• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mikro köpük yapabilen tam/yarı otomatik espresso makinası var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Synchron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Synchron

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Halihazırda DeLonghi'nin resimdeki espresso makinasını kullanıyoruz. Yaklaşık 4 sene oldu ve çok memnunuz açıkçası.

1667894729996.png

Bununla istediğim kıvamda mikro köpük ile latte art bile yapabiliyorum. Ancak eşim pek kullanamıyor. Ayrıca 2 çocuklar beraber zaman konusunda da sıkıntımız olmaya başladı. Tüm bu sebeplerden dolayı yarı veya tam otomatik bir kahve makinasına geçmeye karar verdik. Sanırım yarı otomatiklerde kahve çekirdeğini biz öğütüyoruz. (Yanlış biliyor da olabilirim.) Kahve öğütmek için Molent g50 değirmenin var. Onunla işimi görebilirim gerekirse.

Ancak şöyle bir sorun var ki otomatik makinaların sütlerine bakınca çoğunun cappucino köpüğü (büyük baloncuklu köpük) yaptığını gördüm videolarda. Manuel kadar olmasa da nispeten mikroya yakın bir köpük yapabilen yarı/tam otomatik makina var mı piyasada? Yoksa hepsi bu şekilde mi köpük yapıyor?

Eğer tamamının köpüğü böyleyse sanırım hem otomatik hem manuel süt köpürtücü başlığı olan makinalara bakmam gerekecek. Tabi öyle bir makina var mı emin de değilim.

Edit: Bütçem 10-15k arası. Çok değecek olursa belki 1 tık üstünü zorlayabilirim.

Son düzenleme:
bütçenizi bilmemekle birlikte, ben şunu kullanıyorum; https://www.enplus.com.tr/sage-ses880_bss-barista-touch-espresso-machine-14555/
kendi öğütücüsü var ve sütü de oldukça iyi kıvamda köpürtüyor, ne kadar köpürtmek istediğinizi de seçebiliyorsunuz.
hiç espresso yapmamış birisi bile adımları takip ederek gayet güzel kahve yapabilir bununla. latte art konusunda pek yetenekli olmadığım için o konuda yorum yapamıyorum ama internette direkt bu makinanın köpürttüğü süt ile latte art yapanlar var.

bütçenizi bilmemekle birlikte, ben şunu kullanıyorum; https://www.enplus.com.tr/sage-ses880_bss-barista-touch-espresso-machine-14555/
kendi öğütücüsü var ve sütü de oldukça iyi kıvamda köpürtüyor, ne kadar köpürtmek istediğinizi de seçebiliyorsunuz.
hiç espresso yapmamış birisi bile adımları takip ederek gayet güzel kahve yapabilir bununla. latte art konusunda pek yetenekli olmadığım için o konuda yorum yapamıyorum ama internette direkt bu makinanın köpürttüğü süt ile latte art yapanlar var.

Bütçe eklemeyi unutmuşum hocam, haklısınız. Bu biraz bütçemi aşıyor. Bütçemi ekledim ilk mesaja.

Geri