• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka pota göre çekilmiş kahve french presste kullanılır mı?

İsim
Caner
Daha fazla  
İsim
Caner
Ekipmanlar
Moka pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Seyhan
Moka potum daha gelmedi. Kahve moka pota göre çekilmiş. French presste yapılır mı, nasıl yapılır? Espressonun mantığındaki basıncın french presste olmadığını biliyorum.

Tabii ki kullanılabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus su miktarını artırmaktan geçecektir. Çünkü mokapot daha ince bir çekirdek ile demleme olduğu için french press içerisinde kalma süresince acılık diğer tadları baskılayacaktır.

Hoffman tekniği ile 4 dakikalık bir demleme gerçekleştirebilirsin.

Moka potum daha gelmedi. Kahve moka pota göre çekilmiş. French presste yapılır mı, nasıl yapılır? Espressonun mantığındaki basıncın french presste olmadığını biliyorum.
Çok ince çekilmiş ise french press'in filtresinden kahve partikülleri geçebilir, bu da içeceğiniz kahveyi olumsuz etkiler, evde kahve filtresi varsa filtreden de geçirebilirsiniz.

mokapot için nispeten koyu kavrum bir kahve aldığınızı varsayarak:

30 gr kahvenin üzerine 500 ml sıcak su ilave edin (kaynar suyu 1-1,5 dk bekletirseniz yaklaşık 90 derecelere düşer diye tahmin ediyorum dereceli kettle'ınız yoksa)

suyu ilave ettikten 30 sn sonra suyun üstündeki kahve birikimini kıracak şekilde karıştırın.

4 dk bekleyin, 4 dk dan sonra french press'in filtresini su seviyesinin biraz altında kalacak duruma getirerek bardağa dökün, ama dediğim gibi burda filtre ince kahve parçalarını geçiriyorsa ilave bir filtre kullanmanız gerekebilir.

Geri