• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

5 mayista olusturdugum #36049 siparis bugun elime ulasti dun kargoya verilmisti kavrumlarin hepsi 13 mayis bekleyenlere tahmin yurutebilmeleri icin yazdim. bu kadar yogun olduklari bi ayda degil de daha rahat bir zamanda oylamaya girseler kendilsri icin de bizim icin de deneyimleme acisindan daha guzel olurdu diye dusunuyorum gercekten yorucu bir surec kolayliklar diliyorum firmaya

Merhaba,

Genel bilgilendirme için yazıyorum. Şu an itibari ile 36250'ye kadar gelmiş bulunmaktayız. Bugün hedefimiz 36300lere kadar çıkartmak (kargo geliş saatine göre değişiklik gösterebilir yoksa fazla mesai ile akşam geç saatlere kadar ekibimiz çalışıyor) Sipariş verirken veya nerede kaldı diyen olursa mevcut sipariş numarası buralarda seyrediyor. Bazı kahvelerin kavrulması yetişmediği için sipariş atlanıp bir sonraki siparişin çıkma durumundan dolayı erken alanlar veya geç alacak olanlar olabilir.

Genel olarak fatura düzeltmesi isteyen kurumsal fatura tercih edenler ise 1-2 gün içinde paket işi hafifleyince düzeltilmiş şekilde faturalarını görebilecekler.

Uğur,

Herkese tekrardan merhaba,

Tropic Punch ve Alma Negra'ya olan ilgi dolayısı ile dış kutu etiketleri bitti. Bazı siparişleri bugün dış kutu etiketini beklemeden çıkarttık. Etiketler günün devamında tedarik edildi. Bundan sonrakiler normal bir şekilde çıkacak. Bilgi vermek istedim.

Uğur,

Benim siparişimde bugün geldi. 3 kahveden ikisi 13 Mayıs biri 14 Mayıs kavrumlu geldi.

Kavrulduğu gün çıkan kahvelerin kalite kontrolü yapılmıyor mu acaba? :unsure:
Genel olarak kavrum grafiğine bakılır. Grafikte sorun yoksa, kavrumda sorun beklenmez. Firmalar çoğunlukla her batch'den biraz örnek ayırır, şikayet gelirse bu batch ve kavrum grafiğine tekrar bakarlar. Gerekirse müşteriden inceleme için ürünü geri göndermesini isterler. Between Batch Protocol doğru uygulandıysa ardışık kavrumlarda ekstrem bir fark olmaz.

Genel olarak kavrum grafiğine bakılır. Grafikte sorun yoksa, kavrumda sorun beklenmez. Firmalar çoğunlukla her batch'den biraz örnek ayırır, şikayet gelirse bu batch ve kavrum grafiğine tekrar bakarlar. Gerekirse müşteriden inceleme için ürünü geri göndermesini isterler. Between Batch Protocol doğru uygulandıysa ardışık kavrumlarda ekstrem bir fark olmaz.
Teşekkür ederim açıklama için. Veriler doğru olsa bile cupping'de kusur olabileceğini söyleyen kavurucularla konuşmuştum, o yüzden sorayım dedim. Doğru konu başlığı değil belki ama batch'ler arası protokolün doğrusu nedir? Daha önceki toplu alımların birinde bununla alakalı bir sorun olduğu kalmış aklımda nedense.

Doğru konu başlığı değil belki ama batch'ler arası protokolün doğrusu nedir?
Olay aslında termal transfer ve buna bağlı olarak kavrum süresi ve profilini her seferinde aynı şekilde yapmak. Örneğin drum 180 C sıcaklığındayken x kg kahve koyuyorsunuz ve drum 80 C'ye düşüyor; bu sizin profil başlangıcınız. Eğer BBP yapmazsanız, bir önceki kavrum bittiğinde 210-230 C'ye çıkmış drum'a x kg kahve attığınızda drum 80 C'den daha yüksek bir ısıya düşer. Bu yüzden de kavrum profiliniz tamamen değişir. Drum başlangıçta aşırı sıcak olursa, ek olarak scorch (bir çeşit kavrum kusuru) oluşur.

