• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enes64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes64

Üye
İsim
Enes çankaya
Daha fazla  
İsim
Enes çankaya
Espresso Makinesi
Lelit MARA X
Değirmen
Eureka Mignon Specialita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Uşak
Merhaba aranıza yeni katılıyorum inşaat mühendisiyim Uşak’da yaşıyorum adım Enes Çankaya, 31 yaşındayım kahve içmeyi severim gastronomi ile ilgileniyorum aynı zamanda. Kendi tatlı ve kurabiye tariflerim var. Geleneksel talıları geleneksel tarifleriyle uygulamayı seviyorum. Ayrıca damağıma çok güveniyorum. Daha önce tadım yaptığım kurabiyeleri, kendim tarifini çıkarıp daha sonra yapıp kahvenin yanında ikram edilen o kurabiyeleri yapıp satıyordum öğrencilik yıllarımda. Sonra sadece kahve yapan bir kafeden iş teklifi aldım orda kahvelere çok merak sardım. Baristaları izlemeye başladım, tadımlar yaptım daha sonra kahveye merakım bu şekilde başladı.
Bir- iki haftadır takip ediyorum aslında kulübü. Yeni ekipmanlar alınca üye olup sizlerden destek almak istedim.
Makine olarak mara x aldım(daha elime ulaşmadı). Öğütücü olarak Eureka specialita aldım. İnş memnun kalırım.
Yıllar önce Beko’nun meşhur espresso makinesini kullanıyordum. Yeniden kahve deneyimlenmek ve kendimi geliştirmek istedim ve aranıza katıldım. Tekrardan herkese merhabalar.

Son düzenleme:
Merhaba Hoşgeldiniz :)

Mara X ve Specialita'dan memnun kalacağınıza garanti verebilirim. aynı setup bende de var :)

Mara X ve Specialita'dan memnun kalacağınıza garanti verebilirim. aynı setup bende de var :)
Hoş buldum teşekkür ederim. :) Bunu duymak çok iyi oldu benim için.
Makine şuan elime ulaştı 4 adet filtre çıktı içerisinden kör, single, double ve bir tane de daha büyük filtre var anlayamadım.
Birde grup başlığını filtre takılı iken (makine ile grup açısı) tam 90 derece takamadım acaba makine soğuktan etkilendimi diye düşünüyorum ısınıp biraz genleşmesini bekleyeceğim henüz fişe takmadım. Filtre olmadan 90 derece çok rahat oturuyor. yardımcı olursanız sevinirim.

Hoş buldum teşekkür ederim. :) Bunu duymak çok iyi oldu benim için.
Makine şuan elime ulaştı 4 adet filtre çıktı içerisinden kör, single, double ve bir tane de daha büyük filtre var anlayamadım.
Birde grup başlığını filtre takılı iken (makine ile grup açısı) tam 90 derece takamadım acaba makine soğuktan etkilendimi diye düşünüyorum ısınıp biraz genleşmesini bekleyeceğim henüz fişe takmadım. Filtre olmadan 90 derece çok rahat oturuyor. yardımcı olursanız sevinirim.

büyük olan filtre 20/22 gr sepet için. Biraz ısındıktan sonra daha sıkı bir şekilde denerseniz oturacaktır. Bende de ilk etapta makine yeniyken denediğimde sıkı olmuştu.

Merhaba bugün bir espresso shot aldım double sepet kullandım. 14,5 gram kahve ile 3 numarada öğüttüm. 30 saniyede 45 gram espresso aldım 9 bar basınç. Kahvede acılık yok idi tatlı bir bitişi vardı. Emin olamadım akışı çok hafif hızlı gibi geldi. Biraz inceltsem mi yoksa kahveyi mi arttırmalıyım sizce ?
16.5 gramla daha ince öğütüm ile çok kötü oldu akmadı kahve ama forumdaki reçetelerde genelde 18 gram kullanılıyor en büyük sepette mi almam gerekiyor sizce ? Veya sizin bir reçeteniz var kı acaba önerebileceğiniz. Bu arada çekirdeğim Kimma dan speciality blend kahve çekirdeği.

Double sepet için 17-18 gr kahve kullanmalısınız. 17-18 gr kahve için öğütücü ayarını değiştirmeden tekrar deneyin. Eğer 25-30 saniyede 34-36 gr çıkış almanız gerekiyor. Bu aralıklara sadık kalarak denemelerinizi tekrar yapın.

Double sepet için 17-18 gr kahve kullanmalısınız. 17-18 gr kahve için öğütücü ayarını değiştirmeden tekrar deneyin. Eğer 25-30 saniyede 34-36 gr çıkış almanız gerekiyor. Bu aralıklara sadık kalarak denemelerinizi tekrar yapın.
Merhaba, dediğiniz şekilde bir reçete oluşturdum ve espressolar güzel olmaya başladı. Baya bir boşa kahve harcadım tabiki. :)
Biraz acılık var sadece tatlı bir bitişi oldu. Kİmma speciality blend almıştım biraz koyu kavrumu var gibi geldi bana (tecrübem yok tabi kahveyi almak isteyenler benim yorumuma bakmamalı). Birde timemore vakumlu saklama kabı almıştım henüz gelmedi mecbur ağzını burup bantlıyorum bu da çekirdeğin bayatlamasına yol açar diye düşünüyorum (24 kasım kavrumlu). Öğütücüm tahmini 2.9 (3 e yakın) olarak alıyorum sizce çok mu ince. Birde her shot aldıktan sonra grubun yerleştiği yerdeki suyun geldiği yerde kahve kalıntıları kalıyor bu benim bir yerde yanlış mı yaptığı gösterir yoksa sizde de oluyor mu ? Bir sorum daha var affınıza sığınarak kolu yukarı tamamen kaldırmadan ortada tutarak pre-infusion mı yapmış oluyoruz? Daha önceden de sorduğum sorulara vakit ayırıp cevap vermeniz benim için çok değerli çok teşekkür ederim.
16 gram giriş 34 gram çıkış 27 saniyede aldım.

Merhaba, Birde mara x de basım değerini değiştirmenin bir yöntemi var mı acaba ilerleyen zamanlar için bu sorum tabikide.
Siz de mara x kullanıcısı olduğunuz için sormak istedim.

Merhaba, Birde mara x de basım değerini değiştirmenin bir yöntemi var mı acaba ilerleyen zamanlar için bu sorum tabikide.
Siz de mara x kullanıcısı olduğunuz için sormak istedim.

Değiştirebilirsiniz içerde biryerlerde opv olması gerekiyor. Ama bildiğim kadarı ile zaten fabrika çıkışı 9 bara ayarlı . Coffeeforums ta paylaşmışlar

Ekli dosyalar

• 12CAA03D-0E69-4765-9BF7-5F4158AF9E84.jpeg
    12CAA03D-0E69-4765-9BF7-5F4158AF9E84.jpeg
    403.7 KB · Görüntüleme: 3
Değiştirebilirsiniz içerde biryerlerde opv olması gerekiyor. Ama bildiğim kadarı ile zaten fabrika çıkışı 9 bara ayarlı . Coffeeforums ta paylaşmışlar
Teşekkür ederim çok sağolun. Bu işlemi yapmak için daha acamiyim ilerleyen zamanlarda mutlaka işime yarayacaktır diye düşünüyorum.

Geri