• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minipresso Ekşilik Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Barista
Merhaba yakın zamanda uygun fiyatla espressovari bir şeyler içmek için bir Minipresso edindim ve birer kere filtre kavrum mam guatemala ve 5 aylık probador kahvesiyle demleme yaptım ancak aleti önden ısıtmama rağmen oldukça ekşi kahveler elde ettim. Timemore C1de 11 ve 10 click ile demlemeleri yaptım, 9 pudra gibi oluyordu, suyum da erikli uludağ.
İyileştirme adına önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır. İllaki espresso kavrum mu lazım dengeli bir kahve için?

Şimdiden teşekkürler..

İlla espresso kavrum lazım değil, ben daha önce espresso kavrum olmayan kahvelerle (petra bensa diima, kungpow kosta rika) çok iyi shotlar almıştım. Ama omni probador/el boquerondan hiçbir şekilde iyi shot alamamıştım.

Ekşiliği gidermek için:

-Daha fazla çıktı almak
-Daha sıcak su kullanmak
-Daha ince öğütüm (eğer süre çok uzun veya kısa oluyorsa) seçeneklerini deneyebilirsiniz.

Bu cihazlar ile tutarlı espressolar demlemek maalesef mümkün değil. Keşke olsa biz de koca koca pahalı ekipmanlar yerine bu cihazları kullansak.

Minipresso dışında kullandığınız başka espresso demleme cihazı var mı?

@NoDRaC'a katılıyorum. bu tip cihazlarda ben blendler dışında pek verim alamıyorum açıkçası. Boxx Blend deneyin derim. Sapiens ya da Kimma da olabilir.

Öncelikle sıcaklık ile oynayabilirsiniz. Büyük ihtimalle düzeltirsiniz böyle.

Merhaba yakın zamanda uygun fiyatla espressovari bir şeyler içmek için bir Minipresso edindim ve birer kere filtre kavrum mam guatemala ve 5 aylık probador kahvesiyle demleme yaptım ancak aleti önden ısıtmama rağmen oldukça ekşi kahveler elde ettim. Timemore C1de 11 ve 10 click ile demlemeleri yaptım, 9 pudra gibi oluyordu, suyum da erikli uludağ.
İyileştirme adına önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır. İllaki espresso kavrum mu lazım dengeli bir kahve için?

Şimdiden teşekkürler..
Hemen hemen her kahve ile güzel sonuçlar alabiliyorum. Güzel sonuçtan kastım ekşi olmayan, içilebilir, dokusu sulu olmayan içecekler.

Suyu tam doldurursanız, lungo ya da americanomsu bir içecek oluyor. Suyu biraz daha az koyarsanız, espressoya daha yakın oluyor.

Su olarak düşük ppm li sular iyi sonuç vermiyor. 100-120 ppm altı sularla çözünme daha zor oluyor.

Ekipmanı ısıtmak iyi sonuç için önemli. gövdesini olmasa bile su haznesi ve çıkışın olduğu parçaları ısıtmak lazım.

Basarken çok kolay olmamalı, çok zor da olmamalı. Çok kolay basıyorsanız, iyi sonuç alamazsınız. Çözünmesi az ve ekşi çıktılar çıkar. Genelde 6-7 basıştan sonra çıktı gelmeye başlıyor ve aynı tempoda basarak bitirmeniz gerekiyor.

Uzun zamandır kullanıyorum, ekşi kahveler içtiğim az olmuştur. Kompresso ile epey zorlanmıştım, yarısında ekşi içecekler almıştım ama minipresso ile bunu pek yaşamadım.

Bu cihazlar ile tutarlı espressolar demlemek maalesef mümkün değil. Keşke olsa biz de koca koca pahalı ekipmanlar yerine bu cihazları kullansak.

Minipresso dışında kullandığınız başka espresso demleme cihazı var mı?
Başka espresso cihazım yok hocam, içtiklerimde tchibo ve starbucktan en fazla. Düşük bütçeyle bir giriş yapmak istedim, açıkcası iyi sonuçlar alanlar varmıs arastırdığım kadarıyla. Öğrencilikten dışarı adım atar atmaz bir makine çekeriz artık :D

herkesin dediği gibi sıcaklığı arttırarak extractionu arttırabilirsiniz. bir diğeri de daha koyu kavrum kahveler ile daha rahat edebilirsiniz bu tip aletlerde açık kavrum kahveler ile iyi sonuç almak zorlayıcı/random olacaktır. arada iyi shotlar alsanız da bir sonraki shot yine underextract olup ekşi çıkabilir.

Bende de nanopresso var bu sorunu cok fazla yasiyordum sanirim en onemli etken ogutum ve sicaklik. Sicakli kaybi cok fazla oldugu icin nerdeyse direkt kaynar su koyuyorum hazeneye onceden de isitiyorum zaten cikti alana kadar uygun sicakliga dusuyor birde kavrumla alakali sunu soyleyebilirim boxx in 2 espresso kavrum kahvesiyle cok eksi sonuc almama ragmen cleancup arsosala filtre kavrumla gayet guzel sonuc almistim kahveden dolayi sonuclar cok degisiyor bence.

Nanopresso kullanicisi olarak, kendimce tespit ettiğim hususlar su sekilde;
- ogutum, ne espresso kadar ince ne de v60 kadar kalın olmalı. İkisinin ortası en iyi verim.
- cihazı önceden ısıtmak gerekiyor.
- su sıcaklığını hassas termometre yoksa su kaynadiktan sonra fokurdama biter bitmez kullanmak gerekiyor.
- cihazın pistonuna sürekli ve aynı tempoda basmak gerekiyor.
- bardak ile arasındaki mesafe ne kadar o kadar daha iyi.
Kahveyi hazineye koyduktan sonra espresso makinesinden kadar olmasa da biraz güç uygulayarak tamp yapmak gerekiyor.
- kahve ölçeğinin aldığından fazla kahve koymamak gerekiyor.

Geri