• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MHW-3Bomber Ekipmanları

miyankizu

Barista
İsim
Seyhun
Daha fazla  
İsim
Seyhun
Espresso Makinesi
Quickmill Emilia
Değirmen
Eureka Speciliata, Timemore Sculptor 64 , 1zpresso E-Pro , 1zpresso X-pro
Ekipmanlar
V60, Sage SDC450 , Clever
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Bu marka son dönemde Aliexpress'te sıkça karşıma çıkmaya başladı. Bende çift cidarlı espresso bardak tasarımlarını merak ettiğim için iki adet sipariş vermiştim , bugün teslim aldım. Piyasaya göre pahalı kalmasına rağmen benim , nispeten farklı olmaları sebebiyle tercih ettim. Sizinle de paylaşmak istedim. Tasarımlarının güzelliği yanı sıra üst üste koyulabilmeleri de hoş bir detay olmuş. Ayrıca farklı güzel kahve ekipmanları olduğu için zaman içerisinde diğer arkadaşların da ilgi göstereceğini düşündüğüm için bu vesileyle başlığı da açmış olayım. Diğer sepetlerine göre daha kaliteli olan espresso sepetlerinde de sipariş etmeyi düşünüyorum. Alırsam onu da bu başlık altında paylaşırım.

Ekli dosyalar

• IMG_9356.jpg
    IMG_9356.jpg
    94.6 KB · Görüntüleme: 165
  • IMG_9357.jpg
    IMG_9357.jpg
    160.1 KB · Görüntüleme: 166
  • IMG_9358.jpg
    IMG_9358.jpg
    177.1 KB · Görüntüleme: 167
  • 058F9E0C-FC5D-47B0-BD3B-64DB32CF4330.jpeg
    058F9E0C-FC5D-47B0-BD3B-64DB32CF4330.jpeg
    118.8 KB · Görüntüleme: 114
Bu marka son dönemde Aliexpress'te sıkça karşıma çıkmaya başladı. Bende çift cidarlı espresso bardak tasarımlarını merak ettiğim için iki adet sipariş vermiştim , bugün teslim aldım. Piyasaya göre pahalı kalmasına rağmen benim , nispeten farklı olmaları sebebiyle tercih ettim. Sizinle de paylaşmak istedim. Tasarımlarının güzelliği yanı sıra üst üste koyulabilmeleri de hoş bir detay olmuş. Ayrıca farklı güzel kahve ekipmanları olduğu için zaman içerisinde diğer arkadaşların da ilgi göstereceğini düşündüğüm için bu vesileyle başlığı da açmış olayım. Diğer sepetlerine göre daha kaliteli olan espresso sepetlerinde de sipariş etmeyi düşünüyorum. Alırsam onu da bu başlık altında paylaşırım.
Valla bende geçenlerde iletişime geçtiğim bir firma deneme amaçlı ürün gönderen 2. yurtdışı firması. Gerçekten kalite noktasında benim hoşuma gittiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tamper'in tam oturması ayrıca levelerın gerçekten bitiş noktaları çok başarılı. Zaten fiyat olarakta fark ederseniz pek ucuz bir firma değil. Bana Puck screen yollamışlar ve diğerlerinin aksine daha iyi bir extraction avantajı sağladığını söylüyorlar. Bende Neouza'nın var ikisine baktığımda belirgin daha yavaş bir akış alıyorum. Bu da net extraction arttığını görüyorum ama tds'e bakmak lazım detaylı. Bardakta ben tam sevemedim Kruve ile karşılaştırınca :) Bir video çekeceğim 3-4 ürünüyle paylaşırım detayları :)

Benimde bardak ve puck screen siparişim bugün geldi. Bardaklar şirin gelmişti, kruve benzeri gibi. Ancak işliği mükemmel diyemiyorum. Puck screende de ufak metalik bir koku var beni rahatsız eden, kullanmadım daha. 😕

bende başta benzer bir koku aldım biraz kaynar suda bekletin biraz. Sonra çok almadım ben ama şu an şüpheye düştüm eve gidince bakıcam tekrar. Espresso Filtre Kağıtlarından aldım ben bir de Neouza'nın. Gerçekten bazı kahvelerde güzel o keskin notaları daha güzel yuvarlıyor.

