• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Microfoam ve kullanılan süt

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ErkanB

Üye
Konum
Bursa
İsim
Erkan
Daha fazla  
İsim
Erkan
Espresso Makinesi
Flair Espresso Pro2
Değirmen
Niche Zero, Comandante C40
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy, Konchero kettle, Beem Pour Over, Melodrip, V60, Delter Coffee Press, Aeropress, Origami, Kalita155, Dripster
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Bursa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Nilüfer
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Nilüfer
Facebook
erkan.bozdemir
Twitter
ErkanBzdmr
Espresso kullanıcıları için bu başlığın da ayrı olması gerektiğini düşündüm. yeni başlayanlar için rehber olabilir. Bu konuda tecrübeli arkadaşların microfoam tekniği,kullandığı süt markaları ve tavsiyeleri bu başlık altında takip edilebilir.

benim espresso yolculuğum daha 3-4 aylık olmasına rağmen tavsiyelere göre mis sütü başarılı buldum, daha latte art denemelerim çok oturmasa da küçük küçük birşeyler çıkarmaya başladım :)
 
Evet bu sıralar mis süt ile güzel sonuç çıkıyor sanırım ben keşfettim bunu :LOL:
Umarım bozmadan devam ederler çünkü bir ara pınar süt çok iyi sonuç veriyordu ancak devamı gelmedi.
 
Pınar latte veya Sek latte kullanıyorum. Sek daha güzel geliyor gibi ama bulunduğum yerde bir yer satılıyor ve her zaman olmayabiliyor.
 
Hocam yağ oranı önemli süt için ama latte art için ben görüşürüm en iyi süt laktozsuz süt ama ben light süt ilede art yaptığım için çok değişkenlik göstermiyor. Ama günlük kooperatif sütleri falan baya başarılı sonuçlar elde ediyor kahvenin lezzetine lezzet katmakta
 
Süt konusunda kesinlikle forumda bilgi az. Ben evde AOÇ kullanıyorum. kesinlikle bazı kahveler ile daha güzel bir ikili oluyor. Ama süt konusuna detaylı bir paylaşım veya bilenimiz varsa merak ediyorum. Bende kahveyi tam yağlı kooperatif sütleriyle yakıştırıyorum kesinlikle. Aslında bir deneme videosu lazım bu konuda okuyup araştırıp :). Bu arada Latte Art sütünü Pınar'ın denedim evet güzel latte art oluyor ama kahveyle tad uyumunu beğenmedim. AOÇ'nin yanından geçemez.
 
Süt konusunda kesinlikle forumda bilgi az. Ben evde AOÇ kullanıyorum. kesinlikle bazı kahveler ile daha güzel bir ikili oluyor. Ama süt konusuna detaylı bir paylaşım veya bilenimiz varsa merak ediyorum. Bende kahveyi tam yağlı kooperatif sütleriyle yakıştırıyorum kesinlikle. Aslında bir deneme videosu lazım bu konuda okuyup araştırıp :). Bu arada Latte Art sütünü Pınar'ın denedim evet güzel latte art oluyor ama kahveyle tad uyumunu beğenmedim. AOÇ'nin yanından geçemez.
Hocam yağ oranı mesele yurt dışında kullanılan %4 yağ oranına sahip buda buhar çubuğunda havalandırma işleminde sütün krema oluşumunu kolaylaştırıp daha rahat kadifemsi krema elde etmemizi sağlıyor ama benim türkiye de yapılan sütlere açık ve net yorumum yok çünkü kötüler ama sadece süt değil adam dükkanına almış pınar latte art ama makinenin buhar kazanı zayıf krema çıkmıyor. Pratik yaptıkça her sütte başarı elde edebilirsiniz. Lezzet konusunda yağlı süt baya bi etkili oluyor AOÇ, Tire yada günlük cam şişe sütlerden tüketebilirsiniz. Kutu sütlerde torku öneririm.
 
Sek tam yağlı günlük süt bu konuda başarılı.
 
Hiç Yörükoğlu deneyen oldu mu?
 
