• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Melitta dripper

Aventus

Üye
İsim
Emre
Melitta dripper hakkinda dusunceleriniz neler? Sanırım standart makine filtresi kullanıyor.Bundan alsak en az moccamaster kadar iyi bir fincan çıkaramaz mıyız?

İlk dripperim plastik Melitta dripperdı. Uzun sürede onunla demledim. Ancak kahve çekirdekleri iyileşmeye, kavrumlar açılmaya yani farklar belirginleşmeye başladıkça Melitta burada dezavantajlı bana göre. V60 da iki çekirdek arasındaki farklar bariz olurken Melitta burada biraz daha farkları örtüyor, çekirdeğin tüm potansiyelini ortaya çıkartmak için en iyi ekipman değil bence. Ama illa alınacak ise benzerini değil orijinalini öneririm zira örneğin Tchibo nun porselen olanının imalat kalitesi iyi değil, deliklerin yeri ve büyüklüğü çok tutarlı değil.

Teşekkurler cevap icin.Aslında v60 zaten kullanmaya devam edecegim ama bazı amerika çekirdeklerinde v60da gövdeyi alamıyorum.O yuzden moccamaster benzeri fincan veremez mi? Ne eksiği olur moccamasterdan .Ya da aeropress mi almaliyim kararsiz kaldim.Kalitayi filtreden dolayi almak istemiyorum.

Ben tchibbonun küçük boy olanını kullanıyorum. 3 delik var ama kanalları derin değil. Filtre kağıdının alt kısmı kahvenin ve suyun baskısıyla sıkışıyor bu yüzden akış yavaş. Ben daha çok tek kişilik demlemelerimde kalın çekip oranı da 1-17 civarında yapıyorum. Orjinal melittanın kanal yapısı daha iyi ise daha iyi olur tabi denemek lazım.
Elimdeki v60dan iyi değil sadece tek kişilikte daha rahat demlediğim için kullanıyorum.

Teşekkurler cevap icin.Aslında v60 zaten kullanmaya devam edecegim ama bazı amerika çekirdeklerinde v60da gövdeyi alamıyorum.O yuzden moccamaster benzeri fincan veremez mi? Ne eksiği olur moccamasterdan .Ya da aeropress mi almaliyim kararsiz kaldim.Kalitayi filtreden dolayi almak istemiyorum.

Melitta dripper sanırım yok piyasa da ona benzer aynı denilebilir migros touch me dripper var ama nasıldır bilmiyorum fiyatı 40 TL

Bu biraz tercih meselesi, ben moccamaster ile yanyana aynı çekirdeği hiç denemedim o sebeple yorum veremem ama v60 yanına demlemeyi çeşitlendirmek adına ilk koyacağım ekipman aeropress olurdu. Tabi bu benim deneyebildigim alternatifler arasında böyle. Tamamen kişisel beklentime göre v60-kalita-aeropress birbirini iyi tamamlıyor, ama v60-kalita ile v60-aeropress ikilisini düşünürsem v60-aeropress birbirinden diğer alternarife göre daha farklı sonuç veriyor. Yani aeropress de asiditeyi vurgulamak, temiz, çok transparan sonuç almak, zarif kahvelerin limitlerini görmek kolay değil, öte yandan v60 a göre daha az hassas, daha kolay demleniyor, tarifler limitsiz gibi birşey. Ben özellikle doğal işlenmiş Afrika kahveleri için kullanıyorum, asiditeyi iyi dengeliyor, çok sivri tatları yuvarlıyor, ekşilik, acılık filan pek kalmıyor. Çok yönlülük konusunda eşsiz bence, ister düz demle, ister ters, ister ince öğüt ister kalın, ister direk demle ister bypass, ister düşük ister yüksek sıcaklık, ister tek ister iki filtre onlarında yerleri ile oyna, deneme yapmak isteyene birebir ama yapmak isyemeyen içinde kısa sürede gayet basitçe ve stabil şekilde de rahatlıkla demleme yapıyor. Her yere götürüp demleme yapabilmek de cabası.

