• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Melodrip mi , kaz boyunlu kettle mı ?

misti

Yeni Üye
Umarım daha önce konuşulmuş bir konu değildir. Açıkçası bu kıyası merak ettim. Ayrıca merak eden arkadaşlar içinde güzel bir kaynak olur diye düşündüm.

Soru şu ; Elinde sadece v60 olan biri su akışını kontrol edebilmek için yatırımını herkesin ortak fikri olarak kaz boyunlu kettle a yapmalı diye düşünüyordur. Son zamanlarda melodrip popülerliğide gündeme gelmeye başladı yada ben yeni farkettim. Şimdi yatırımı kaz boyunlu demliğe mi yoksa melodripe mi yapmalı.
Bu arada kahveanalistininde bu konuda güzel bi incelemesi vardı. Evet şimdi siz ne dersiniz. Artık kaz boyunlu kettle a gerek var mı ?

melodrip su akışında kontrolü sağlıyor olsa da kaz boyunlu kettle her daim gereklidir.

Aslında evet büyük bir soruna parmak bastınız. Melodrip in tanıtım videolarında gooseneckten çok normal kettle kullanılıyor. (ucuna cımbız aparatı vasıtasıyla). Benim de aklımı karıştıran bir sorun işin açıkçası. Bu alet ajitasyonla alakalı bütün sorunları ortadan kaldırıyor doğal olarak da akıllarda gooseneck e artık gerek var mı sorularını getiriyor. Ben yine de melodrip e karşı direnen kısımdayım halen daha almadım.

Melodrip kullanırken kazboyunlu su ısıtıcısı ihtiyacı yok doğrudur. Ancak sürekli melodrip kullanmak hem zor hem de -benim gördüğüm kadarıyla- her çekirdeğe gitmiyor. Bu yüzden ikisi de gerekli oluyor.

Valla ben yakında Melodrip'e özel bir kettle üretecekler diye korkmaktayım ve üretilirse şaşırmam 😄 🙈 Bu ekipman hızına ve fetişizmine yetişemiyorum, yandık bittik, kül olduk.

Başlık konusunun kendimce cevabına gelecek olursam, Melodrip, akış kontrolünü, hızını rahatça ayarlayamadığınız bir kaz boyunlu drip kettle'ın kusurlarını çok verimli bir şekilde örtüyor. Bu yüzden bence Melodrip kullanıyorsanız yine de kaz boyunluya lüzum var fakat bütçenizi düşük tutabilirsiniz. Mesela bir Melodrip + Fellow Stagg kombinasyonuna gerek yok, yazık. Melodrip'in haznesine tutarlı, aşırı hızlı ve yüklü boşaltma/döküm yapmayan bir drip kettle yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Kendi fikrim elle tutmak yerine böyle montajlı bir tasarımı olsaydı çok daha albenisi olurdu diye düşünüyorum.
Sanırım bende drip kettle dan vazgeçmezdim.

Melodrip her kahvede aynı sonucu vermiyor diye biliyorum. Ayrıca farklı melodrip tariflerinde, az da olsa melodripsiz döküşler de gerekebiliyor.

Kaz boyunlu kettle bu işin temeli gibi. Sembolik bir önemi var benim için :)

Bir de V60 demleyen kişi kaz boyun kettle elinde o dairesel hareketi yaparak dökecek hocam :)

Kendi fikrim elle tutmak yerine böyle montajlı bir tasarımı olsaydı çok daha albenisi olurdu diye düşünüyorum.
Sanırım bende drip kettle dan vazgeçmezdim.
Melodrippe benzeyen Gabi master b isimli bir cihaz var dripper üzerine koyabiliyorsunuz elde tutmanıza gerek kalmıyor.

Genel olarak kaz boyunlu bir kettle diğer amaçlar için de işe yarayabilir. O yüzden sadece kahve demlemek için kıyaslamayın. Kahve demlerken de Melodrip kullanamayacağınız aletler olabilir. Cezve / ibrik gibi. Aeropress ve Delter ile de kullanmıyorum. Pour over demlemelerde dahi Melodrip her zaman kullanacağınız bir alet olmayabilir. Ben Melodrip'i genelde ikinci demlemelerde kullanıyorum.

Melodrip her kahvede aynı sonucu vermiyor diye biliyorum.

Çok doğru. Kahveye göre Melodrip için ayrı öğütüm ayarı da bulmak gerekiyor.

Ayrıca farklı melodrip tariflerinde, az da olsa melodripsiz döküşler de gerekebiliyor.

Kendi tariflerinde büyük dozlar için döküşün ilk turunu kettle ile direkt geri kalanlarının Melodrip ile yapılmasını tavsiye ediyordu.

Melodrip’i ne kadar sevsem de, bir gooseneck’in yerini tuttuğunu söyleyemem. Her halükarda bir gooseneck bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.

Melodrip’i tutmak ve hareket ettirmek ne kadar zahmetli gözükse de, açıkçası muadillerinden farkı bu. Kahve yatağına olabildiğince yakın olmak ve dökümü kontrol altına almak.

Geri