Kağıt Filtre Espresso İçin

Benimde bardak ve puck screen siparişim bugün geldi. Bardaklar şirin gelmişti, kruve benzeri gibi. Ancak işliği mükemmel diyemiyorum. Puck screende de ufak metalik bir koku var beni rahatsız eden, kullanmadım daha. 😕

Yeri belki burası değil ama konusu geçmişken not düşeyim. Jonathan Gagné'nin daha erken tarihli yazısını okuyup 58 mm paper filter siparişi vermiştim fakat kendisi daha güncel olan makalesinde 58 değil de 55 mm kullanmanın daha uygun olduğunu yazmış. Gerçi piyasada 55 mm var mı bilmiyorum ama akılda bulundurmakta fayda var. Ben siparişim gelince makasla kesip kendimce 58 mm/55 mm karşılaştırması yapmayı düşünüyorum şahsen.

"You might also notice that I have moved from using the 58mm Robot Cafelat filters to now using the smaller 55 mm Whatman 5 filters. I realized that it was much more important that the paper filter does not creep up against the wall of the portafilter basket, because this creates a path of least resistance for water "

bende başta benzer bir koku aldım biraz kaynar suda bekletin biraz. Sonra çok almadım ben ama şu an şüpheye düştüm eve gidince bakıcam tekrar. Espresso Filtre Kağıtlarından aldım ben bir de Neouza'nın. Gerçekten bazı kahvelerde güzel o keskin notaları daha güzel yuvarlıyor.

İade mi etsem, iyi bir ürün bulabilir miyim diye düşünüyordum bende. Pek bir öneriyede rastlamadım forumda. Ama öneri için teşekkür ederim. İade etmezsem böyle deneyeceğim.

Nasıl bir etkisi vardır bilgim yoktu ama ben puck screen kullanmadığım zaman mokapot filtresi olarak geçen daha küçük çapta olan kağıt filtreyle kullanıyorum

Yeri belki burası değil ama konusu geçmişken not düşeyim. Jonathan Gagné'nin daha erken tarihli yazısını okuyup 58 mm paper filter siparişi vermiştim fakat kendisi daha güncel olan makalesinde 58 değil de 55 mm kullanmanın daha uygun olduğunu yazmış. Gerçi piyasada 55 mm var mı bilmiyorum ama akılda bulundurmakta fayda var. Ben siparişim gelince makasla kesip kendimce 58 mm/55 mm karşılaştırması yapmayı düşünüyorum şahsen.

"You might also notice that I have moved from using the 58mm Robot Cafelat filters to now using the smaller 55 mm Whatman 5 filters. I realized that it was much more important that the paper filter does not creep up against the wall of the portafilter basket, because this creates a path of least resistance for water "

Bu koku olayları biraz aklımı karıştırdı sepetinde yanında puck screen de almaya niyetliydim , sanırım vazgeçiyorum 😀

Neouza konusunda benim tecrübem de aynı
Ben Neouza puck screen kullanıyorum. Metal kokusu/tadı almadım hiç. Malzeme kalitesinde de yüksek fiyatlı ürünlerle anlamlı fark olduğunu sanmıyorum şahsen. En nihayetinde metal bir mesh ne kadar kaliteli/kalitesiz olabilir ki gibi bir mantığım var
:)

Bardağı ve birkaç şeyi ben de almayı düşünüyorum lakin şu koku falan ağır metal mevzularından espresso makinesine öyle birşeyi düzenli kullanmak istemedim açıkcası. Fakat sepet ve puck screeni kullanan arkadaşlar evet çok memnun...

Bu arada bende Neouza puck screen kullanıyorum memnunum. yalnız sepeti tek başına almak yerine puck screenle alırsam yalnızca 30 lira fark verip alabiliyorum. Mc donalds menüsü gibi oldu ama durum böyle:)

Bunun vergisi başta tahsil edilmiyor di mi? Amazon değil neouza biz satıp gönderiyor çünkü. Geldiğinde ayrıca hesaplayıp vergi çıkaracaklar di mi?

Birkaç ay Neouza 58.5 mm / 1.7 mm kullandım, 1 aydır Normcore 58.5 mm / 1.7 mm kullaniyorum, Normcore da daha guzel shot lar aldim, ikisinden bos portafiltreyle su gecirdigimde Normcore da daha esit bir dagilim oluyor.

Tabi puck screen konusunda yurtdisinda ün yapmis Bplus, Shades of Coffee, Flair ve Weber gibi markalar da var.

Normcore amazon tr den 400 TL civari bir maliyetle alinabiliyordu 1 ay önce.

Geri