• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mayıs 2023 - William’s Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,

Kahveler elimize gelmeye başladığı için Mayıs Ayı için de şimdiden deneyimlerinizi bekliyoruz.

Keyifli demlemeler!

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: William’s Roastery
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

Demleme Reçetesi:

Çekirdek:Monte Blanco Purple Caturra
Demleme Yöntem ve Detayları: 4 parçalı döküş/v60
Öğütüm Detayları: C3 13 KLİK
Su Detayları:Uludağ Premium / 92 C
Toplam Süre: Hatırlamıyorum

Kahve Miktarı:15/240
Oran:1/16
Monte Blanco çiftliğinin bu yıl iki ve toplamda üçüncü kahvesini denemiş bulunuyorum.
Cold Washed gül suyu gibiydi ancak bu kahvede çok daha katmanlı bir çiçeksilik vardı ve aynı derecede pürüzsüz bir kahveydi.
Meyve notaları benim demlememde geri planda kaldı haliyle çiçeksi bir burukluk ön plandaydı, bu su tercihim ile alakalı olabilir.
Gelecek sefere buzdağı ile demleme yapacağım olmazsa 90C'de demlerim.
Belirtmem gerek ben bu haliyle tercih ederim.
Açıkcası bu kadar iyi olacağını bekliyordum, 2021 yılında natural purple caturra denediğim zaman hem çiftliğin hem çekirdeğin özel olduğu aşikardı.

Teşekkürler; @William

Demleme Reçetesi:

Monte Blanco çiftliğinin bu yıl iki ve toplamda üçüncü kahvesini denemiş bulunuyorum.
Cold Washed gül suyu gibiydi ancak bu kahvede çok daha katmanlı bir çiçeksilik vardı ve aynı derecede pürüzsüz bir kahveydi.
Meyve notaları benim demlememde geri planda kaldı haliyle çiçeksi bir burukluk ön plandaydı, bu su tercihim ile alakalı olabilir.
Açıkcası bu kadar iyi olacağını bekliyordum, 2021 yılında natural purple caturra denediğim zaman hem çiftliğin hem çekirdeğin özel olduğu aşikardı.

Teşekkürler; @William
Afiyetler olsun :)

Peru'yu deneyen var mı acaba?
8 mayıs tarihli kavrumu açmaya elim gitmiyor ama Peru için bende önceden bir iki tüyo almak isterim.
Teşekkürler, bu arada ilginç bir olay yaşadım; iş yeri adresimi yazdım ve size kesinlikle ev adresi bilgilerimi vermedim. Teslimat adresimde iş yerim olarak görünüyor ancak Kocaeli aktarma sırasında paketin üzerinde ayrıca ev adresim olan sticker yapıştırmışlar ve kargom evime geldi :D Bilginiz olsun.

8 mayıs tarihli kavrumu açmaya elim gitmiyor ama Peru için bende önceden bir iki tüyo almak isterim.

Teşekkürler, bu arada ilginç bir olay yaşadım; iş yeri adresimi yazdım ve size kesinlikle ev adresi bilgilerimi vermedim. Teslimat adresimde iş yerim olarak görünüyor ancak Kocaeli aktarma sırasında paketin üzerinde ayrıca ev adresim olan sticker yapıştırmışlar ve kargom evime geldi :D Bilginiz olsun.
Kargocular bazen aynı ismi görüp enter a bastıkları için daha önceden evin adresine kargo istediyseniz sistemlerinde kayıtlı oluyor, bakmadan yolluyorlar 😔

Demleme Reçetesi:

Teşekkürler; @William
Bahsettiğim durum su ile alakalıymış.
Eğer kahveyi çiçeksi ve citrik olarak nitelersek farklı sonuçlar için Uludağ premium ve buzdağı öneriyorum ama kendi tercihimin Uludağ premium olacağının altını çizerim.

Brazil Sousa veya Peru Del Futuro deneyip memnun olan arkadaşlardan reçetesini paylaşan olur mu acep? 🙃
Peru’dan ben de memnun kaldım. Gayet güzel tam fiyat performans kahvesi diyebilirim.

Ben şöyle demledim; 94c kuzeyden su, 15/240 oran, 60gr ön demleme, 45sn de yavaş yavaş tek döküş, 1:30 gibi döküş bitirilebilir, 2:30 demleme bitişi. Döküş bitince 2sn spin

Firma: William's Roastery
Kahve: Colombia-Wilder Lasso
Kavurma Tarihi:03.05.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (45 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 25 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -89
Demleme Süresi: 2.20

Su sıcaklığının farkını ufak denemelerle nasıl etki ettiğini rahat bir şekilde anlayabilecek bir çekirdek.İlk denemelerimde beni korkutan bir çekirdek oldu hiç verim alamamıştım ta ki bu reçeteyi bulana kadar.Yüksek sıcaklıkları sevmeyen bu çekirdek 94-91 derece arasında bitter tatlar aldığım ancak 89 derece su sıcaklığında verilen bütün tadım notlarını aldığım bir reçete oldu.Ayrıca öğütüm derecesini kalınlaştırdıkça da verimi arttı. Benim demleme yöntemime göre optimum sıcaklık 89 ve 25 hatta 26 klik kadar çıkabalilen bir öğütüm oranı oldu. İlk içildiğinde eskiden patlayan şekerler vardı onun çilek ve limon hissini vereni düşünün. Kahve soğudukça çilek azalıyor bitiş olarak armut ortaya çıkıyor. Monteblanco için çok birşey diyemiyeceğim bazı çekirdekleri nasıl demlersen demle kötü olmaz böyle bir kahve.Net olarak söylenecek bir nota lavanta, hem kokuda hemde tatda baskın :) .Emeğinize sağlık.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek:Cafe Del Futuro
Öğütüm Detayları: Timemore Nano 18 Klik
Su Detayları:Uludağ / 93 C
Toplam Süre: 2:30

Düşük-orta gövde ve hoş bir asidite almamı sağlayan reçete oldu, denemeye devam edeceğim, daha iyisini keşfedince güncelleme yapacağım.

Su sıcaklığı 93 derece olarak güncellendi.

Son düzenleme:
çok az reçete var :(

Geri