• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mayıs.2021 toplu alım MONTAG memnuniyet anketi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cleverfan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Memnuniyet seviyeniz

• Çok memnunum

Oy: 58 28.0%
  • Memnunum

Oy: 83 40.1%
  • Eh işte

Oy: 49 23.7%
  • Hiç tatmin etmedi

Oy: 17 8.2%

• Kullanılan toplam oy
    207
  • Anket kapatılmış .

Cleverfan

Barista
Herkese merhaba,
İleriki zamanlar için referans olsun diye anketi açıyorum. Kargo hızlı geldi paketleme vasattı. İndirim oranı %25. Çekirdek yorumlarım aşağıda.

Nensebo- Bu senenin en iyi etiyopya çekirdeği bu olabilir. Farklı firmalardan da deneyeceğim.
Mirrador- farklılık arayanlara komplex bir çekirdek. Karışık meyve suyu gibi.
İdido- verim alamadım.
Obraje-gövdesi yüksek klasik amerika kahvesi. Olmasa da olur kahvesi benim için.

Ben genel hatlarıyla 1.5 senedir en memnun kaldığım alım oldu. Herkese keyifli demlemeler.

Ben indirim bitmeden ay sonunda bir idido kaptım, üç demleme yapma şansım oldu. İlk demlemedeki reçetemde verim alamadım tatlı düz bir fincan çıktı. İkinci demlemede tek döküşle çok güzel ve kompleks bir fincan çıkardım. Fakat aynı reçeteyle üçüncü demlemede tamamen farklı bir fincan geldi. Biraz tatlı ama mide bulandırıcı derecede baharatımsı bir fincandı. Yarısını içip döktüm cidden rahatsız ediciydi. Demlemede nasıl bir hata yaptım bilmiyorum.

İdido/Adado nedense her yerde sorun çıkarıyor. Nisan Celsius alımında da ben dahil memnuniyetsizlik olmuştu o çekirdekte. Artık uzak duruyorum Idido/Adado/Edido/Hebdo...

her kavurucuyu bıraktım aynı kavrucunun farklı kavrumları bile farklı olabiliyorken örnekleme yolunile referans çok doğru olmayabilir.. çok özel ve devamlılık arzeden bir sonuç yok ise ( her zaman iyi veya her zaman çöp kahve gibi) , standart deviasyonu bu kadar farklı demleyicilerin olduğu grupta r2 yüksek çıkmayacaktır

böylece;
Espresso box, fruit box, ve bombe ilk siparişim : 800gr
3x250 (Luna, Heubal ve Fortaleza) Espresso :750gr
2x250 İdido ve Nensebo :500 gr.

Espresso kavrumlarını beğendiğimi söylemem lazım. bundan sonra da espresos için sipariş geçebilirim kendilerinden. Ama filtreler için farklı bir çekirdek yakalayabilseydim daha çok seviniridim. neredeyse her kavurucuda olan benzer profiller olduğu için çok farklı bir çekirdek de belki tekrar sipariş geçerim. ama fırsat bulursam dükkanlarına uğrayıp kafe tecrübesini de yaşamak isterim.
kendi açımdan verimli bir ay oldu. Uzun süredir merak ettiğim Montag kahvelerini deneme fırsatı yakaladık.
Öncelikle kendilerine, @MontagCoffeeRoasters sonra da alım ekibine @mvscoffee @mtgg ve diğer arkadaşlara teşekkürler.

Bu ayki alımda Ethiopia Bombe, Ethiopia Nensebo Refisa ve uzun zamandır ilgimi çeken Colombia Obraje almıştım. Bombe konusunda başka kavuruculardan denemedim fakat bana pek hitap eden bir kahve değil, ayrıca elinde hala Bombe olan varsa tadının oturması uzun sürüyor beklemenizi şiddetle öneririm (elimdeki kahveler 6 Mayıs kavurum öyle düşünün). Nensebo Refisa beklentimin hem ötesinde hem biraz gerisinde kaldı. Kesinlikle kötü bir kahve değil, hatta aksine bağımlılık yapacak diye çekiniyorum, fakat aromalar ağzınızda patlamıyor, kendini belli ediyor. Obraje ise açıkçası beğendiğim bir kahve oldu Nensebo Refisa gibi, fakat hayal edilmesi için tanımlayacak olsam, şekersiz Nensebo Refisa derdim. Tatlılık daha az, fakat acılık veya rahatsız eden bir tat yok ve fincan soğudukça asidite profili kırmızı elmadan yeşil üzüm, yeşil elma gibi daha canlı ve belirgin bir profile bürünüyor, ve Marzipan (badem ezmesi) açısından çok tutarlı buldum, kahveye de çok yakıştırdığım bir tat. CleanCup'dan ilk alımımda aldığım El Salvador San Carlos Dos'u anımsattı bana marzipan hissi açısından, ve o kahveyi çok beğenmiştim.

