• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı gelmesi ile birlikte Kahve Kulübü kahve alım anketini sonuçlandırdık. Sizlerin oyları ile belirlenecn firmadan Ekim ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Ekim ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Metal Filtre Kullanımı ...

valmont

Aktif Üye
Konum
Ankara
İsim
Mehmet
Merhaba arkadaşlar, V60 ya da Chemex için metal filtre kullananlar ( kağıt filtre olmadan yalnızca metal filtre ) deneyimleri , yorumları nelerdir. Youtube'da bazı yorumlarda metal filitrenin French Press tarzı çok fazla kahve tozu- kalıntı bıraktığı yorumunu yapmışlardı. Sizin deneyimleriniz nelerdi.
Metal Filtre ve markası paylaşarak yorum yaparmısınız.
 
Son düzenleme:

Coffeeworm

Aktif Üye
Ancak benim biraz gözüm kanadı şu "filitreyi" "filtre" olarak düzeltirsen kanamayı durdurabilirsin :)

Öyle çok anlaşılmayacak bir durum da değil aslında french press demleme yönteminde ki kahve yoğunluğu (gövdesi) hoşunuza gidiyorsa metal filtre.

Gitmiyor ise kağıt filtre.
 

namenola

Aktif Üye
Konum
İstanbul
İsim
Ufuk
Daha fazla  
İsim
Ufuk
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
V60, Moka Pot, Aeropress, French Press
Metal filtre resimdeki gibi ise bende mevcut. Markası yok zamanında Aliexpressten almıştım ama hiç memnun değilim. Metal delikleri görülemeyecek kadar sıkı olmasına rağmen toz geçiriyor bardağa. Ama French Press kadar değil tabi. Ayrıca akış çok yavaş oluyor.

Metal .png
 

valmont

Aktif Üye
Konum
Ankara
İsim
Mehmet
Metal filtre resimdeki gibi ise bende mevcut. Markası yok zamanında Aliexpressten almıştım ama hiç memnun değilim. Metal delikleri görülemeyecek kadar sıkı olmasına rağmen toz geçiriyor bardağa. Ama French Press kadar değil tabi. Ayrıca akış çok yavaş oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 2806
Metal filtre hem kağıt ile uğraşmamak hem de kağıt tadını ortadan tamamen kaldırmak için düşünüyorum. Ama kalıntı çok fazla bırakıyorsa sorun.
 

thewind

Aktif Üye
Konum
İstanbul - Anadolu Yakası
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Değirmen
C40 / Lido-3 / Baratza Virtuoso
Ekipmanlar
V60 /Origami Dripper / Aeropress / Americanpress / Mokapot / Kruve / Gabi Master B
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Maltepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kartal
Metal filtre hem kağıt ile uğraşmamak hem de kağıt tadını ortadan tamamen kaldırmak için düşünüyorum. Ama kalıntı çok fazla bırakıyorsa sorun.

merhaba,

kahvenin görüntüsü bulanık oluyor ve bardağın dibinde bir miktar tortu oluyor. berrak bir kahve istiyorsanız mutlaka kağıt veya bez filtre kullanmanızı tavsiye ederim.
 

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
Kumaş filtre için de bu konuya bakabilirsiniz. Metal filtre ne yaparsanız yapın, ince partikülleri geçiriyor. Daha gövdeli bir kahve ve hafif bulanık bir fincan oluyor.

 

uralavci

İyi Bilinen Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Ural AVCI
Konusu ve yeri diye meraktan soruyorum; 400 mikron filtre ile kahveyi eleyip, 200 mikron filtrede demlesek, yine de tortu oluşur mu?
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Konusu ve yeri diye meraktan soruyorum; 400 mikron filtre ile kahveyi eleyip, 200 mikron filtrede demlesek, yine de tortu oluşur mu?
Oluşur.Pratik ile teorik birbirini hic bir zaman turtmaz.Partikul gecmeden kahve demlemek imkansiz.Bunu en aza indirgemek icin kağit kullanmak gerekiyor.Kağittaki mikronluk boşluklar bile su temas edince artik genişlediginden midir nedir kahve geçirebiliyor.Ama geçirdigi kahve pratikte önemli sayilacak seviyede degil.
Ayrica kagittan bi su geçirirseniz kağit tadi gećmez kahveye.Ben ağartilmamiş filtre kullaniyorum onda bile kağit tadi yok.Cok hassas ve takintiliyim bu konularda ve kagit filtre kahveye kağit tadi,kokusu geçirmez.(Öncesinde islattiginiz takdirde)
 

