• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mazzer Omega

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opare

Barista
İsim
Opare
Daha fazla  
İsim
Opare
Mazzer, yakın zamanda yeni bir el değirmeni çıkaracağını duyurmuş. 47 mm'lik burr'lere sahip olacağı açıklanan değirmenin sitesi ve görseli aşağıda yer alıyor:

site

1635020844146.png

10 köşeli bir kesici olması çok ilginç değil mi? Bildiğimiz bütün markalar genelde 5-7 köşe sanırım.
Ben siteden iki çeşit olarak piyasaya sürülecek diye anladım, yumuşak öğütüm ve hızlı öğütüm şeklinde. Köşe sayısının artmasının kesicilerin ömrünü uzattığını okumuştum ama hız konusunda bir etkisi var mı bilmiyorum. Güzel gözüküyorlar ama :)

Bence commandante'den pahalı olur

Ben mi fasfakir oluyorum değirmen piyasası mı paspahalı oluyor artık ayrımını yapamıyorum.
Bunu ben de kahve ve ekipman fiyatlarını gördükçe kendime soruyorum. Ülke şartları diyip köşeme çekiliyorum artık.

Tasarım olarak Mazzer'e yakışmayan bir değirmen bence. Şık olduğunu düşünmüyorum. Tamamen metal olması, elleri terleyen kullanıcılar bakımından olumsuz bir durum. En azından kauçuk giydirme yapılabilir bunu önlemek için.

Bu tarz tasarımdaki değirmenleri almıyorun şahsen. Almam da.

Bu değirmen Almanya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde 360 EUR fiyatla satılıyor. Üretim yeri İtalya, Venedik.
Almanya'da satan adamın da maliyeti Türkiye'de sataninki ile hemen hemen aynı.
Türkiye'de kahve ekipmanlarını Avrupa ile aynı fiyata hatta daha ucuza satan firmalar da var.
Gerisi nocomment.

degirmeni incelemesini izledim. kahve sicramamasi icin bir kapak olabilirmis. onun disinda ben begendim. degirmenin ilginc ozelliklerinden biri acip temizledikten sonra ayar sifirlanmiyormus. son yaptiginiz ayar neyse o halde kaliyor. bir baska nokta ise sanirim 3 ve alti kliklerde turk kahvesi yapiliyor. yani bir kinu hassasiyeti beklememek gerek. yine de ayar kismi kinu'dan daha pratik duruyor. izledigim kadari ile gercekten toz yapma durumu da dusuk. tabi videodaki kahve cekirdegi hangisi bilmiyorum ama v60 ogutumde toz gormedim.

konuyu hortlatmis gibi oldum :)

Geri