Süt konusunda kesinlikle forumda bilgi az. Ben evde AOÇ kullanıyorum. kesinlikle bazı kahveler ile daha güzel bir ikili oluyor. Ama süt konusuna detaylı bir paylaşım veya bilenimiz varsa merak ediyorum. Bende kahveyi tam yağlı kooperatif sütleriyle yakıştırıyorum kesinlikle. Aslında bir deneme videosu lazım bu konuda okuyup araştırıp :). Bu arada Latte Art sütünü Pınar'ın denedim evet güzel latte art oluyor ama kahveyle tad uyumunu beğenmedim. AOÇ'nin yanından geçemez.
ben laktoz tüketemiyorum, bitkisel süt konusunda bilgi verebilir misin kahveanalisti?

bitkisel sütte (içecekte) yüksek protein = iyi microfoam-krema olarak biliyorum
aynı gramajla, Ceado E5SD ile aynı çekirdek (coffeeciel cuba serrano lavado).
lelit elizabeth aynı tamp, aynı süre: 32 sn, 3sn pre-inf. / IMS 18gr basket -> 17,5 çekirdek -> 32gr sıvı.

ALPRO'ların hepsini denedim, diğer markalara (FOMILK vs.) daha bakamadım:
soya sütü lezzet olarak en zayıf, köpük olarak en iyi.
badem sütü lezzet orta, köpük orta.
hindistan cevizi sütü lezzet ÇOK İYİ, köpük rezalet.
 
Son düzenleme:
Günlük cam şişe sütler oldukça lezzetli oluyor. Pınar ve Sek in barista ve latte art sütlerinde Kocaeli bayileri kaynaklı çeşitli sorunlar yaşadım. Açıkçası lezzet konusunda da başarılı değiller. A101 markası Birşah sütün Danone üretimi olanlarını deneyin derim. Her şehirde aynımı bilmiyorum ama Danone üretimi olanlar 3.4 ve 3.5 yağ oranı ile bana göre piyasadaki birçok kutu sütten daha iyiler.
 
Yakındaki çiftliğin süt otomatı var (7/24). Çiğ süt kullanıyorum. Microfoam fark ediyor.
 
Bugün sek çiftlik sütle denedim kesinlikle başarılı. Lezzet olarak ta damağınızın zevkine kalmış ben beğendim :)
 
Mikrofoam için asıl önemli olan sütteki yağ değil de protein miktarı değil mi? Sonuçta o köpükler proteinlerin parçalanması sonucu oksijene tutunması ile oluşmuyor mu? Dikkat ederseniz latte art sütlerinde de o kadar çok yağ oranı yok. Ki endüstriyel olarak sırf art için üretilen sütler bunlar.
Nacizane aşağıya bazı linkler bırakıyorum. Bu makale yazıları üzerinde yeterince durursanız sizde 1 hafta içinde zenci gibi latte artlık süt elde edebilirsiniz 😜😜

 
Mikrofoam için asıl önemli olan sütteki yağ değil de protein miktarı değil mi? Sonuçta o köpükler proteinlerin parçalanması sonucu oksijene tutunması ile oluşmuyor mu? Dikkat ederseniz latte art sütlerinde de o kadar çok yağ oranı yok. Ki endüstriyel olarak sırf art için üretilen sütler bunlar.
Nacizane aşağıya bazı linkler bırakıyorum. Bu makale yazıları üzerinde yeterince durursanız sizde 1 hafta içinde zenci gibi latte artlık süt elde edebilirsiniz 😜😜
Pınar Latte art süt %4 barista süt ise %2.2 yağ oranına sahip. İkiside art için oldukça verimli olsalarda bence lezzetli değiller. Tabiki bu kişisel fikrim.
 
Pınar Latte art süt %4 barista süt ise %2.2 yağ oranına sahip. İkiside art için oldukça verimli olsalarda bence lezzetli değiller. Tabiki bu kişisel fikrim.
Bende ikisini de sevmedim katılıyorum
 
Mikrofoam için asıl önemli olan sütteki yağ değil de protein miktarı değil mi? Sonuçta o köpükler proteinlerin parçalanması sonucu oksijene tutunması ile oluşmuyor mu? Dikkat ederseniz latte art sütlerinde de o kadar çok yağ oranı yok. Ki endüstriyel olarak sırf art için üretilen sütler bunlar.
Nacizane aşağıya bazı linkler bırakıyorum. Bu makale yazıları üzerinde yeterince durursanız sizde 1 hafta içinde zenci gibi latte artlık süt elde edebilirsiniz 😜😜
Ozaman bu sütle yapalım şuruplara da gerek kalmaz hazır aromalı :)
 

Ekli dosyalar

  • 45145CD4-EE0D-486D-81C3-5FE150C58F71.jpeg
    45145CD4-EE0D-486D-81C3-5FE150C58F71.jpeg
    54.1 KB · Görüntüleme: 12
Geri
Üst