• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

“Melodrip” im yok diye üzülme :)

İsim
utku
Daha fazla  
İsim
utku
Değirmen
Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG Kettle,Hiroia Jimmy, Hario tartı, Hario V60, Kalita dripper, Delter Press, Aeropress, Moccamaster, Origami cup, Flower dripper, Timemore Crystal Eye,Hario immersion
Arkadaşlar bir süre önce evde denk geldiğim ve neden olmasın diyip denemeler yaptığım; aşağıda yazımın ekinde sunulan aparat ile demleme yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Temiz, bitter tatlar ihtiva etmeyen çok hoş sonuçlara ulaşıyorsunuz. Resmen melodrip yahu! 1E1B33AA-DF52-4551-A9CD-3571EE2DCBFB.jpeg

Arkadaşlar bir süre önce evde denk geldiğim ve neden olmasın diyip denemeler yaptığım; aşağıda yazımın ekinde sunulan aparat ile demleme yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Temiz, bitter tatlar ihtiva etmeyen çok hoş sonuçlara ulaşıyorsunuz. Resmen melodrip yahu! Ekli dosyayı görüntüle 1264

Çay süzgeci kullanıyorum ben, kevgiri gözüme çok kestirdim ama su dağılır diye denememiştim. Yarınki demlemede deneyeceğim inşallah :) Kağıt bardak önerisi de eli kulağındadır, gelir birazdan :cool: @deniz

Melodrip'i aldığım gün geldiğinde, annem: "bu kevgire .... para mı verdin" demişti. Evet, katılıyorum...

Sesli güldüm🙈

Melodrip kadar olmasa da özellikle dripper içindeki kahvenin üstüne gelen deliklere suyu dairesel hareketlerle dökünce benzer işlevi görebiliyor.

Çay süzgeci kullanıyorum ben, kevgiri gözüme çok kestirdim ama su dağılır diye denememiştim. Yarınki demlemede deneyeceğim inşallah :) Kağıt bardak önerisi de eli kulağındadır, gelir birazdan :cool: @deniz

Karton bardak ta mantıklı geliyor kulağa 🤔
Evde varsa deneyeyim 😂

Bunun lilydrip'ini de bulalım. var mı misket öneriniz :ROFLMAO:

Lilydrip için Deltoid üçgen modeline benzer bi şey bulmak lazım.😄

Sevgili @jeoutku
Şahsen üzülmüyorum çünkü Aerodripim var. Sadece blooming kısmında kullanıyorum. Yavaş akışla, hızlı dairesel turlar atıyorum ve daha berrak bir fincana ulaşıyorum. Yine de melodripin o çok bahsedilen ar-gesinin sonucunu merak ediyorum. Merakıma ne kadar dayanabileceğim onu da merak ediyorum..? 🤔

Sevgili @jeoutku
Şahsen üzülmüyorum çünkü Aerodripim var. Sadece blooming kısmında kullanıyorum. Yavaş akışla, hızlı dairesel turlar atıyorum ve daha berrak bir fincana ulaşıyorum. Yine de melodripin o çok bahsedilen ar-gesinin sonucunu merak ediyorum. Merakıma ne kadar dayanabileceğim onu da merak ediyorum..? 🤔

Evde üstteki aparat varsa (adı kevgirmiş sanırım) merakınıza yenik düşüp melodrip tarifi veya oluşturacağınız reçeteyle deneyiniz :)

Bu yöntemi az önce denedim. Normal v60 ile gramı, sıcaklığı ve bitişi aynı idi sadece kevgir kullandım. kahve çay gibi kırmızı renk aldı ve çok yumuşak oldu. aslında fazla yumuşak oldu çünkü kullandığım kahve normalde çok yoğun gövdeli bi kahve.(kronotrop-kenya kii aa)
Orijinali de bu etkiyi yapıyor mu? özellikle renk konusunda

Bu yöntemi az önce denedim. Normal v60 ile gramı, sıcaklığı ve bitişi aynı idi sadece kevgir kullandım. kahve çay gibi kırmızı renk aldı ve çok yumuşak oldu. aslında fazla yumuşak oldu çünkü kullandığım kahve normalde çok yoğun gövdeli bi kahve.(kronotrop-kenya kii aa)

Demlenen kahvenin hafifliği konusunda melodrip ile bir kıyaslama yapamam fakat renk olarak sanırım daha açık olması normal.

blooming'de kevgiri kullanmayın. sonrasında kullanarak deneyebilirsiniz. farklı bir yöntem olarak örneğin 300gr'lık demleme için; 50gr blooming yapıp 150gr kevgir ile ve son 100gr da yine kevgirsiz suyu ekleyebilirsiniz.

ben de daha önce kevgiri sıkça kullandım. bence olumsuz yönü çapı v60'dan büyük olduğundan suyun damladığı yer ile kahve yatağı arası çok fazla bundan dolayı demlemeyi olumsuz etkilediğini düşünüyorum.

selam edenlere selam olsun arkadaşlar :) melodrip mi o ne işe yarıyor? kağıt bardağın yapabileceği şeyleri yapan bir alete o kadar para vermeyin lütfen, kolay kazanılmıyor yazıktır paranıza!

Geri