• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mazzer Philos

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opare

Barista
İsim
Opare
Daha fazla  
İsim
Opare
Mazzer'in duyurduğu yeni single dose öğütücü.
64mm flat burr'lere sahip olacak öğütücüde mazzer'in uniform diskleri bulunacakmış ama isteyen mazzer mini'de kullanılan klasik espresso için daha uygun olduğu ifade edilen burr'ler ile de alabilecekmiş.
Prebreaker olduğu söyleniyor ancak ben videolarda göremedim.
isterseniz stepless isterseniz ise stepped olarak kullanabilecekmişsiniz (her click 6 micron)
RPM ayarı yok.
Garip bir şekilde ayar mekanizmasını arkaya koymuşlar, gelen tepkiler üzerine de sitede neden böyle yaptıklarını açıklamışlar ama bana yine de mantıklı gelmedi.
fiyat bilgisi göremedim ancak gerek tip, gerekse de prebreaker olması ile zerno'ya rakip birşey çıkarmışlar gibi geldi o yüzden yaklaşık USD 1.500 seviyesinde bir fiyatı olursa şaşırmam.

Mazzer Philos Resmi Sitesi

1697194869550.jpeg

Sanki bu fiyata biri SSP-MP diğeri SSP-HU dişli 2 tane df64 gen2 almak daha mantıklı olur gibime geldi.

Bazen de parasını verip high-end bir ürün almak da mantıklı gibi geliyor gerçi. Ama bu sabah f/p tarafımdan kalktım :D
walla benim de fiyat algım bozuldu tamamen, dediğiniz gibi 2x df64 gen2 olarak baktığınızda pahalı, 2x c60 baracuda olarak baktığınız da makul gözüküyor.

Güzel görünüyor. Fakat benim değirmende aradığım özelliklerden biri kesicinin nispeten rahat değiştirilebilmesi. Mazzer kesicilerini standart kalınlıklarda yapmadığı ve ona göre tasarladığı için SSP takabiliyormuşsunuz ama beraberinde birçok sıkıntı da getiriyormuş.

1000$/€ civarında olacak deniliyordu. Türkiye fiyatı biraz fazla olmuş sanki. Üzerinde gelen yeni Mazzer 200 burr iyi görünüyor.

Güzel görünüyor. Fakat benim değirmende aradığım özelliklerden biri kesicinin nispeten rahat değiştirilebilmesi. Mazzer kesicilerini standart kalınlıklarda yapmadığı ve ona göre tasarladığı için SSP takabiliyormuşsunuz ama beraberinde birçok sıkıntı da getiriyormuş.
Hangi kalınlığı kast ediyorsunuz? Çapı mı, yoksa yüksekliği mi?

Şimdi izledim. Büyük bir sorun değil bence. df64'ün son versiyonlarında bu sorun için silikon bir conta oluyordu zaten. Mazzer de benzer bir çözüm bulacakmış anladığım kadarıyla. Bu sorundan ötürü alacakken almamazlık etmezdim şahsen:)
Madem kalın vida deliklerini mıknatısla kapatıp kör bıçak koyacaksın üfff 🫠

Ben de $1500 dolar bütçeye bir elektrikli bakıyorum, filtre için. Emin olmamakla birlikte bir kenara yazdım. Tavsiye verir misiniz arkadaşlar?

Ben de $1500 dolar bütçeye bir elektrikli bakıyorum, filtre için. Emin olmamakla birlikte bir kenara yazdım. Tavsiye verir misiniz arkadaşlar?
Gördüğüm kadarıyla Timemore Sculpture filtrede genel olarak başarılı. Fakat kafe yoğunluğu haricinde filtre için elektrikli değirmeni gereksiz hatta dezavantajlı buluyorum. Her şekilde daha tozlu ve kalıntılı öğütecek. Bence hiç bir elektrikli değirmen, filtrede iyi bir el değirmeninin yavaş öğütümü kadar tozsuz olamaz. Hatta tek kişi içiyorsa ve günde 1-2 tane yetiyorsa, espresso için bile işe yarar bir eldeğirmeni bence yeterli. Elektrikli değirmen yer işgali, ekstra bakım gereksinimi demek. Df64'üm var, son dönemde Bombacı R3 kullanıyorum.

Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 12 senelik Mazzer Mini kullanıcısıyım, bugün Philos um geldi, ve ilk denemeleri yaptım. İlk izlenimim çok olumlu, sorunuz olur ise cevaplayabilirim.

Evet, Escobarista dan aldım.
İlginç. Takip ettiğim kadarıyla Mazzer resmi bir fiyat açıklamadı henüz ve hiçbir yerde müşterilere gönderilmeye başladığını okumadım (satanlar pre-order alıyor). Genelde oldukça geriden geldiğimiz düşünülürse, Türkiye'de gönderilmeye başlanması ilginç. Reviewlara gönderilenler dışında, bu diğermen ilk eline geçenlerden biri olabilirsiniz. Güle güle kullanın.

İlginç. Takip ettiğim kadarıyla Mazzer resmi bir fiyat açıklamadı henüz ve hiçbir yerde müşterilere gönderilmeye başladığını okumadım (satanlar pre-order alıyor). Genelde oldukça geriden geldiğimiz düşünülürse, Türkiye'de gönderilmeye başlanması ilginç. Reviewlara gönderilenler dışında, bu diğermen ilk eline geçenlerden biri olabilirsiniz. Güle güle kullanın.
Ben daha önce yaşadığım Münih/ Moba Coffee den takip ediyordum bir süredir, oraya geldi, ve hemen bitti diye gözlemledim. Haklısınız şu anda birçok yerde "tükendi" görünüyor, ve 2 ila 4 hafta arası lead time veriyor. Sanırım yolladıkları yerlere de sınırlı sayıda yolladılar. Fiyatlar Almanya için 1100€, İngiltere için (Brexit sağolsun) 1500 pound civarı.
Bnim kutunun içinden çıkan kağıtlardan birinde elektrik kontrol son test 12/3/2024 gibi bir ibare var, ya cidden üretimde bir geriden geliş söz konusu, yada "ulaşılmazlık" üzerine bir pazarlama stratejisi uyguluyorlar - ki pek ihtimal vermiyorum. Her durumda, Escobarista gerçekten iyi iş çıkarmış temin konusunda.

@emrekocakurt Üzerinde high clarity (I200D) var, bunu Escobarista / Cihan Bey den teyit edip spariş geçtim. Zaten bunu istediğim için diğerini sormadım açıkçası, belki kendisi bu konuda cevap verebilir.

Son düzenleme:
Ben daha önce yaşadığım Münih/ Moba Coffee den takip ediyordum bir süredir, oraya geldi, ve hemen bitti diye gözlemledim. Haklısınız şu anda birçok yerde "tükendi" görünüyor, ve 2 ila 4 hafta arası lead time veriyor. Sanırım yolladıkları yerlere de sınırlı sayıda yolladılar. Fiyatlar Almanya için 1100€, İngiltere için (Brexit sağolsun) 1500 pound civarı.
Bnim kutunun içinden çıkan kağıtlardan birinde elektrik kontrol son test 12/3/2024 gibi bir ibare var, ya cidden üretimde bir geriden geliş söz konusu, yada "ulaşılmazlık" üzerine bir pazarlama stratejisi uyguluyorlar - ki pek ihtimal vermiyorum. Her durumda, Escobarista gerçekten iyi iş çıkarmış temin konusunda.

@emrekocakurt Üzerinde high clarity (I200D) var, bunu Escobarista / Cihan Bey den teyit edip spariş geçtim. Zaten bunu istediğim için diğerini sormadım açıkçası, belki kendisi bu konuda cevap verebilir.
Ben de biraz önce sordum. Clarity var dedi. Demek ki I200D stok olarak geliyor.

Geri