BBP doğrusu nedir; sizin profiliniz neyse o başlangıç noktasına gelmenizi sağlayacak adımlardır. Makineye ve profile göre değişir.

#36579 sipariş ile alıma katıldım. Emeği geçenlere teşekkürler.

Kahve stoğum olduğu için sadece landrace ve aricha adorsi sipariş ettim. Fakat gözüm tropic punch ve carmo sudanda da kaldı :( Deneyen arkadaşların deneyimlerini bekliyorum.

La lesa tropic panch ve alma negrayi cupping yaptim 13 mayis kavrum gayet iyi.tropic ile demleme de yaptim cok hosuma gitti.acikcasi cekincelerim vardi ama elinize saglik

#36606 Nolu sipariş ile alıma katıldım.

*CARMO SUDAN RUME
*ARICHA ADORSI
*MAGDALENA
*LALESA
*LANDRACEx2

@Montag Coffee Roasters
11 Mayıs Pazartesi günü #36356 konu ile sipariş verdim. Ancak hiç bilgi alamadım. Gecikme olacağını tahmin ediyordum ama ne mail ne de instagram hesaplarınızdan sorularıma cevap alamadım maalesef. Siparişim ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Tam olarak neyle ilgili bilmiyorum ancak yıllardır Montag'dan aldığım kahveler çoğu başka kavurucunun aksine (tersine örnek Kungpow) 4.-5. günden sonra içilebilir hale geliyor. Bir haftadan fazla beklediğimi hiç hatırlamıyorum.

13 ve 14 kavrumlu Aricha ve Alma Negra kahvelerini demledim. Birini sabah içtim, birini de şimdi içiyorum.

Kahvelerin kavrumları her zamanki gibi muntazam. İkisini de beğendim, özellikle Alma Negra fermente tatların neredeyse hiç olmadığı (ki düz kağıtla, neredeyse no-bypass demledim, ona rağmen) temiz ve lezzetli bir kahve tavsiye ederim. (Fiyatı kahve profiline göre bir miktar yüksek, belirtmiş olayım.)

Tam olarak neyle ilgili bilmiyorum ancak yıllardır Montag'dan aldığım kahveler çoğu başka kavurucunun aksine (tersine örnek Kungpow) 4.-5. günden sonra içilebilir hale geliyor. Bir haftadan fazla beklediğimi hiç hatırlamıyorum.

13 ve 14 kavrumlu Aricha ve Alma Negra kahvelerini demledim. Birini sabah içtim, birini de şimdi içiyorum.

Güzel haber. Denemek ve tekrar sipariş etmek için 3 gün kaldi :-)

Aricha yazıldığı gibi çiçeksi bir etiyopya ben demlemelerimde kavrum henüz yeni olsa da performans aldım.
Yellow lasso ise biraz garip, yemyeşil hissettiren yeşil çay, okaliptus, hatta belki dereotu... Hafif gövdeli içimi rahat farklı bişey denemek isteyenleri memnun eder.
Ombligon bana çok infüze gibi geldi. Meyveli, sulu, damakta patlayan bir kompleksiteyle gövdesi hafif olmayan, deneyim için iyi ama bazı kullanıcılar için her gün içilecek bir kahve olmayabilir.
Sudan Rume hiç anlayamadım sanırım zaman vermem gereken bir çekirdek bir numarası yok. Memnun kalanların tavsiyelerini alabilirim.

Açıkcası ben de dayanamayıp içtim bazılarını. Sudan Rume'de tam olgunlaşmamış şeftali, kayısı gibi bir tadım notu aldım ama aynı zamanda yumuşacık bir kahve. Matazano da çok hoş. Lalesa'nın 1-2 hafta daha beklemesi gerekiyor bence. Yaptığım tek denemede çok acı bir sonuç elde ettim. Sudan Rume şuan favorim oldu.

Son düzenleme:
Geri