• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot Püskürtme Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bllop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bllop

Yeni Üye
İsim
Yavuz
Daha fazla  
İsim
Yavuz
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Gnali&Zani model bir moka pot var. İlk kullanmaya başladığım zamanlar pek sorun olmadan kahve demliyordum ama bir keresinde demlemeden önce altını fazla sıktığım için demlenirken genleştiği için olsa gerek geri açamadım, internetten baktıp çözüm olarak buzluğa koydum. Ve geri çıkarmayı unuttum aklıma geldiğinde çıkartıp bir de çözülmesini bekledim.

Ardında hangi çözüm yöntemini denediysem de püskürtme sorununu çözemedim ve kahvenin tadı inanılmaz kötü olmaya başladı. Sonrasında bialetti bir moka pot aldım onda herşey gayet yolunda.

Çözüm olarak yedek parça değiştirmek istiyorum ama bu marka yedek parça bulamadım. Tam boyutlarından da emin olamıyorum lakin sorun kesinlikle parçalarda ise hassas bir ölçüm yapıp uygun bir yedek parça alabilirim.

Parçaların fotolarını çektim, sizin gözünüze çarpan bir bozukluk var mı? Hangi parçasını değiştirmeliyim?

IMG-7146.jpg
IMG-7147.jpg
IMG-7148.jpg
IMG-7149.jpg

IMG-7150.jpg
IMG-7151.jpg
IMG-7145.jpg

Boru tıkanmış olabilir.
Tel sokarak açılmasını sağlayalım. Şiş de olur.
Tel üst kısımdan serbestçe dışarı çıkacak şekilde temizleyelim.
Gerekirse üstten alta doğru tekrarlayalım. Tel nalburdan alınabilir.
Screenshot_20220307_081842.jpg
Üst filtreyi contayı takmadan önce bulaşık süngeriyle ovalım.
Delikleri tıkanmıştır. Işığa bakarak tıkandığı görülür.
Conta sağlamsa artık pek sorun kalmamıştır.

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler. Dediğiniz temizlikleri yaptım, fakat düzelmedi. Son parametre olarak kahveyi değiştirdim. Açıkcası şipariş verirken öğütme seçeneğinde moka pot'u seçince şüphe etmemiştim. Ama güvenmemek lazımmış demekki, kahveyi gereğinden ince çekiyormuş aldığım firma. Kahhve.com'dan sipariş verdim onların kahvesi ile her iki moka potta da sorunsuz kahve yapabildim.

Geri