• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster demleme için cmd

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bobkeyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bobkeyn

Yeni Üye
İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
tüm forum üyelerine selamlar.
moccamaster ile demlemelerde comandante kaç klik ve su-kahve oranı nasıl olmalıdır ?? Deneyimleyen veya tarifi olanlar bu başlık altında paylaşabilirse hepimiz için bi farkındalık oluşur.

kahvesine göre değişiyor. ortalama 23-25 click'le öğütüyorum.
su/kahve oranı 1/16.5-17
filtre olarak cafec traditional veya sibarist filtre kullanıyorum
kahvenin 3 katı su ile 40sn blooming yapıyorum ancak son dönemde bunu pek ölçmeden yapmaya başladım çünkü demleme uğraşını epey uzatıyor ve makina mantığına ters gelmeye başladı..:) ayrıca tat olarak da belirgin bir fark olmadı. göz kararı su miktarı ile 40 sn blooming sonrası makinayı tekrar açarak demlemeye devam ediyorum.

Ürünü aldığım ilk günden beri 6% oranıyla demliyorum, bir kez bile değiştirmedim. 1 litre suya 60 gr. kahve.

Filtre olarak Moccamaster'ın orijinal filtresini kullanıyorum.

Öğütüm de CMD 20-25 arası değişiyor (Molent 37-44 arası). (Su açısından daha yüksek hacme çıktıkça öğütümü kalınlaştırmak gerekiyor.)

Kaç kişilik demliyorsunuz? Ben maksimum 1 litre demliyorum ve 55-60 gram arası kahve kullanıyorum. Eğer tek kişilik demleyeceksem 20 grama 300, cmd 24 klik, su haznesindeki bütün su boşalınca hızlıca iki tur karıştırma standart tarifim. 1 litre demleyeceksem daha kalın öğütüyorum, cmd 30 click civarı, bütün kahve yatağı ıslanınca bir kez karıştırıyorum, sonrasında tekrar müdahale etmiyorum.

Tek kişilikte abaca, 1 litrelikte orijinal filtre tercih ediyorum.

CMD 26 30 arası tavsiye ederim ben ağırlık olarak 28 30 arası kullaniyorum moccamaster biraz daha kalın öğütüm ile daha iyi sonuç verdiğinden dolayı 20 25 baya ince bir aralık olacaktır.

Walla ben bu işe yeni basladim 200 ml 12 gram kahve denedim ama bana çok acı geliyor. 8 gram katıyorum. Özetlersek 4 yazan yere kadar su doldurup 16 gram kahve katıyorum. Filtre olarak cafec kullanıyorum. Cmd ile henüz deneme aşamasındayım. Hergün farklı kliklerde deniyorum. Ama hiçbir tat farkı anlamadım.

Geri