teyyaredenkahve
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Levent
Melitta Pour Over, 1908 yılında Alman bir ev hanımı tarafından yaratılmış bir kahve demleme ekipmanı. Bir asırdan uzun bir süredir görevini yerine getiriyor. Yurt dışında bu ekipmanı 3-4 dolar gibi çok ucuz fiyatlara almanız mümkün.
Melitta Pour Over, filtre kahve makinelerinde kullandığımız kağıt filtreler ile kullanılıyor. Konik bir şekli var fakat geometrisi tam koni şeklinde değil ve alt kısmı daha farklı. Akış tabandaki ufak bir delik aracılığı ile kontrol ediliyor.
Ekipmanı popüler V60 ile karşılaştırırsak:
1) Tabandaki küçük delik akışı kısıtlıyor ve demleme süresine çok fazla etki edemiyorsunuz. Kahve miktarı ve öğütümü aynı tutarsanız, her seferinde aynı standartta kahve elde edebilirsiniz. V60 da ise, koninin dibindeki büyük delik ve döküşünüz akışı kontrol ediyor.
2) Başlangıç için uygun bir ekipman. Herhangi bir yetenek, çalışma hatta kazboynu kettle bile gerektirmiyor.
3) Akış süresi tabandaki küçük delik tarafından kontrol edildiğinden, demleme süreleri uzayabiliyor ve su dökerken kahve yatağı çok fazla bozuntuya uğruyor. Bu da daha gövdeli ve ağızda kalıcılığı yüksek kahveler elde etmenize sebep oluyor. V60 da daha kontrollü demleme yapıldığından, daha temiz fincanlar elde ediliyor.
4) Blooming... Melitta Pour Over ile blooming çok keyifli Tabandaki küçük delik hızlı akışa izin vermediğinden, kahve kabardıkça kabarıyor
Not: Fotoğraftaki blooming 25 Aralık tarihinde kavrulmuş, paketi defalarca açılan bir kahveye ait.
Melitta Pour Over, filtre kahve makinelerinde kullandığımız kağıt filtreler ile kullanılıyor. Konik bir şekli var fakat geometrisi tam koni şeklinde değil ve alt kısmı daha farklı. Akış tabandaki ufak bir delik aracılığı ile kontrol ediliyor.
Ekipmanı popüler V60 ile karşılaştırırsak:
1) Tabandaki küçük delik akışı kısıtlıyor ve demleme süresine çok fazla etki edemiyorsunuz. Kahve miktarı ve öğütümü aynı tutarsanız, her seferinde aynı standartta kahve elde edebilirsiniz. V60 da ise, koninin dibindeki büyük delik ve döküşünüz akışı kontrol ediyor.
2) Başlangıç için uygun bir ekipman. Herhangi bir yetenek, çalışma hatta kazboynu kettle bile gerektirmiyor.
3) Akış süresi tabandaki küçük delik tarafından kontrol edildiğinden, demleme süreleri uzayabiliyor ve su dökerken kahve yatağı çok fazla bozuntuya uğruyor. Bu da daha gövdeli ve ağızda kalıcılığı yüksek kahveler elde etmenize sebep oluyor. V60 da daha kontrollü demleme yapıldığından, daha temiz fincanlar elde ediliyor.
4) Blooming... Melitta Pour Over ile blooming çok keyifli Tabandaki küçük delik hızlı akışa izin vermediğinden, kahve kabardıkça kabarıyor
Not: Fotoğraftaki blooming 25 Aralık tarihinde kavrulmuş, paketi defalarca açılan bir kahveye ait.