• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot için Kahve Nasıl Seçilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan birgeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birgeNN

Yeni Üye
İsim
Batuhan
Daha fazla  
İsim
Batuhan
Aslında mokapot kullanmaya yeni başlamadım ama düzgün bir kahve değirmeni aldıktan sonra (Timemore Chestnut c2) bir çok farklı firmadan kahve almaya başlamama rağmen sanki hepsinin tadı aynıymış gibi gelmeye başladı. Kullandığım sular abant + şebeke suyu yada maden suyu, buzdağı + maden suyu; tek başlarına suları denedim ve öğütüm kalınlıklarınıda(20-9 click arası) değiştirdim ama paketlerinde yazan tat notalarına ufakta olsa rastlamadım bunca kahvenin. Yanlış yaptığım bir şey mi var ? Kahve seçimini nasıl yapmam gerekir ve espresso için önerilen de-gasssing süresi moka pot için de uygun mudur ? Denemiş olup önerebileceğiniz kahveler var mı ?

Selamlar,

Mokapota uygun değilde size uygun çekirdek nedir?

Mokapottan beklentiniz nedir?Yoğun gövde mi yoksa aromatik bir çıktı mı?

Selamlar,

Mokapota uygun değilde size uygun çekirdek nedir?

Mokapottan beklentiniz nedir?Yoğun gövde mi yoksa aromatik bir çıktı mı?
Bana uygun çekirdek aslında aromatik olanlar ama genelde pek farketmiyor tek bir tür çekirdekte takılı değilim kaliteli olsun yeter kafasındayım daha çok.

Bu amaçla çekirdekten beklentim, aromadan ziyade moka pot için kullandığımda yoğun gövde vermesi ama bazen gövdeden sıkılıp aroma beklentisi için aldığım kahvelerden tatmin olmuyorum sanki bu iki amaç için aldığım farklı kahveler aynı tadı veriyor. Moka pottan beklentim ise şuanlık aroma diyebilirim.

Eğer aromatik çıktılar almak istiyorsan öğütüm dereceni biraz V60 boyutlarına yakınlaştırmalısın ve espresso kavrumdan ziyade filtre kavrum tercih edebilirsin.

Şuanda hangi çekirdeği kullanıyorsun ve aldığın çıktıda seni memnun etmeyen husus nedir?

Eğer aromatik çıktılar almak istiyorsan öğütüm dereceni biraz V60 boyutlarına yakınlaştırmalısın ve espresso kavrumdan ziyade filtre kavrum tercih edebilirsin.

Şuanda hangi çekirdeği kullanıyorsun ve aldığın çıktıda seni memnun etmeyen husus nedir?
Dediğim gibi bir çok kahve denedim sırasıyla:
Probador Collectiva - Bob O Link Yellow Bourbon (omniroast)
Montag - Aruco Honduras (filtre)
Boxx -Colombia Occidente (espresso)
Fam Coffee - Gigesa Yıkanmış (filtre)
Şuan ise: Spada - Motion (omni) (10-12 günlük de-gassing süreci bitti 1 hafta oluyor üstüne)

Filtre kavrumlu kahvelerden umudum zaten pek yoktu ve beklediğim gibi oldu ama espresso kavrumlu ve omni kavrumlu kahvelerin tadı arasında bariz bir fark hatırlayamıyorum Spada - motion dan ise tat profillerinden alakasız biraz acı bir çıktı alıyorum ama gövde olarak iyi. Moka potu sıcak suyla başlatmam hatta öğütümümü funnel a koyarken kahvenin %80 lik kısmını suyla ıslatıp kuru kahveyi üstüne ekliyorum ama bir şey değişmedi. Gövde için aldığım kahvelerde neye dikkat etmem gerekiyor peki ?

Dediğim gibi bir çok kahve denedim sırasıyla:
Probador Collectiva - Bob O Link Yellow Bourbon (omniroast)
Montag - Aruco Honduras (filtre)
Boxx -Colombia Occidente (espresso)
Fam Coffee - Gigesa Yıkanmış (filtre)
Şuan ise: Spada - Motion (omni) (10-12 günlük de-gassing süreci bitti 1 hafta oluyor üstüne)

Filtre kavrumlu kahvelerden umudum zaten pek yoktu ve beklediğim gibi oldu ama espresso kavrumlu ve omni kavrumlu kahvelerin tadı arasında bariz bir fark hatırlayamıyorum Spada - motion dan ise tat profillerinden alakasız biraz acı bir çıktı alıyorum ama gövde olarak iyi. Moka potu sıcak suyla başlatmam hatta öğütümümü funnel a koyarken kahvenin %80 lik kısmını suyla ıslatıp kuru kahveyi üstüne ekliyorum ama bir şey değişmedi. Gövde için aldığım kahvelerde neye dikkat etmem gerekiyor peki ?

Selamlar,

Şahsen benim mokapottan beklentim yüksek gövde ve ufakta olsa eşlikçisi tadım notaları olması sebebi ile Naturel işlenmiş ve espresso kavrum çekirdekler.

Mokapot'da İlk kez böyle bir yöntem okuyorum.
Funnel ekipmanını mı ıslatıyorsunuz yoksa kahveyi mi? Tam olarak anlamadım ?

Selamlar Kardeşim @Mastaura

Daha evveli coffeedepartmant’ten metin beyin benzer bir yöntem tarifi vardı,sanırım suyu su haznesine biraz fazla koyup kahve sepetini bastırıyordu ve sepet biraz ıslanıyordu ve ardından öğütülmüş kahveyi sapete ekliyordu.Bir nevi ufak bir ön demleme gibi ama benim denemeye hiç fırsatım olmadı.

Selamlar sevgili @NoPainNoCoffee

Bu durumda öğütme kalınlığı V60 civarı olmalı.

Çünkü blooming'den sonra yüksek ısıya maruz kalacak olan ince öğütülmüş kahveden pek de aroma beklentisi olmaz sanırım.

Bu kez de, V60 civarı öğütümün performansı da mokapotun karakteristiğini veremez.

Bu sebeplerle pek de tutarlı bulamadım yöntemi. Denemek lazım. Değişiklik seviyorum.

Şuana kadar ben senin(@NoPainNoCoffee) yönteminle çok keyifli çıktılar alabiliyorum.

Mokapot'da İlk kez böyle bir yöntem okuyorum.
Funnel ekipmanını mı ıslatıyorsunuz yoksa kahveyi mi? Tam olarak anlamadım ?
Funnel'a öğütülmüş kahveyi koyarken kahvenin %80 ini koyup suyla ıslatıyorum sonra üstüne geriye kalan kuru kahveyi döküyorum. Fam'ın kahvesinde bu yöntem işe yarıyordu ama her kahvede işe yaramadı şuanki spada-motion da mesela.

Selamlar sevgili @NoPainNoCoffee

Bu durumda öğütme kalınlığı V60 civarı olmalı.

Çünkü blooming'den sonra yüksek ısıya maruz kalacak olan ince öğütülmüş kahveden pek de aroma beklentisi olmaz sanırım.

Bu kez de, V60 civarı öğütümün performansı da mokapotun karakteristiğini veremez.

Bu sebeplerle pek de tutarlı bulamadım yöntemi. Denemek lazım. Değişiklik seviyorum.

Şuana kadar ben senin(@NoPainNoCoffee) yönteminle çok keyifli çıktılar alabiliyorum.
@NoPainNoCoffee 'in hangi yöntemleri acaba ulaşabileceğim link var mı yada yazabilir misiniz ?

Geri