• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MERHABA EN ÇAYLAĞINDAN 🥰

Caylak barista

Yeni Üye
İsim
Aylin
Merhaba 🤗
Ben 27 yaşında olarak 26 sene Çok sonrada kesfet tim kahve merakımı. 1 senedir sallandıra sallandıra french pressle, simbo filtre kahve makinesi ile demleye demleye V60 yöntemine akdar geldim 😅😅 tabii ilk günlerde bocalıyordum suyu direk musluk suyunu caydanlıkta ısıtarak direk V60 ıma caydanlıkta bocalıyordum 😅😅 ama geliştim. İçme suyunu tercih ediyorum ve cam ibrigim var ilk önce bi tur hafifi geciyorum ve onun cekmesıni bekliyorum sonra ikinci fasıl ama tabii önceden cekilmiş kahveler genellikle tad kaybı cok yogun oluyormuş 😓🤦‍♀️ heeee tabii bide ne öğreniyinm süreli demleniyor hassas tartılı oran orantılı filan ögütücü olayı 😅 hassas tartımıda aldım kargoda bu sürecte sectiğim tartı fujika coffee scale ( zaman ayarlı) kahve degirmeni ise Molent sectim onumuzdekı hafta onlarda elime gelicek inşsallah 🥰 valla benden bu kadar suanlık galıba 😅😅

Hoş geldiniz, keyifli hobiler dilerim. Ekipmanlar geldikçe denemeler daha keyifli olacaktır.

Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Biraz anlamakta zorlandım yazdıklarınızı. Sonrasında hazır anlamışken diğer arkadaşlar için de anlaşılır bir hâle getireyim istedim. :)

"Merhaba,
Ben 27 yaşında biri olarak, 26 yaşımda kahveye olan merakımı keşfettim. Bu bir senedir yavaş yavaş french press ve Simbo filtre kahve Makinesi ile kahve demlemeye başlayıp V60'la kahve demlemeye değin ilerledim. Tabii ilk günlerde musluk suyunu çaydanlıkta ısıtıp, direkt olarak V60'ın üzerine bocalıyordum ama sonrasında kendimi geliştirdim. Artık içme suyunu tercih ediyorum ve cam ibrik kullanmaya başladım. Kahve demlerken ilk önce, ibrikle bir tur kahveyi açacak kadar hafif bir su gezdiriyorum ve suyu çekmesini bekliyorum. Ardından ikinci bir tur daha su vererek demleme işlemini tamamlıyorum. Demleme işleminin hemen öncesinde çekilmeyip, daha öncesinde öğütülmüş kahve kullanmak tad kaybı yaşatıyormuş. Bunu öğrenmek beni üzdü. Bir de şunu öğrenmek beni çok şaşırttı; kahve demlerken süre tutuluyormuş ve oran orantı hesapları yapılıyormuş. Ayrıca hassas tartı ve öğütücü gibi ekipmanlar kullanılıyormuş. Bu bilgileri öğrendikten sonra hassas tartı siparişi verdim ve şu an kargoda. Seçtiğim tartı zaman ayarı özellikli Fujika Coffee Scale. Aynı zamanda kahve değirmeni olarak da Molent sipariş ettim. İnşallah önümüzdeki hafta ekipmanlarım elime geçecek. Benden şimdilik bu kadar. :)"

Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Biraz anlamakta zorlandım yazdıklarınızı. Sonrasında hazır anlamışken diğer arkadaşlar için de anlaşılır bir hâle getireyim istedim. :)

"Merhaba,
Ben 27 yaşında biri olarak, 26 yaşımda kahveye olan merakımı keşfettim. Bu bir senedir yavaş yavaş french press ve Simbo filtre kahve Makinesi ile kahve demlemeye başlayıp V60'la kahve demlemeye değin ilerledim. Tabii ilk günlerde musluk suyunu çaydanlıkta ısıtıp, direkt olarak V60'ın üzerine bocalıyordum ama sonrasında kendimi geliştirdim. Artık içme suyunu tercih ediyorum ve cam ibrik kullanmaya başladım. Kahve demlerken ilk önce, ibrikle bir tur kahveyi açacak kadar hafif bir su gezdiriyorum ve suyu çekmesini bekliyorum. Ardından ikinci bir tur daha su vererek demleme işlemini tamamlıyorum. Demleme işleminin hemen öncesinde çekilmeyip, daha öncesinde öğütülmüş kahve kullanmak tad kaybı yaşatıyormuş. Bunu öğrenmek beni üzdü. Bir de şunu öğrenmek beni çok şaşırttı; kahve demlerken süre tutuluyormuş ve oran orantı hesapları yapılıyormuş. Ayrıca hassas tartı ve öğütücü gibi ekipmanlar kullanılıyormuş. Bu bilgileri öğrendikten sonra hassas tartı siparişi verdim ve şu an kargoda. Seçtiğim tartı zaman ayarı özellikli Fujika Coffee Scale. Aynı zamanda kahve değirmeni olarak da Molent sipariş ettim. İnşallah önümüzdeki hafta ekipmanlarım elime geçecek. Benden şimdilik bu kadar. :)"
Teşekkür ederiz Ali 😊

Önce dedim yeni birisi şimdi baştan böyle karşılama... Sonra baktım uğraşıp güzelce düzenlemişsiniz mesajı. Bence çok faydalı olmuş. Bir editörlük filan var mı bilelim, ihtiyaç olur. Yazdıklarıma şöyle bir göz attım göndermeden önce korkmadım değil :)

bazı kahramanlar pelerin takmaz

"Merhaba,
Ya nedemeliyim bilemedim 🥰🥰 yazmada bile acemiyim 😅😅😅 çok teşekkür beni anlatabildiginiz için 😅😅

Önce dedim yeni birisi şimdi baştan böyle karşılama... Sonra baktım uğraşıp güzelce düzenlemişsiniz mesajı. Bence çok faydalı olmuş. Bir editörlük filan var mı bilelim, ihtiyaç olur. Yazdıklarıma şöyle bir göz attım göndermeden önce korkmadım değil :)
Teşekkür ederim, içerik yazarlığı var hocam editörlük topuna girmedim kaçtım biraz. :)

YouTube da bulunan videoları izleyin çok faydası olacaktır ilk demlemelerde 😊

Geri