• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mokapot kireçlenme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Secron

Barista
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Merhaba herkese, konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım.
Arkadaşımın 1 senedir kullanmadığı mokapotunda fotoğraftaki gibi yoğun kireçlenme meydana gelmiş. Tadını bozmadan bunu çözebilir miyiz? Limon tuzu su ya da sirke su gibi?

Ekli dosyalar

• IMG-20210121-WA0003.jpg
    IMG-20210121-WA0003.jpg
    102.8 KB · Görüntüleme: 71
Peki oksitlenmeyi nasıl çözeriz
yenisini alması daha sağlıklı. Bu sefer çelik alırsa daha uzun kullanımı olabilir.

illa temizlemek istiyorsa metal korozyon başlığı bulup matkapla iç yüzeydeki dökülmeyi temizleyip, sünger korozyon başlığı bulup yüzeyi pürüzsüzleştirebilir. ardından da emniyet valfini söküp alüminyuma kaplama yapacak bir yer araması gerekecek. Ama o parçayı kaplamak için parçadan fazla para isteyeceklerdir.

yenisini alması daha sağlıklı. Bu sefer çelik alırsa daha uzun kullanımı olabilir.

illa temizlemek istiyorsa metal korozyon başlığı bulup matkapla iç yüzeydeki dökülmeyi temizleyip, sünger korozyon başlığı bulup yüzeyi pürüzsüzleştirebilir. ardından da emniyet valfini söküp alüminyuma kaplama yapacak bir yer araması gerekecek. Ama o parçayı kaplamak için parçadan fazla para isteyeceklerdir.
Çok uzun uğraşmış o hocam, astarı yüzünden pahalıya geldi 😄 yenisini almak daha mantıklı
Limon tuzunu bir deneyin isterseniz. Sağlığa bir zararı yok.
Teşekkür ederim, bunu deneyeceğim önce

ben çaydanlıklardakini içine sirke ve karbonat döküp biraz belkedikten sonra kolayca çıkartıyorum işinize yarayabilir sizin moka pot galiba alüminyum olduğu için kararma yapabilir

Sirke bekletince kolayca çıkıyor.

Merhaba herkese, konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım.
Arkadaşımın 1 senedir kullanmadığı mokapotunda fotoğraftaki gibi yoğun kireçlenme meydana gelmiş. Tadını bozmadan bunu çözebilir miyiz? Limon tuzu su ya da sirke su gibi?
sıcak su ve beyaz sirke karışımını, bulaşık fırçası ile uygulayın. sonrasında iyice durulayın ve iyi kuruduğundan da emin olun.

nem sebebiyle oluşan aluminyum oksit, kullanım sonrası tam kurumadan kapatılıp kaldırılan mokapotlarda sıkça karşılaşılan bir sorun. Bialetti'nin çözüm önerisi yukarıdaki gibi. ben de uyguluyorum.

Teşekkür ederim herkese 😊

Geri