• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka potla latte yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KKURT

Barista
İsim
KURT
Daha fazla  
İsim
KURT
Değirmen
Molent g50, comandante
Ekipmanlar
V60 chemex Moka pot
Kahve Arkadaşlığı İl
ANTALYA
Merhaba, evde moka potla latte yapmak istiyorum ama bir türlü espresso süt oranını ayarlayamıyorum. Kaç gram espresso kaç gram süt ( pınar denge kullanıyorum) kullanmalıyım? Bilgisi olup paylaşan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Latte için genel oran 1:3 1:9 arası diye biliyorum, yine de mokapot ile yapıp üzerine süt eklediğinizde gerçek anlamda latte sanırım mümkün değil çünkü espresso için ortalama 9 bar basınç gerekirken mokapot maximum 3 bar basınç üretebiliyor o yüzden verdiği çıktı için tam olarak espresso diyemeyiz :/

Mokapottan 60 ml çıktı üzerine 180 ml süt ekleyerek 1:3 oranıyla başlayabilirsiniz damak zevkinize göre süt oranını arttırabilirsiniz, afiyet olsun

Merhaba, evde moka potla latte yapmak istiyorum ama bir türlü espresso süt oranını ayarlayamıyorum. Kaç gram espresso kaç gram süt ( pınar denge kullanıyorum) kullanmalıyım? Bilgisi olup paylaşan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Uzmanı değilim ama mantıken, Standart bir Latte bardağı 180 ml deseniz, 30 ml single espresso üzerine 150 ml süt ekleniyor diyebiliriz. Yani 1/5 oran var diyebiliriz bu durumda.
Aynı oranı yakalamak istiyorsanız, moka pot dan çıkan ürün kaç ml ise, örneğin 50 ml olsun, üzerine 250 ml süt ekleyerek aynı oranı yakalarsınız.
Ancak burada elbette en belirleyici unsur tat, örneğin bana standart bir latte çok sütlü geliyor, süt tdı çok baskın bu nedenle daha az koyuyrum hatta Cortado ya yanın bir ölçğ oluyor. Tada göre ayarlarsınız.

Ancak kendi denemelerimden şunu söyleyebilirim, mokapot dan elde ettiğiniz çıktı da espresso daki gibi üzerinde bir krema tabakası olmadığından sanırım, latte art yapmak için yüzeyde yeterinde sert/viskoz bir yüzey oluşmuyor.

Mokapot kahvesinin karakteristiği ile espresso bir değil malum. Bu nedenle birebir olmaz. Ancak koyduğunuz kahve miktarını azaltarak, benzetebilirsiniz. Mesela 20 gr kahve, üstüne 220 süt.

Sütü nasıl ısıtacaksınız?

Kremamsı kıvamı frenchpress ile mi yapacaksınız?

Moka pottan 35 gr cikti aliyorum sut aklimda degil ölçü kullanmayi biraktim. Ölcuyu tutturamama konusuna takildim yalniz bununla ne demek istedigini pek anlamadim

Sütü cezve ile ısıtıp gıda sıcaklık ölçerle 70 dereceye ayarlıyorum. Köpükte frenc presste. Gönül ister ki espresso makinesi olsun ama şartlar Moka pota yetiyor.

Sütü cezve ile ısıtıp gıda sıcaklık ölçerle 70 dereceye ayarlıyorum. Köpükte frenc presste. Gönül ister ki espresso makinesi olsun ama şartlar Moka pota yetiyor.
Sen latte degil latte art yapmak istiyorsun sanirim

Bazen aşırı sütlü oluyor bir dahaki sefere sütü azaltayim diyorum o zaman da kahve çok ön plana çıkıyor. Bir standart yakalayamadım.

Tam olarak latte art gibi bardağın üstüne köpükle desen çizmeye uğraşmıyorum - beceremiyorum- sadece köpüğü en son bardağın üzerine ekliyorum.

Kendi yontemimi soyleyeyim 35 gr cikti genelde 2 kisilik yaparim 2. Kisi yoksa geri kalani bir bardaga koyar soguyunca buzdolabina kaldiririm (soguk sutlu kahve olarak tuketirim )cezvede isittigim sutu french presle falan ugrasmiyorum acikcasi direk dokuyorum zamaninda cok ugrastim birsey fark etmedi (en azindan benim icin ) lezzetli bardaklar aldim hatta piyasada satilanlardan cok cok leziz bardaklar standart bir olcum yok ama renginden hafif yada govdeli bir kahve icecegimi anliyorum bu cekirdekten ve kavrumdan dolayida fark edebiliyor bence kahve orani ve fincan boyutunu sabit tutarsan dogru sonuca ulasirsin

Kendi yontemimi soyleyeyim 35 gr cikti genelde 2 kisilik yaparim 2. Kisi yoksa geri kalani bir bardaga koyar soguyunca buzdolabina kaldiririm (soguk sutlu kahve olarak tuketirim )cezvede isittigim sutu french presle falan ugrasmiyorum acikcasi direk dokuyorum zamaninda cok ugrastim birsey fark etmedi (en azindan benim icin ) lezzetli bardaklar aldim hatta piyasada satilanlardan cok cok leziz bardaklar standart bir olcum yok ama renginden hafif yada govdeli bir kahve icecegimi anliyorum bu cekirdekten ve kavrumdan dolayida fark edebiliyor bence kahve orani ve fincan boyutunu sabit tutarsan dogru sonuca ulasirsin
Zaman ayırıp bilgilendirdigin için teşekkür ederim.

Bende 6 kişilik moka pot var 100gr kahveye 300gr french pressle köpürttüğüm sütü koyuyorum hem kahve gayet doygun oluyor hem de süt kahvenin sertliğini çok tadında kırıyor (bence)

Espresso makinesi almadan önce sütü bardakta 1,2 dk kadar mikrodalga ile ısıtıp, potun içine alıyor ve ardınan NanoFoamer ile köpürtüyordum. Nanofoamer çok başarılı ve tutarlı bir alet, kullanımı da çok basit.

Geri