uralavci

İyi Bilinen Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Ural AVCI
Oluşur.Pratik ile teorik birbirini hic bir zaman turtmaz.Partikul gecmeden kahve demlemek imkansiz.Bunu en aza indirgemek icin kağit kullanmak gerekiyor.Kağittaki mikronluk boşluklar bile su temas edince artik genişlediginden midir nedir kahve geçirebiliyor.Ama geçirdigi kahve pratikte önemli sayilacak seviyede degil.
Ayrica kagittan bi su geçirirseniz kağit tadi gećmez kahveye.Ben ağartilmamiş filtre kullaniyorum onda bile kağit tadi yok.Cok hassas ve takintiliyim bu konularda ve kagit filtre kahveye kağit tadi,kokusu geçirmez.(Öncesinde islattiginiz takdirde)

Tamamen merak ettim de sordum hocam. Yoksa kağıt filtre kullanmaya devam edeceğim, onda bir değişiklik yok. :)
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Editör
Oluşur.Pratik ile teorik birbirini hic bir zaman turtmaz.Partikul gecmeden kahve demlemek imkansiz.Bunu en aza indirgemek icin kağit kullanmak gerekiyor.Kağittaki mikronluk boşluklar bile su temas edince artik genişlediginden midir nedir kahve geçirebiliyor.Ama geçirdigi kahve pratikte önemli sayilacak seviyede degil.
Ayrica kagittan bi su geçirirseniz kağit tadi gećmez kahveye.Ben ağartilmamiş filtre kullaniyorum onda bile kağit tadi yok.Cok hassas ve takintiliyim bu konularda ve kagit filtre kahveye kağit tadi,kokusu geçirmez.(Öncesinde islattiginiz takdirde)

Çözünmüş madde miktarı ile tortu farklı bir şey yalnız, tortu oluşmadan demlemek mümkündür. Melodrip'in amacı da (tek amacı) bu olayı mümkün olduğu kadar minimize etmek.

Metal filtreyi US Brewers Cup 2.'si Lance Hendrick'in demleme yöntemi şöyleydi; önce kağıt filtre, içine de metal mesh filtre, demleme ortasında kağıt filtre bütün tozları tutmuş oluyor, kağıdı çıkarıyor, geriye kalan demlemeyi metal filtre ile yapıyor. Body-clarity (gövde-aroma netliği(?)) arasında bir dengenin kurulabileceğini düşündüğü için böyle bir yola başvurmuş.

Demleme ortasında su dökmekten başka bir eylemde bulunmak istemezdim. Ama ileriki bir dönemde metal+kağıt filtre kullanılabilecek dripperların çıkacağını düşünüyorum.
 

valmont

Aktif Üye
Konum
Ankara
İsim
Mehmet
bütün markalar tortu durumunu bırakıyor sanırım. nispeten daha az bırakan marka var mıdır?
 

selamet

İyi Bilinen Üye
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
bütün markalar tortu durumunu bırakıyor sanırım. nispeten daha az bırakan marka var mıdır?
Tortu filtreden daha çok değirmen kalitesi ile alakalı.

Konusu ve yeri diye meraktan soruyorum; 400 mikron filtre ile kahveyi eleyip, 200 mikron filtrede demlesek, yine de tortu oluşur mu?
Bağımsız olarak oluşan toz partiküllerinin haricinde, çekilmiş kahvede her zaman kahve parçaları üzerine yapışmış tozlar bulunuyor. Bu sebeble dediğiniz gibi elek tarzı bir yöntemle tozu tamamen filtrelemek mümkün olmuyor.
 
Üst