Son düzenleme:
Ben tchibbonun küçük boy olanını kullanıyorum. 3 delik var ama kanalları derin değil. Filtre kağıdının alt kısmı kahvenin ve suyun baskısıyla sıkışıyor bu yüzden akış yavaş. Ben daha çok tek kişilik demlemelerimde kalın çekip oranı da 1-17 civarında yapıyorum. Orjinal melittanın kanal yapısı daha iyi ise daha iyi olur tabi denemek lazım.
Elimdeki v60dan iyi değil sadece tek kişilikte daha rahat demlediğim için kullanıyorum.
Aynen öyle oluyor bende de 4luk filtreye uygun olan 4 delikli porselen Tchibo var, ciddi kalın öğütümde bile sıkça tıkanma yaşanabiliyor. Buna rağmen çok kötü bir kahve çıkartmıyor o ayrı:)

Aynen öyle oluyor bende de 4luk filtreye uygun olan 4 delikli porselen Tchibo var, ciddi kalın öğütümde bile sıkça tıkanma yaşanabiliyor. Buna rağmen çok kötü bir kahve çıkartmıyor o ayrı:)
Kahve kalın çekim olduktan sonra 4dk dan bile sıkıntı olmuyor. Hele bir de açık kavrum ise süreyi çok takmıyorum. Bu gece 4dk demlenen ama tadı çok iyi olan bir kahve içtim. Ama ben de Aeropress tercih ederdim sanırım.

Melitta dripper hakkinda dusunceleriniz neler? Sanırım standart makine filtresi kullanıyor.Bundan alsak en az moccamaster kadar iyi bir fincan çıkaramaz mıyız?
Süper olmasa da zamanında bir şeyler yazmışım.
Elimde var. İstediğin bir şey varsa denerim.

Teşekkurler gormemişim.Zaman ayirabildigimde okuyacagim👍

Teşekkurler gormemişim.Zaman ayirabildigimde okuyacagim👍
Uzun uzadıya bir şey değil Emre :)

Özet geçecek olursam, alttaki tek delik ile akışı kontrol ediyor. Filtre kahve makinelerine benzeyen bir demleme mekanizması var. V60 kadar kontrollü değil ve o kadar temiz fincanlar alamıyorsun. Her yerde gördüğün tarz filtreleri kullanıyor ama kendisine has filtreleri de mevcut. Türkiye'de bulmak maalesef zor. Kendi filtre kağıdı ile daha başarılı demleme çıkarıyor.

Kullanım kolaylığı var. Aynı öğütüm ve döküm ile, her zaman aynı kalitede kahveyi alabilirsin. Hataları kolay örtüyor.

Seni tatmin eder mi? Bilemedim...

@teyyaredenkahve ilk göz ağrım kırmızı plastik Melitta :) müzelik...

Uzun uzadıya bir şey değil Emre :)

Özet geçecek olursam, alttaki tek delik ile akışı kontrol ediyor. Filtre kahve makinelerine benzeyen bir demleme mekanizması var. V60 kadar kontrollü değil ve o kadar temiz fincanlar alamıyorsun. Her yerde gördüğün tarz filtreleri kullanıyor ama kendisine has filtreleri de mevcut. Türkiye'de bulmak maalesef zor. Kendi filtre kağıdı ile daha başarılı demleme çıkarıyor.

Kullanım kolaylığı var. Aynı öğütüm ve döküm ile, her zaman aynı kalitede kahveyi alabilirsin. Hataları kolay örtüyor.

Seni tatmin eder mi? Bilemedim...
Teşekkur ederim simdi baktim da klozet’e benziyor şekli :ROFLMAO:
Sanırım aeropress alacağım ben.Aslında artik ekipmandan ziyade kahveye yatirim yapmak istiyordum ama tek başina v60 bazen yetmiyor.Aslına bakarsak yurticinde cok cok guzel çekirdekler cogu zaman bulamiyoruz ama cılginlar gibi ekipman alıyoruz.Her şey kahve icin ama en az butçeyi kahveye ayirip en fazla butceyi ekipmana ayiriyoruz.Bu da uzun suredir aklimdaydi araya sıkıştırayim aklimdan cıksin😖

Mekanizma çok basit aslında. Akış alt kısımdaki bilye ile kısıtlanıyor ve açılıyor isteğe göre ama kendiniz nasıl yaparsınız bilemedim.
Melita ile yapıyordum ama Hario ile kullanışlı bir yol bulamadım.
Adıni unuttum şimdi baya pahalı bir dripper var akışı ayarlayabildigimiz.O tarz bir sey yapsaymış bari v60’ın altına kilit mekanizması takıp bu kadar pahalıya satılmasına hic sicak bakamadım.

Geri