• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cem

Yeni Üye
İsim
Cem
Daha fazla  
İsim
Cem
Herkese merhaba,

Yurtdisinda muhendis olarak calisiyorum, 31 yasindayim.
2020'nin nisan ayinda, covid'in hayatimiza etkisinin artmasiyla, evde kahve yapmaya basladim.

Ilk olarak french-press ile hazir ogutulmus market kahvelerini denedim. Evde kahve yapmaktan keyif almaya basladim.
Kahveleri ogutmek icin amazon'dan uygun fiyatli elektrikli grinder siparisi verdim, ama aldigim urunden memnun kalmadim.
1 ile 10. ayar ayni incelikte kahve ogutuyordu.

Sonrasinda espresso makinasi satin aldim, brevillinin grinderli baslangic modelini.
Ilk yaptigim kahvelerin asitligi cok yuksekti; light roast kullanmistim.
Makinenin onerilen basinc araliginin hep altinda kaliyordum.
Pressurized filter kullandigim zaman tadinda yumusama oldu, asitlikte biraz azalma oldu.

Sonrasinda Intelligentsia'nin espresso kahvelerinden aldim. Medium veya dark roast sanirsam.
Distributor ve basincli tamper kullanmaya basladim. Kahve tartisi da aldim.
Non-pressurized filter ile fena olmayan sonuclar almaya basladim. Basinc degeri onerilen seviyenin icinde, krema olusumu var ve asitlik kayboldu.

V60, Chemex, Aeropress, Cold brew satin aldim. Sadece iclerinden V60 i denedim.
Yine light roast kullandim ve yine asitligi yuksek oldu, bir sonraki denememi darker roast ile yapacagim.
Teknigini de tutturamadim buyuk olasilikla.

Iyi bir grinder almak istedim. Indiegogodan Arlo ve Niche siparisi verdim. Haziran - Temmuz gibi ulasacaklar sanirsam.
Ofis icin Ode satin aldim.

Daha hobide cok yeniyim. Umarim zamanla iyi bir teknik kazanirim, ve bu hobiden keyif almaya devam ederim.

Gunun kahvesi:

Bugun tamamladigim ofis setim:

Selamlar,
Cem

Merhabalar renk kattınız hoşgeldiniz :)

Geri