Haznenin vida yuvasının direk ahşaba açılmasını beğenmedim. Yuvayı oluşturan tümseklerde kopmalar vardı. Ahşabın suyuna dik ve 3-4mm gibi ince aralıklı kanal açıldığında bu olay olabilir. Hazneyi düşürecek kadar olmaz ama işte insan takılıyor. İçe plastik/metal bir parça eklenip dişler ona açılsa ömürlük olur. ( bunları yazarken emin olun her eklemenin işi nereye götüreceğini bilerek yazıyorum, kolay olmadığını, eziyetini. Başta yazdım zaten onun için)

Burrlar Comandante gibi değil,formu daha farklı, çelik rengi farklı, biraz daha ince dokunuş gerekli gibi. Ama 8 dolar ise bence f/p gayet iyi. Mücevher değil sonuçta. Eğer ulaşılabilir fiyat olursa ve segmentine-fiyatına göre güzel de öğütüyor ise yeterli. Hem bilirsin ki taş geldi birşey oldu, yedeği uygun, alır takarsın.
Çevirme kolu mil bağlantı noktası daha etli olabilir. Hangi mukavemette çelik bilmiyorum ama ileride yuvası aşınırsa diye yazdım. Porlexlerde oldu bu.

Topuz dönerken çelik kolun dirsek yaptığı noktaya sürtüyor hafiften. Daha yukarıda olursa yada dirsek daha keskin olursa düzelir

Ayar çevirme somunu üzerinde yaylı bilya göremedim. 2 adet vidanın ucu yuvarlatılmış ve klikleri onlar sağlıyor. Bu ileride ya konik dişliyi yavaş yavaş aşındırır yada vida uçlarını.

Eğer sökmek takmak için çıkarmak isterseniz Comandante gibi dişliye basıp yayı sıkıştırarak klik yapmadan hızlıca çevirip almak bunda olmaz gibi geldi detaylı bakamadım. Çevrilen kısım tüm burr tabanını örtüyor sanırım basacak yer yoktu.

Öğütme ile ilgili hiçbir fikrim yok deneme fırsatım olmadı. Bunlar elime alıp gözlemlediklerim. Böyle rekabetçi bir piyasada bu işe soyunmak cesaret ister evet. Çok daha iyi işler çıkacaktır, revize olur, gelişir. Sözen sonrası ilk yerli girişim. Başarılar diliyorum

bence tamamen ölü doğmuş bir yatırım. timemore - encore - comandante arasına sızmak zor iş. eğer düzgün bir piyasa araştırması yapsalardı sonuç iyi olabilirdi. kısa zamanda büyük kar amaçlı yapılan hiç bir yatırım başarılı olmamıştır.
1219 lira şu özellikte ve kalitede bir ürün için çok çok çok fazla. elbette serbest piyasa kimse bir laf diyemez isterlerse 10 bin liradan satsınlar. ancak piyasada zaten yer etmiş ürünler ile rekabet için öncelik fiyata oynamaları gerekiyordu.
neyse, bu forumdan kimseye satabileceklerini düşünmüyorum. ancak kahve olayına yeni girip hiç bir donanımdan haberi olmayan kitleye satacaklardır. ellerinde kalacağını sanmam.

Son düzenleme:
Birilerinin oturmayıp parçaları ithal dahi olsa Türkiye'de değirmen üretmeye kalkması güzel bir eylem. Ancak ürünü piyasaya sunmadan, duyurusunu yapmadan önce daha geniş bir çevrede test edilmesi ve yorumların alınması ve değirmenin revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yavuz Turgul'un Av Mevsimi gibi ürettiğiniz ürüne hep aynı açıdan bakarsınız ve size mükemmel görünür. Nitekim duyuru ile birlikte değirmeni deneyen kısıtlı çevrede değirmen hakkında iddialı yorumlar yapıldı. Ancak kullanıcılardan cidde anlamda eleştiriler geldi:
Ahşap yüzey ile kahvenin teması?
Ahşapa vida ile tutturulan öğütücü dişlilerin simetrik vidalanması, zaman içersinde ahşabın esneme ihtimali?
Öğütücü dişli tasarımı kullanılan metalin sertliği?
Değirmenin üst tarafında kapak olup olmadığı?
Değirmeni bu kadar pahalı kılan etkenler?

Eleştirileri bir kenara bırakırsak üreticinin kendine sorması gereken soru Molent değirmeni hangi konumda gördüğü? Türkiye'de ki kahve piyasasında kolaylık bulabileceğiniz Sözen değirmen 100Tl bandında, dünyada kendini kanıtlamış bir değirmen olan Comandante 1500tl civarında bulunabiliyor. Hario'nun çeşitli el değirmenleri ise 150-500 bandında bulunabiliyor. Burada yapılan en büyük hata değirmenin rüştünü ispat etmeden bir çok soru işareti varken 1500tl bandında olacağı duyurusu yapılmasıydı. Gelen en büyük eleştiriler bu noktada oldu ve değirmenin fiyatı 1200 bandına düşürüldü. Şahsi fikrim hala fiyat çok yüksek bu değirmen daha düşük bir fiyat segmentinde piyasaya sürülüp gelen eleştiriler üzerine üzerinde iyileştirmeler yapılıp daha yüksek fiyata yeni versiyonlarının piyasaya sürülmesi olacaktır.

sayısı 100 adet ile sınırlı zaten. o yüzden ne satarsak kar mantığı gitmişlerdir. fiyat o yüzden abartı diye düşünüyorum.

Bende bir iki ekleme yapmak isterim. Alt cam hazne çok büyük agza sahip oldugundan Aeropress, Delterpress ve Portafiltrelere; Cmd haznesi gibi tam oturmuyor. Bu sebepten kahveyi aktarırken saga sola dökülme meydana geliyor. Lansmanda bunu dile getirdim ama yapılan tasarımdan ötürü bunu düzeltmeyiz dediler, belki adaptör ile sorunu çözeriz diye düşünüldü.
Herkes gibi bende fiyata takıldım umarım bir alt modelini üreterek fiyat düşer ve satış rakamlarını artırırlar.

Geri