• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mazzer tavsiyesi

maurice conchis

Barista
İsim
Mehmet
Daha fazla  
İsim
Mehmet
Herkese merhaba, aslında konu Mazzer'den ziyade değirmen sorunsalı. Evde yalnızca espresso tüketen birisi olarak uzun ömürlü bir değirmen arayışı içindeyim. Verilen paranın çoğunun öğütüm kalitesine ve tutarlılığa gitmesini tercih ediyorum. Bu yüzden dijital, dokunmatik vs özelliklerin hiçbirisine ilgi duymuyorum ancak iyi bir model için göz ardı edilebilir.

Gelelim soruna. Genelde tavsiye edilen mignon ya da niche gibi ev tipi değirmenler ya piyasada yok ya da fiyatları makul değil. İkinci el specialita alayım derken şu anki ilanların fiyatından dolayı sıfır almayı düşündüm, oradan da sıfır specialita yerine ikinci el niche mi olsa diyerek ortalık karıştı :)
En son bütçeyi o kadar zorlamayayım diyerek ikinci el Mazzer+yeni dişli çözümüne yöneldim ancak Mazzer modellerine dair hiçbir bilgim yok. Mini, lux, sj derken bir de bunların manuel, auto, timer gibi varyasyonları çıkıyor.

Özetle, önce aşağıdaki linkteki ürün (ve satıcı) için sonra da genel sorunsal için yardıma ihtiyacım var :)

Ekonominiz iyiyse mazzer almayın. Çok fazla retention oluyor bu da espressoda tutarlı shotlar almanıza engel oluyor.

Herkese merhaba, aslında konu Mazzer'den ziyade değirmen sorunsalı. Evde yalnızca espresso tüketen birisi olarak uzun ömürlü bir değirmen arayışı içindeyim. Verilen paranın çoğunun öğütüm kalitesine ve tutarlılığa gitmesini tercih ediyorum. Bu yüzden dijital, dokunmatik vs özelliklerin hiçbirisine ilgi duymuyorum ancak iyi bir model için göz ardı edilebilir.

Gelelim soruna. Genelde tavsiye edilen mignon ya da niche gibi ev tipi değirmenler ya piyasada yok ya da fiyatları makul değil. İkinci el specialita alayım derken şu anki ilanların fiyatından dolayı sıfır almayı düşündüm, oradan da sıfır specialita yerine ikinci el niche mi olsa diyerek ortalık karıştı :)
En son bütçeyi o kadar zorlamayayım diyerek ikinci el Mazzer+yeni dişli çözümüne yöneldim ancak Mazzer modellerine dair hiçbir bilgim yok. Mini, lux, sj derken bir de bunların manuel, auto, timer gibi varyasyonları çıkıyor.

Özetle, önce aşağıdaki linkteki ürün (ve satıcı) için sonra da genel sorunsal için yardıma ihtiyacım var :)

Firma İstanbul'da. Siz de İstanbul'daysanız, iletişime geçip, deneyebiliyor musunuz bir sorun derim. Malum pahalı ve bir kere alınan ekipmanlar. En azından aklınızda soru kalmaz.

Cevaplar için teşekkür ederim.

Single dose/blower eklentisi ile retention düşürsem de tutarsızlık yaşar mıyım hocam?

Mazzer'ı evde single olarak kullanmayı tavsiye etmem şahsen. Geçtiğimiz senelerde atölyedeki aynı değirmeni evde kullanmıştım bir müddet. Ama single kahve geçişlerinde eski kahvenin tadı ve kalıntısını hemen temizlemek mümkün değil. Dişlileri çıkarıp temizleyip takmak lazım. Yoksa ilk shotların çoğunda geçiş yaptığınız yeni kahvenin birebir profilini almanız mümkün değil. Ama tek çeşit kahve kullanırım, kilodan kiloya değişiklik yaparım derseniz o zaman zahmetine katlanılabilir. Bu gibi cihazlarda ikinci eller genelde çok yıpratırılmış oluyor.

Cevaplar için teşekkür ederim.

Single dose/blower eklentisi ile retention düşürsem de tutarsızlık yaşar mıyım hocam?
3 yıl mazzer mini kullandım. Niche gibi single dose konik bir değirmen kullanmaya başladığımda anladım ki 3 yıl işkence çekmişim. Kişisel fikrim biraz daha para biriktirip düzgün bir değirmen almanız

Geri