Okumadım, özet geç: Bombe önermem, uyacak damak az. Nensebo Refisa ve Obraje öneririm, ikisi de çok güzel ve başarılı çekirdekler.

Ben Fruit Box ve Sweat Dreams deneme kutularından aldım. Sweat dreams bana daha çok hitap etti, özellikle Fortaleza ve Boa Vista gerçekten hoşuma gitti. Idido'yu ise çok fazla övgü almasına rağmen pek beğenmedim. Fruit Box'dan da ilginçtir sadece en pahalı çekirdekleri olan El Mirador'dan verim alamadım ama Nensebo ve Obraje'yi beğendim diyebilirim. Sonuç olarak beğendiklerim arasında sıralamam Fortaleza>Boa Vista>Nensebo>Obraje iken El mirador ve Idido'dan verim alamadım. Bu arada demlemelerimi Hario Immersion Dripper ve Cafec TH-3 ile yaptım.

Son edit : El mirador ve idido yu bir de uludağ premium su kullanarak demledim. El mirador’u bu sefer beğendim , gayet güzel oldu ancak parasının hakkını veriyor mu tartışılır. İdido’dan ise yine verim alamadım.

Son düzenleme:
Idido icin de bekledikce daha guzel bir profile oturdu diyebilirim, parlakligi artti resmen. ayrica bu cekirdek hoffman ultimate v60 teknigi ile cok daha guzel ( ben ayrica lilydrip start flower ekledim)

ben 500 gr idido almistim pisman olmadim acikcasi.

Simdiye kadar clean cup,coffee department ,celsius ve montag toplu alimlarina katildim en cok begendigim alim montag oldu idido ve obraje aldim ozellikle obreje supermis kahvelerde yogun koku mevcut digerlerinden hoc bu kadar guzel koku alamadim demledigimde kahveler super aromaliydi ekipmansiz tekniksiz kahve demleyen biri olarak montag kahvelerini cok begendim

Ayın sonuna doğru sipariş verdim, çok sevilmeyen Bombeyi bile sevdim, ilk kavrumlarda sorun oldu galiba, beğenmeyenler ondan oldu heralde, ben de korkarak almıştım ama çoğu kahve memnun etti. Özellikle Mirador, CD Mirador'una göre daha çok keyif verdi.

Her alımda buradaki yorumları okumak yerine kavurucunun kendi sitesindeki açıklamalara bakarak bir seçim yapıyorum. Seçtiğim kahveden de 1 kilo alıyorum. Amacım tek bir çekirdeğe fazla şans tanıyıp tüm ay boyunca farklı demleme yöntemleriyle deneyip hoşuma giden bir yöntem bulup ona sadık kalmak oluyor. Montag'dan idido seçmiştim bu aralar doğal işenmiş kahveleri denemek hoşuma gidiyor. 19 mayıs kavrumlu kahveden v60da daha yeni yeni verim ala bilmeye başladım. onun haricinde paketleme kargo konusunda bir sorunum olmadı. Kavrumda bazı hatalar mevcut gibi görünüyor ancak farklı firmaların doğal işlenmiş kahvelerinde de benzer tutarsızlıklarla karşılaştım.

DSCF5182.jpg

denediğim 4 çekirdeği yorumlamam gerekirse:

Bombe: Fiyatının hakkını veriyor mu tam olarak emin değilim ama beğendiğim bir çekirdek oldu.
Obraje: Fazlasıyla iyi. Dengeli ve tadım notlarını rahatlıkla veren keyifli bir çekirdek.
El Mirador: Karışık meyve suyu. Keşke fiyatı bu kadar yüksek olmasa tabi :(
Nensebo Refisa: Tek kelimeyle mükemmel.

Genel olarak fazlasıyla memnun kaldığım bir alım oldu.

Selamlar,

Kargo sürecinde her ne kadar ufak tefek sorunlar yaşasamda Etiyopya-IDIDO espresso kavrumuna ve Zenith isimli Dark Roast kavrumundan mokapot çıktısına bayıldım.

Delter da demlemek üzere birde Obraje temin ettim,deneyimlerimi ilgili çekirdeğin başlığı altında paylaşacağım.

Fortaleza ve Huabal alarak Montag firması kahvelerini deneyimleme şansım oldu. Huabal henüz açmadım. Yalnız bir sorum olacak. Fortaleza yorumlarda genelde beğenilen bir kahve fakat ben acı buldum. Aromaları alamıyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir. Espresso tam otomatik makinayla demliyorum. Acaba 1 hafta bekledikten sonra mı kahveyi demlemek gerekiyor acılığın sebebi bu olabilir mi?

Selamlar @rosberg

Genel itibari ile degassing sürecine dair benim tercihim 7-10 gün aralığı,stoklarımıda bu düzene göre güncelliyorum.Lakin espressonun acılığı farklı nedenlere bağlı olabilme ihtimali yüksek.

Geri